Zeci de școli construite prin împrumuturi de la Banca Mondială au fost închise, ca urmare a scăderii populaţiei şcolare – anunță inspectorul general din Botoșani

977 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Zeci de şcoli construite prin împrumuturi, în judeţul Botoşani, prin programe finanţate de Banca Mondială au fost închise, ca urmare a scăderii populaţiei şcolare, a anunțat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, citat de Agerpres.

Inspectorul școlar general din Botoșani, Gabriel Hârtie, a declarat că au fost construite prin Banca Mondială 132 de unităţi de învăţământ, iar scăderea numărului de elevi din comunităţile respective a determinat închiderea a 22 dintre ele.

Printre instituțiile de învățământ construite cu bani din împrumuturi și închise apoi se află şi unităţi din mediul urban, inclusiv Şcoala 3 din municipiul Botoşani, a precizat oficialul, citat de Agerpres.

Ca urmare a scăderii populaţiei şcolare, la nivelul UAT-ului (unităţii administrativ teritoriale – n.r.) respectiv s-a luat decizia ca acea şcoală să fie fie închisă temporar. Ele toate au fost folosite la timpul lor, dar din păcate a trebuit să se ia această decizie. Ele sunt în conservare. Sunt proprietatea UAT-ului respectiv“, a precizat Hârtie.

Inspectorul școlar general susţine că este foarte puţin probabil ca şcolile deja închise să reintre în circuitul educaţional. Potrivit acestuia, administraţiile locale sunt proprietare ale spaţiilor de învăţământ și pot schimba destinaţia acestora, dar doar cu avizul Ministerului Educaţiei.

Citeste si: VIDEO Raed Arafat: S-a aprobat procedura de suspendare a cursurilor școlare, la confirmarea unui caz cu infecție cu coronavirus. Începând de astăzi, sunt interzise activitățile cu peste 1.000 de persoane


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tabere studențești 2024. Cazare gratuită la munte timp de o săptămână în luna februarie, pentru studenții integraliști, cu bursă socială sau cu performanțe deosebite / Înscrierile, deschise deja la unele facultăți – condițiile de participare

Sesiunile de tabere studențești 2024 se deschid cu două săptămâni care pot fi petrecute în locații din zone de munte, în luna februarie, în premieră pentru ultimii ani, potrivit comunicatelor…
Vezi articolul

Mai mult de 200 de profesori peste vârsta de pensionare din București vor rămâne titulari în anul școlar viitor, potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Aproape 99% din cererile cadrelor didactice au fost acceptate

Mai mult de 200 de cadre didactice din București care sunt peste vârsta de pensionare vor rămâne titulari în anul școlar 2023-2024, potrivit listei publicate de Inspectoratul Școlar al Municipiului…
Vezi articolul

UPDATE Mesajele pentru profesori, de Ziua Educației – președintele Iohannis: Vă asigur de voința mea neclintită pentru a construi împreună România Educată / premierul Florin Cîțu: Mă bucur că anul acesta Ziua Mondială a Educației ne găsește cu școlile deschise / Ministrul Sorin Cîmpeanu: Le mulțumesc învățătoarei mele, profesorilor mei, tuturor colegilor profesori

Astăzi, de Ziua Mondială a Educației, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cadrelor didactice și elevilor la ora 15:00, după ce a fost votată de Parlament demiterea Guvernului. Fostul…
Vezi articolul

Elevii din clasele a V-a și a IX-a ar urma să susțină Evaluarea Națională și Bacalaureatul, peste 4 ani, în forma actuală / Secretarul de stat Bogdan Cristescu: Orice decizie cu privire la examene se va adresa elevilor care intră în acel ciclu după adoptarea proiectului legii

„Orice decizie care va fi luată în privința examenelor naționale se va adresa elevilor care intră în acel ciclu după adoptarea legii”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației,…
Vezi articolul