Zeci de cazuri de infectare în primele două zile de școală, în mai multe județe din țară. Clasele în care sunt cei depistați pozitiv trec în online

23.844 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
27 de elevi din județele Bistrița-Năsăud, Alba, Timiș și Maramureș au fost depistați cu Covid-19 de la începutul anului școlar 2021-2022 și până astăzi, potrivit Agerpres. De asemenea, 3 cadre didactice și 4 persoane din rândul personalului auxiliar, din județele menționate anterior și din Capitală, au fost confirmate pozitiv.

Trei clase de elevi de la tot atâtea şcoli din judeţul Bistriţa-Năsăud au trecut la predarea în sistem online, după ce au fost confirmate cazuri de COVID-19 la doi elevi şi la un cadru didactic, potrivit informaţiilor furnizate miercuri Agerpres de către şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Aurelia Dan.

  • Șefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Aurelia Dan a spus că în cazul celor doi elevi de liceu, care sunt la școli diferite „se aplică prevederile ordinului comun, clasa trece în online, revine după opt zile dacă acceptă testarea elevii. Dacă nu, aşteaptă termenul de 14 zile”.

Un elev de la un liceu din municipiul Blaj a fost depistat cu Covid-19, motiv pentru care întreaga clasă va intra în scenariul online.

În județul Timiș, de la începerea noului an şcolar au fost anunţate infectări cu SARS-CoV-2 la două cadre didactice şi la trei din rândul personalului auxiliar, dintre care patru cazuri sunt în Timişoara şi unul în municipiul Lugoj. Informația a fost furnizată, miercuri, de șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu.

Astfel, copiii unei grădiniţe din Timişoara au intrat deja în sistem online, întrucât educatoarea are Covid-19. Totodată, în rândul elevilor, au fost confirmate opt cazuri la Timişoara şi unul la Lugoj, care nu s-au infectat în şcoli şi nu au legătură directă cu angajaţii confirmaţi cu boala, transmite sursa citată.

De asemenea, 15 elevi ai unor şcoli şi colegii din municipiul Baia Mare s-au infectat cu noul coronavirus, unii înaintea începerii cursurilor, iar cursurile de la patru clase au fost mutate în online, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă. Potrivit acestuia, patru clase din municipiul Baia Mare au trecut pe cursuri online.

Tot astăzi, toți elevii din clasele aflate într-un corp de clădire al Școlii Gimnaziale nr. 75 din Sectorul 3 al Capitalei au trecut, la școala online, după apariția unui caz de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului administrativ al școlii.

Informații de background

Potrivit Ordinului Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, pentru preșcolarii, școlarii din clasele și gimnaziale, cu excepția claselor a VIII-a, a XII-a/ a XIII-a, la apariția primului caz, activitățile cu prezentă fizică se suspendă și se continuă online. Elevii testați negativ în ziua a 8-a revin cu prezență fizică. Cei testați pozitiv sau cei care refuză testarea revin cu prezența fizică după ziua a 14-a.

Pentru elevii claselor a VIII-a, a XII-a/ XIII-a, la apariția primului caz, activitățile cu prezență fizică continuă pentru elevii vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și pentru elevii care au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar nu mai devreme de ultimele 14 zile. Activitatea didactică a celorlalți elevi continuă online.

Dacă sunt testați negativ în ziua a 8-a revin cu prezență fizică. Cei testați pozitiv sau cei care refuză testarea revin cu prezența fizică după ziua a 14-a.

Foto: © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


9 comments
  1. Doamne fereste serios ca ne iau de idioti cat di-ai facut nesimtiti astia vacante e COVIDul si cazurile alea multe nu mai erau acuma ca trebuie sa înceapă scoala s-au transformat in mii de căzuri😡😡😡😡😡😡😡

  2. Ministrul educatiei a vrut sa arate ca stie tot si ca totul o sa fie cum zice dansul. Caci asa a promis pe toate televiziunile. Nu am sa inteleg de ce primul ministru nu il revoca din functie? Stie ministrul Sorin Campeanu detalii despre studiile lui Catu si cum au fost echivalate in Romania?!!!

  3. Se vede clar ca ministrul Campeanu porneste niste hei-rup-uri rupte de realitate, sau mai bime zis, ca si cum elevii ar fi obiecte, nu fiinte vulnerabile.
    Este strigător la cer a fixa pragul de 6 la mie, pana la care toti sa invete face to face, ajungând la scoala si inapoi acasă, cu mijloacele aglomerate de transport in comun. Aici se infecteaza elevii.
    Unii au venit din vacanta contaminati, de pe plaja care colcaia de piei goale si de strănuturi ale indivizilor ce se prajeau la soare, unul langa altul.

    1. Pai tocmai, ca dacă au venit din alte părți contaminați, e o idee buna sa ii inghiorlaim acum în scoli 30 în fiecare clasa, cu măștile sub bărbie sau chiar deloc, în pauze??? De ce, sa ne infectam mai repede? E o porcărie. Cei nevaccinatii trebuie trecuți în online iar cei safe, vaccinati, sa vina la școală. La cei mici, doar cei din părinți vaccinați trebuie sa vina fizic. Restul în online.Cui nu ii convine, sa facă bine sa se vaccineze.

      1. Sunt înghesuiți in clase pentru ca nimănui nu ii pasă de ei.Nepasarea și hoția nu sunt planificate.Ei au alte preocupari:cum sa sifoneze banul public și în același timp cum sa pună la munca sclavii.

    2. Pragul de 6 la mie este pus sa nu fie atins, daca trecem de 4 la mie deja situatia este destul de grava cu spitale fara locuri. Guvernanti fara minte dar si preasa are vina ei, nu zic nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Mobilizarea cadrelor didactice”, cerută de ISJ Sibiu pentru realizarea planului la hectar în formarea pe modulul MATE / Eforturi și la nivelul Ministerului Educației, prin acordarea de credite profesionale pentru operarea unui software organizațional

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Sibiu solicită ca profesorii de nivel gimnazial și primar, din fiecare unitate școlară, să se înscrie și să parcurgă programul de instruire online MATE, potrivit unei…
Vezi articolul

Profesoara cu mesaje antivaccin din Botoșani, care spunea elevilor de clasa a VII-a că „am ajuns exact ca la Auschwitz, dacă te duci în spital nu mai ieși viu de acolo, exact ca la un abator”, a fost sancționată cu diminuarea salariului timp de 6 luni

Doina Amarandei, profesoara de muzică de la mai multe școli din județul Botoșani, care le spunea elevilor săi tot felul de mesaje antivacciniste și teorii ale conspirației, va primi salariul…
Vezi articolul