Zi liberă luni, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, nelucrătoare conform Codului Muncii. Copiii de grădiniță, elevii și profesorii lor vor avea un weekend prelungit

30.259 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Elevii și profesorii nu fac ore luni, pe data de 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române (Mica Unire), potrivit Codului Muncii. În aceeași zi este sărbătorită și Ziua Internațională a Educației.

Astfel, weekendul 22-23 ianuarie va fi legat cu ziua de 24, iar elevii și profesorii vor avea o minivacanță de 3 zile. Ei se vor întoarce la cursuri marți, pe 25 ianuarie.

Iată care sunt zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează în 2022, conform Codului Muncii:

  • 1 și 2 ianuarie;
  • 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române;
  • Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui;
  • prima și a doua zi de Paști;
  • 1 mai;
  • 1 iunie;
  • prima și a doua zi de Rusalii;
  • Adormirea Maicii Domnului;
  • 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
  • 1 decembrie;
  • prima și a doua zi de Crăciun;
  • două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

Copiii de grădiniță, elevii și cadrele didactice vor avea următoarea zi liberă în Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui, care este pe 22 aprilie.

Amintim că astăzi a început semestrul al II-lea al anului școlar 2021-2022. Structura acestui semestru este următoarea:

  • Luni, 17 ianuarie 2022 — joi, 14 aprilie 2022 – cursuri
  • Vineri, 15 aprilie 2022 — duminică, 1 mai 2022 – vacanța de Paște (primăvară)
  • Luni, 2 mai 2022 — vineri, 10 iunie 2022 – cursuri
  • Sâmbătă, 11 iunie 2022 — data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022—2023 – vacanța de vară

Trei excepții de la prevederile acestea:

  1. clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă încheie cursurile la data de 27 mai 2022;
  2. clasa a VIII-a încheie cursurile la data de 3 iunie 2022;
  3. clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional încheie cursurile la data de 1 iulie 2022.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Ateii au mâncat vacanta de Bobotează. Nici comuniștii nu și-au permis așa ceva. Acum vom avea ,,minivacanța”. Sâmbăta și duminica nu sunt zile de vacanță.
    NICIODATA ,,vacanta” dintre semestre nu a fost un weekend.
    Faraonul și cu madama au dat vacanta in octombrie că să poată vizita piramidele și mumiile din Egipt.
    Romania eșuată e girată de unul dintre cei mai slabi miniștrii de după anii 90.
    Se laudă că a cumpărat 1.000.000 de măști, când în școală sunt 3.000.000 de elevi și studenți. Ca sa poată folosi cele un milion de măști atunci fiecare trei elevi trebuie să folosească aceeași masca într-o o singura zi.
    În loc să se bată și sa ceară 6% din PIB, se lauda cu 2, 82. Și testele de saliva sau măștile nu sunt inca achiziționate. Să nu mai vorbim de legea salarizării. Au împrumutat 50.000.000.000 de euro că sa ……
    Se laudă cu PNRR, dar au cheltuit dublul banilor intr-un an și jumătate fara nici un efect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Tichete educaționale de 500 de lei în 2023. Părinții pot depune cererile până pe 26 octombrie, prevede proiectul de ordonanță de urgență adoptat de Guvern / Școala a început de o lună pentru 410.000 de copii beneficiari fără sprijinul pentru rechizite

Cererile pentru tichetele educaționale de 500 de lei pe suport electronic vor putea fi depuse la școli de părinții încadrați la acest tip de sprijin până pe 26 octombrie, adică…
Vezi articolul

BREAKING “Angajații din educație intră în grevă generală!” – Cele trei mari sindicate din învățământ anunță, în mod extraordinar, conferință de presă comună despre declanșarea grevei și implicațiile ei

“Angajații din educație intră în grevă generală!” este titlul unui comunicat al celor trei mari sindicate din învățământ, prin care acestea anunță, luni, o conferință de presă comună. În cadrul…
Vezi articolul

Evaluarea Națională 2023. Înscrierile au început, iar elevii de clasa a VIII-a sunt înscriși automat de școli până pe 9 iunie / Surse: Mediile din gimnaziu ale elevilor încă figurează în aplicație, deși nu mai contează în nota de admitere la liceu

Înscrierile absolvenților de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională 2023 au început marți, 6 iunie, și durează până vineri, 9 iunie, conform calendarului oficial al evaluării. Elevii sunt înscriși automat…
Vezi articolul

VIDEO Moment emoționant la premierea Olimpiadei Naționale de Matematică 2024 pentru clasele VII-XII – elevii au fost aplaudați îndelung / Profesorul Cătălin Gherghe: Începe un nou ciclu de selecție pentru Olimpiada internațională care va fi în iulie

Olimpiada Națională de Matematică s-a încheiat duminică, 7 aprilie, cu premierea olimpicilor și plecarea acestora către case, conform programului evenimentului. La Târgu Mureș au fost circa 380 de participanți de…
Vezi articolul

BREAKING Au fost tăiați de la burse toți elevii din loturile lărgite pentru olimpiadele internaționale, iar cei din loturile restrânse, care reprezintă țara dar nu iau premii, vor fi recompensați ca elevii cu media 4,52 – un contra exemplu de promovare a valorilor și meritocrației în rândul elevilor, în România educată, prin legea Deca-Iohannis

Niciun elev din loturile lărgite de pregătire pentru olimpiadele internaționale nu mai primește bursă în acest an școlar și nici de acum încolo, potrivit metodologiei stabilite prin ordin de ministrul…
Vezi articolul