Zeci de școli care au depus proiecte educaționale cu același titlu au pierdut finanțarea prin PNRR – anchetă Libertatea

28.607 vizualizări
Foto: captură rezultate – AFCN via Libertatea.ro
40% dintre proiectele înscrise la un program al Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) au fost scrise de Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu și prevăd aceleași obiective, printre care înființarea unei biblioteci cu 150 de volume în fiecare sală de clasă din 71 de unități de învățământ, scrie Libertatea.ro.

ONG-ul care în trecut a câștigat zeci de contracte cu diferite instituții publice îi aparține lui Marin Vidrașcu, care este și directorul executiv al Editurii Litera. Reprezentanții asociației neagă însă și susțin că la mijloc e o confuzie, potrivit publicației citate.

Deși au fost admise în prima etapă, cea administrativă, proiectele nu au primit de la evaluatori punctajul necesar și astfel 71 de școli au pierdut o posibilă finanțare. „Îmi pare foarte rău că a picat acest proiect, pentru că aveam nevoie de așa ceva”, a spus pentru Libertatea unul dintre directori, la aflarea veștii. 

Sunt 20.000 de euro pentru școli din zone defavorizate cultural. AFCN are un program de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru promovarea culturii în instituții de învățământ din localități cu mai puțin de 50.000 de locuitori.

Dintre cele 181 de proiecte depuse de tot atâtea instituții de învățământ, 71 au același titlu, respectiv „Cultura și diversitatea culturală pe înțelesul copiilor. Cinci tehnici de învățare activă, prin joc”, conform tabelului publicat pe site-ul AFCN. În unele titluri, cuvântul copii este înlocuit cu elevi, iar sintagma „prin joc” este eliminată. O adaptare în funcție de tipul de instituție.

Citește materialul integral pe Libertatea.ro.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Costul standard per elev, pentru banii profesorilor și utilități, urmează să fie înghețat, susține Federația Părinților. Reprezentanții părinților cer Guvernului să ia măsuri

Federația Națională a Părinților solicită Guvernului să ia în considerare instituirea unor soluţii legislative derogatorii pentru instituţiile de învăţământ preuniversitar, pentru capitolul bunuri și servicii, conform finanțării de bază stabilite…
Vezi articolul

Raportul prezidențial „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, lansat în dezbatere publică: Se propune actualizarea programelor școlare de biologie, geografie, economie, cu noțiuni de mediu și schimbări climatice

S-a lansat în dezbatere publică a Raportului „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, elaborat de Grupul de lucru pe tema educației cu privire la schimbări climatice și…
Vezi articolul

Standardele minimale pentru titlurile de profesor universitar și conferențiar – criticate de Facultatea de Administrație și Management Public din ASE București. Memoriu adresat Ligiei Deca: „Este îngrijorător faptul că indicatorii care vizau componenta didactică au fost complet eliminați”

Standardele minimale naționale naționale pentru conferirea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, elaborate de CNATDCU și care au stârnit critici numeroase…
Vezi articolul

Decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată la mijlocul lunii decembrie de la Agenția Europeană pentru Medicamente / Gheorghiță: Doza va fi o treime din vaccinul Pfizer pentru adulți

Președintele campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată la mijlocul lunii decembrie…
Vezi articolul