40% dintre proiectele înscrise la un program al Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) au fost scrise de Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu și prevăd aceleași obiective, printre care înființarea unei biblioteci cu 150 de volume în fiecare sală de clasă din 71 de unități de învățământ, scrie Libertatea.ro.
ONG-ul care în trecut a câștigat zeci de contracte cu diferite instituții publice îi aparține lui Marin Vidrașcu, care este și directorul executiv al Editurii Litera. Reprezentanții asociației neagă însă și susțin că la mijloc e o confuzie, potrivit publicației citate.
Deși au fost admise în prima etapă, cea administrativă, proiectele nu au primit de la evaluatori punctajul necesar și astfel 71 de școli au pierdut o posibilă finanțare. „Îmi pare foarte rău că a picat acest proiect, pentru că aveam nevoie de așa ceva”, a spus pentru Libertatea unul dintre directori, la aflarea veștii.
Sunt 20.000 de euro pentru școli din zone defavorizate cultural. AFCN are un program de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru promovarea culturii în instituții de învățământ din localități cu mai puțin de 50.000 de locuitori.
Dintre cele 181 de proiecte depuse de tot atâtea instituții de învățământ, 71 au același titlu, respectiv „Cultura și diversitatea culturală pe înțelesul copiilor. Cinci tehnici de învățare activă, prin joc”, conform tabelului publicat pe site-ul AFCN. În unele titluri, cuvântul copii este înlocuit cu elevi, iar sintagma „prin joc” este eliminată. O adaptare în funcție de tipul de instituție.
1 comment
busele sociale si de studiu la scoala gimnaziala spiru haret nr 3 medgidia nu sa dat pe 15