Ziua Limbilor Europene 2024. Concurs online, lansat de Comisia Europeană, de cunoștințe lingvistice și cultură generală / Printre premii – o tabletă, anunță organizatorii

1.620 de vizualizări
Foto: European Parliament Think Tank
Elevii, studenții, profesorii, dar și orice alte persoane se pot înscrie gratuit și participa la concursul LinguaTest al Comisiei Europene (CE), lansat de Ziua Limbilor Europene, marcată anual pe 26 septembrie, din 2001 încoace.

Ediția din acest an își propune să celebreze cei 20 de ani de la cel mai mare val de aderări la Uniunea Europeană (2004). România a intrat în comunitate acum 17 ani.

Participanții la concurs au de răspuns mai multor întrebări lingvistice și de cultură generală, despre traducerea unor cuvinte, saluturi sau expresii.

Potrivit organizatorilor, concursul este deschis până pe 30 septembrie, iar printre premiile pentru câștigători se află o tabletă și un creion pentru aceasta.

Alte premii sunt o baterie externă, un tote bag personalizat, o agendă sau un pix, se mai arată în regulamentul concursului inițiat de Comisia Europeană.

  • „Anunțarea câștigătorilor, trași la sorți, se va face începând cu data de 06 octombrie 2024, pe site-ul de internet www.linguatest.ro și/sau pe site-ul sau contul de Instagram al Reprezentanței Comisiei Europene în România”, se menționează în regulament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de ROMANIA TECH NATION

Robo Hackathon pentru copiii de gimnaziu, organizat de coordonatorul Festivalului de Film și Istorii Râșnov. Mihai Dragomir: Ne dorim să găsim copii talentați cu care să pornim un club de robotică, alături de companii care folosesc roboți industriali

Orașul Râșnov este unul dintre cele mai clare exemple ale efectelor pe care investiția în școală, grădiniță și creșă le are asupra dezvoltării locale. În iunie va găzdui primul concurs…
Vezi articolul

Numărul notelor greșite la Evaluarea Națională continuă să crească și “se perpetuează un fenomen periculos”, afirmă Consiliul Elevilor: Ministerul să asigure verificarea corespunzătoare a lucrărilor

“Se perpetuează un fenomen periculos, în care, spre exemplu, lucrările nu sunt corectate în mod obiectiv de ambii profesori evaluatori, ci doar de unul, urmând ca cel de-al doilea să…
Vezi articolul

INTERVIU Profesorii trebuie să fie mult mai informați decât elevii în privința drogurilor, altfel nu mai au nici o autoritate în fața lor / Într-un caz de suspiciune de consum de droguri, prima intervenție a profesorului trebuie să fie cu copilul pentru că responsabilitatea profesorului este în primul rând față de bunăstarea copilului, spune psihoterapeutul Bogdana Păcurari

“Pentru a putea recunoaște semnele unui elev care consumă droguri, un profesor ar trebui să fie instruit despre ce droguri există, cât de periculoase sunt, care sunt efectele asupra creierului…
Vezi articolul