Zeci de școli care au depus proiecte educaționale cu același titlu au pierdut finanțarea prin PNRR – anchetă Libertatea

28.607 vizualizări
Foto: captură rezultate – AFCN via Libertatea.ro
40% dintre proiectele înscrise la un program al Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) au fost scrise de Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu și prevăd aceleași obiective, printre care înființarea unei biblioteci cu 150 de volume în fiecare sală de clasă din 71 de unități de învățământ, scrie Libertatea.ro.

ONG-ul care în trecut a câștigat zeci de contracte cu diferite instituții publice îi aparține lui Marin Vidrașcu, care este și directorul executiv al Editurii Litera. Reprezentanții asociației neagă însă și susțin că la mijloc e o confuzie, potrivit publicației citate.

Deși au fost admise în prima etapă, cea administrativă, proiectele nu au primit de la evaluatori punctajul necesar și astfel 71 de școli au pierdut o posibilă finanțare. „Îmi pare foarte rău că a picat acest proiect, pentru că aveam nevoie de așa ceva”, a spus pentru Libertatea unul dintre directori, la aflarea veștii. 

Sunt 20.000 de euro pentru școli din zone defavorizate cultural. AFCN are un program de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru promovarea culturii în instituții de învățământ din localități cu mai puțin de 50.000 de locuitori.

Dintre cele 181 de proiecte depuse de tot atâtea instituții de învățământ, 71 au același titlu, respectiv „Cultura și diversitatea culturală pe înțelesul copiilor. Cinci tehnici de învățare activă, prin joc”, conform tabelului publicat pe site-ul AFCN. În unele titluri, cuvântul copii este înlocuit cu elevi, iar sintagma „prin joc” este eliminată. O adaptare în funcție de tipul de instituție.

Citește materialul integral pe Libertatea.ro.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OMS îndeamnă statele europene la o mai bună protejare a copiilor cu vârste între patru și 15 ani, cea mai afectată categorie de vârstă în prezent / Vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, „ultim recurs absolut”

Filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) îndeamnă marţi, în contextul unei intensificări a epidemiei Covid-19, la o mai bună protejare a copiilor cu vârsta cuprinsă între patru şi…
Vezi articolul

BAC 2024 Competențe la Limba germană modernă. Proba explicată de profesoara Octavia Popescu și sfaturi pentru candidați: Încurajez toți elevii să învețe cel puțin două limbi străine, oricare ar fi acestea

Un ghid de prezentare a probei de evaluare a competențelor lingvistice la limba germană modernă pentru candidații la examenul de Bacalaureat 2024 a fost realizat pentru Edupedu.ro de profesoara Octavia…
Vezi articolul