Zece profesori români cu proiecte inovatoare de știință și tehnologie, la festivalul european „Science on stage” din Finlanda, de pe 12-15 august

970 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Zece profesori români care au proiecte inovatoare de știință și tehnologie, câștigătoare ale etapei naționale a festivalului „Știința pe scenă”, vor merge la etapa europeană din orașul Turku, Finlanda, peste o lună, anunță Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Festivalul european care se va desfășura de pe 12 pe 15 august este un „important eveniment dedicat educației STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) și o oportunitate de dezvoltare a comunității cadrelor didactice, prin schimb de bune practici pe teme comune de interes, de la îmbunătățirea predării, la dezvoltarea competențelor digitale, sustenabilitate, educație incluzivă, orientare profesională și dezvoltarea profesională a profesorilor în domeniul STEM”, potrivit Ministerului Educației.

România va fi reprezentată de profesorii ale căror proiecte bazate pe educația STEM au fost desemnate câștigătoare la concursul organizat de către Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, prin implicarea profesoarei universitare dr. Nicoleta Brișan, în calitate de coordonator național Science on Stage Romania, potrivit aceluiași comunicat.

Printre proiectele STEM ale profesorilor români se numără o ministație meteorologică pentru o școală din Sfântul Gheorghe, un proiect referitor la obținerea de bioplastic prin valorificarea materialului vegetal și un proiect referitor la o cremă pe bază de ulei de fenicul și analizarea efectelor ei contra acneei.

Iată profesorii români și proiectele lor:

Nr. Crt.Denumire proiectProfesorUnitate școlară / localitateCiclul căruia îi este adresat
1.SpectroscopulPaula ChișColegiul Național „George Barițiu” / Cluj-NapocaLiceal
2.Valorificarea materialului vegetal pentru obținerea de bioplasticFelicia Floarea, Felicia BoarColegiul Tehnic „Ana Aslan” / Cluj-NapocaLiceal
3.Chimie prin metoda STEAMValerica IgnătescuLiceul Teoretic Filadelfia / SuceavaGimnazial
4.Let’s play STEM! – Să jucăm STEM!Cristina NicolăițăȘcoala Gimnazială „Gheorghe Magheru” / CaracalGimnazial
5.Ministație meteorologică pentru școala noastrăMaria PetoColegiul Național „Szekely Miko” / Sf. GheorgheLiceal
6.Dezvoltarea unei creme pe bază de ulei de fenicul și analizarea efectelor ei antiacneiceLavinia Mureșan, Ioana MihaceaColegiul Național „Gheorghe Șincai” / Cluj-NapocaLiceal
7.Podul lui da VinciElena Țipău, Leila AcmolaColegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” ConstanțaLiceal

Ediția din acest an a „Science on stage” este organizată sub patronajul Comisarului european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, doamna Ilana Ivanova, și va reuni peste 450 de profesori STEM din învățământul primar și secundar din Europa, miniștri ai educației, stakeholderi, mass-media, mai transmite Ministerul Educației.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comisia de Etică a ASE a „îngropat” cazul Mircea Geoană deși traducătorii autorizați au confirmat pasajele plagiate, scrie Pressone.ro / Argumentul – legea din 2005 „nu specifica în mod precis cum trebuie făcută citarea surselor”

Comisia de Etică a Academiei de Studii Economice a „îngropat” cazul de plagiat al secretarului adjunct al NATO, Mircea Geoană, prin argumentul că „sursa este menționată la bibliografia finală” pentru…
Vezi articolul

Licean: Am terminat anul trecut cu media generală 10. Bursa de merit este o recompensă care ne arată că munca noastră este răsplătită / Profesor de fizică: Elevii valoroși trebuie undeva să iasă în evidență și trebuie motivați

„Am terminat anul trecut cu media generală 10”, a spus, pentru TVR Craiova, un licean de la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova. Referitor la bursa de merit, acesta a…
Vezi articolul