Ziua Limbilor Europene 2024. Concurs online, lansat de Comisia Europeană, de cunoștințe lingvistice și cultură generală / Printre premii – o tabletă, anunță organizatorii

133 de vizualizări
Foto: European Parliament Think Tank
Elevii, studenții, profesorii, dar și orice alte persoane se pot înscrie gratuit și participa la concursul LinguaTest al Comisiei Europene (CE), lansat de Ziua Limbilor Europene, marcată anual pe 26 septembrie, din 2001 încoace.

Ediția din acest an își propune să celebreze cei 20 de ani de la cel mai mare val de aderări la Uniunea Europeană (2004). România a intrat în comunitate acum 17 ani.

Participanții la concurs au de răspuns mai multor întrebări lingvistice și de cultură generală, despre traducerea unor cuvinte, saluturi sau expresii.

Potrivit organizatorilor, concursul este deschis până pe 30 septembrie, iar printre premiile pentru câștigători se află o tabletă și un creion pentru aceasta.

Alte premii sunt o baterie externă, un tote bag personalizat, o agendă sau un pix, se mai arată în regulamentul concursului inițiat de Comisia Europeană.

  • „Anunțarea câștigătorilor, trași la sorți, se va face începând cu data de 06 octombrie 2024, pe site-ul de internet www.linguatest.ro și/sau pe site-ul sau contul de Instagram al Reprezentanței Comisiei Europene în România”, se menționează în regulament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul a aprobat cifrele de școlarizare pentru anul universitar 2019-2020: peste 62.000 de locuri în facultăți, 158 de specializări modificate la stat și privat

Guvernul a aprobat Nomenclatorul domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2019 – 2020, potrivit gov.ro. Potrivit documentului care a…
Vezi articolul

Sunt peste 160 de grădinițe private în București, cu 30% mai multe ca cele de stat. Numărul celor private a crescut doar în ultimul an cu 15%, în timp ce statul nu a mai construit nicio grădiniță nouă în ultimii 24 de ani

Numărul grădinițelor particulare din București a ajuns la 161, potrivit datelor Raportului Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), pentru anul școlar 2020-2021. În anul școlar menționat, grădinițele de stat erau…
Vezi articolul

PROIECT Școlile pot înființa consorții școlare timp de cel puțin 3 ani, cu acordul inspectoratelor școlare și consiliilor locale. Profesorii care predau în acestea au prioritate la mobilitatea didactică – condițiile și model de documente

Școlile pot forma consorții școlare împreună cu alte școli din apropiere, cu acordul inspectoratelor școlare și al consiliilor locale, după ce le este aprobată documentația pe care o depun în…
Vezi articolul