Zeci de elevi din școala vizitată de Klaus Iohannis la Buzău, folosiți pentru imaginea președintelui: au fost puși să stea în soare ca să-l asculte cum vorbește despre drogurile de la festivalul Saga, pensii, inflație și legile securității. La final, aplauze

5.151 de vizualizări
Klaus Iohannis, cu spatele la copii la școala din Buzau / Sursa: Captura Digi24.ro
“Suntem într-o etapă în România când încercăm să îmbunătățim întregul cadru pentru școli, să venim cu abordări mai moderne, mai actuale”, a spus președintele Klaus Iohannis în declarațiile de presă făcute după vizita pe care a efectuat-o, marți, la o școală din Buzău. Pe când răspundea întrebărilor presei, câteva zeci de elevi ai instituției de învățământ au fost puși să urmeze un obicei mai puțin modern și actual: au fost aliniați în spatele președintelui, pentru a-l asculta pe acesta, în soare, cum vorbește despre educație de calitate, dar și despre drogurile de la festivalul Saga, venitul minim, inflație sau legile securității. La finalul discursului, ce a inclus chestiuni privind taxa de solidaritate pentru firme, dar și creșterea pensiilor, copiii l-au aplaudat pe șeful statului.

După cum anunțase Administrația Prezidențială, unitatea de învățământ vizitată de președinte împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dar și de alte oficialități, anume Școala Gimnazială nr. 11 din Buzău, a fost aleasă atât pentru folosirea “componentelor specifice școlilor verzi”, cât și pentru “calitatea educației oferite elevilor”.

Această educație de calitate a inclus, marți, folosirea celor câteva zeci de elevi – însoțiți de câteva profesoare, după cum reiese din imaginile cu declarațiile făcute de președinte – pentru imaginea lui Klaus Iohannis.

Copiii nu au fost prezenți când președintele a avut ceva de spus despre școala lor, ci doar la răspunsurile oferite presei, anume din momentul în care Iohannis vorbea despre drogurile de la Saga. 

Elevii au stat în soare în timp ce șeful statului vorbea cu spatele la ei și cu fața la presă. Klaus Iohannis nu li s-a adresat niciodată în timpul transmisiei, care a durat aproape jumătate de oră.

Iohannis, aplaudat de copii după ce a vorbit aproape jumătate de oră cu spatele la ei / Sursa: Captură Youtube – Administrația Prezidențială

La un moment dat, pe când Iohannis susținea, pe tema proiectelor de legi ale securității, că “nimeni nu-și dorește o restaurație a fostei Securități”, câțiva băieți au început să discute între ei, neinteresați de subiect. Au fost puși la punct și aliniați la loc, rapid, de către o profesoară. 

Șeful statului a mai vorbit, străjuit de copii, despre venitul minim, creșterea pensiilor, inflație, agricultură, declarații ale lui Putin și a răspuns unei singure întrebări referitoare la educație – ce face România Educată pentru a reduce numărul elevilor care nu termină școala.

La final, după ce a răspuns unei întrebări privind taxa de solidaritate pentru firme, Iohannis s-a întors cu fața către elevi, care au început să aplaude.


5 comments
  1. WoW.Ce pot sa zic este WOW.Ce mai președinte avem,sa stea el in soare pentru noi.Asa da domn președinte!

  2. Comunismul, încă nu a murit se pare. Statuia de la Cotroceni, în loc să vb despre educație, de care oricum nu este interesat, vb despre festivaluri de doi lei și despre ce îl interesează strict pe el. Nu l-au interesat, niciodată, copiii, că oricum, nu a făcut copii, nici ca profesor, nici ca “șef” de stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liderul sindical Nistor, după discuțiile cu premierul Ciolacu: Salariul profesorului debutant să fie la 1 ianuarie 2024 echivalentul salariului mediu brut pe economie, ce am negociat în vară / Dacă rezultatele nu sunt conforme cu interesele colegilor, vom declanșa proteste

Sindicatele din învățământ au discutat astăzi, la Guvern, cu premierul Marcel Ciolacu despre majorările salariale ale personalului din învățământ care trebuie aplicate de la 1 ianuarie 2024, potrivit OUG 57/2023…
Vezi articolul

Cîmpeanu, despre renunțarea la obligativitatea tezelor și a numărului de note normat: Să lăsăm profesorului libertatea de a-şi adapta predarea şi evaluarea la specificul materiei, la specificul clasei căreia îi predă

Este important ca evaluarea elevilor să fie făcută de fiecare profesor ritmic, iar relevantă este media de la finalul anului şcolar, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres. Declarațiile…
Vezi articolul

Tehnici de marketing politic folosite de premierul Ciucă și de PNL pe tema grevei generale a profesorilor, într-un clip cu iz electoral / Ca să arate că e la curent cu probleme din Educație, Ciucă scrie că urmează „examenul de capacitate”, desființat acum 20 ani

Premierul Nicolae Ciucă a publicat un clip pe pagina sa de Facebook, clip cu însemnele PNL, în care președintele Partidului Național Liberal era arătat la discuțiile cu sindicatele din Educație.…
Vezi articolul

Ministrul Muncii să clarifice cum se calculează corect salariile majorate ale personalului nedidactic din școli, conform ordonanței nr. 57 din 2023 – solicitare a sindicatelor din Educație

Sindicatele din Învățământ, Sindicatele din Învățământ, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, cer ministrului Muncii să trimită o adresă prin care să clarifice cum se…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu: Eliminarea unor incompatibilități la promovarea pe post a fost cerută de toate universitățile și elimină ipocrizia existentă în sistemul de învățământ superior românesc

Eliminarea anumitor incompatibilități din metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante în universități a fost cerută de toate universitățile românești, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului Rectorilor, Sorin…
Vezi articolul