Zeci de copii ai refugiaţilor ucraineni, înscrişi în şcolile din Botoșani în noul an şcolar

131 de vizualizări
Foto: © Ian Allenden | Dreamstime.com
Zeci de elevi ucraineni au fost incluşi în sistemul de învăţământ din Botoşani, începând cu noul an şcolar, care a debutat luni, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Irina Telişcă.

Înscrierea copiilor din Ucraina a fost făcută la cererea părinţilor, care au statut de refugiaţi la Botoşani. in totalul celor 30 de elevi înscrişi, 25 au statut de audienţi, iar cinci sunt înscrişi la activităţi extraşcolare. Şcolile la care aceştia au fost repartizaţi sunt atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Potrivit normelor, elevii care au urmat cursurile într-o unitate de învăţământ din altă ţară pot dobândi calitatea de elev în România numai după recunoaşterea sau echivalarea de către inspectoratele şcolare judeţene, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, respectiv de către minister a studiilor urmate în străinătate şi, după caz, după susţinerea examenelor de diferenţă stabilite în cadrul procedurii de echivalare.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Foto: © Ian Allenden | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Întâlnire vineri la Guvern cu sindicatele din educație pentru salariile profesorilor de la 1 ianuarie / Premierul Ciolacu: Vom avea discuții ca să acoperim cât mai mult din acești 50% până la legea salarizării. Nu sunt Harry Potter

Liderii sindicatelor din învățământ și prim-ministrul Marcel Ciolacu se vor întâlni vineri, 24 noiembrie, la Guvern, pentru a discuta despre creșterile salariale ale profesorilor de la 1 ianuarie, potrivit agendei…
Vezi articolul

Şcolile din Germania – din nou în situația ce a dus acum un an la închiderea lor. Cauza: creșterea ratei infectărilor în rândul elevilor germani de 5-14 ani la un nivel dublu faţă de ansamblul populaţiei. Testarea extinsă – propunere-cheie a preşedintelui Asociaţiei Profesorilor

Şcolile din Germania au ajuns din nou să se confrunte cu o situație epidemiologică similară celei de acum un an, când erau forțate să se închidă temporar, în cele mai…
Vezi articolul