World Vision România face apel de urgență la strângere de fonduri pentru tablete destinate elevilor din comunitățile sărace care încep școala în scenariu roșu

1.040 de vizualizări
Foto: World Vision Romania
Fundația World Vision România lansează, printr-un comunicat emis joi, un apel național către companii și persoane fizice pentru strângerea de fonduri și achiziționarea de tablete și SIM-uri de internet “pentru cei aproape 3.500 de copii nevoiaşi din zonele roşii care nu au un calculator sau o tabletă, deși, teoretic, ar trebui să înceapă școala online de luni.”

Potrivit organizației, elevii respectivi învață în aproape 200 de unități de învățământ amplasate în 30 de comunități aflate în zonele galbene și roșii, unități care vor începe cursurile exclusiv în sistem online. “Acest lucru se întâmplă, deşi, încă din luna mai, Ministerul Educaţiei a lansat o licitaţie pentru achiziţia a 250.000 de tablete, însă până în acest moment au fost achiziţionate, conform datelor oficiale, doar 80.000”.

Mihaela-Loredana Nabăr, director executiv World Vision România:

  • “Sunt deja şase luni de când şcoala online este o necesitate, dar și de când știm că la sate, în casele cu toaleta în curte, copiii nici măcar nu au văzut vreodată o tabletă sau un laptop. Au fost luni cu multe declaraţii, promisiuni, soluţii pe hârtie, dar la sfârşitul zilei realitatea este aceasta: i-am dezamăgit încă o dată. Încă din luna mai, Ministerul Educaţiei a promis public tablete pentru copii, dar pe 14 septembrie cel puţin 3.500 de copii din școlile în scenariu roșu pierd șansa la educație. Pentru a salva această generație de la o catastrofă ce poate fi prevenită, am decis să invervenim, să ne strângem împreună toţi partenerii, toţi oamenii buni care au pus umărul de fiecare dată când a fost nevoie şi să ajutăm aceşti copii. Ei nu au nicio vină.”

Fundația World Vision România atrage atenția și asupra faptului că numărul copiilor afectați “va fi cu siguranță mai mare, în condițiile în care cifrele comunicate de autorități se referă doar la elevii din comunitățile aflate acum sub scenariul galben sau roșu”.

Potrivit organizației, ca măsură imediată de intervenție, World Vision România va angaja o parte din Fondul de urgență al organizației pentru copiii şi şcolile din mediul rural în scopul achiziției de tablete pentru copiii care nu vor putea participa fizic la școală, nu dispun de echipamentele necesare și nu beneficiază de sprijinul oferit de Guvern. World °Vision spune însă că aceste resurse nu sunt suficiente.

Donațiile se pot face online, pe site-ul Fundației World Vision România, precum și prin SMS la numărul 8864, cu textul SPERANTA (cost 4 EURO/ lună).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Iulia Voicu, profesoară la UNATC, Facultatea de Film: Educația cinematografică poate sprijini predarea disciplinelor și este esențială pentru o cultură sănătoasă a consumului de media în rândul tinerilor / Ce resurse au la dispoziție profesorii

Educația cinematografică este o componentă care are o legătură strânsă cu prezentul și poate contribui la cultivarea unui consum sănătos de materiale audiovizuale în rândul tinerilor, mai ales în contextul…
Vezi articolul

Olimpici internaționali pe banii lor și ai profesorilor. Mai mulți elevi români au fost premiați la două concursuri internaționale de Limba latină, în Italia, la care au ajuns pe cont propriu, concursuri excluse fără explicații de Ministerul Educației din România din calendarul competițional, în urmă cu 2 ani

Mai mulți elevi români au participat recent la două din cele trei concursuri internaționale de Limba latină care reunesc cei mai buni elevi din Europa la traduceri din autorii clasici.…
Vezi articolul

UPDATE Prima olimpiadă de securitate cibernetică pentru elevi, „glitch-uită” de întârzierile Ministerului Educației: competiția sare peste etapa locală, în lipsa unui regulament de organizare anunțat în timp util – surse

Cu două zile înainte de etapa locală a primei olimpiade naționale de securitate cibernetică (ONSC), așa cum este programat în calendarul olimpiadelor școlare naționale 2024 de către Ministerul Educației, elevii…
Vezi articolul

Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației: Rezultatele obținute la simularea Evaluării Naționale sunt un semnal de alarmă. Decalarea simulării cu o lună și faptul că lucrările nu au mai fost corectate de profesorii de la clasă – două posibile cauze

Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, spune că “rezultatele obținute la simularea Evaluării Naționale sunt un semnal de alarmă, atât pentru noi, pentru cadrele didactice, pentru conducere unităților…
Vezi articolul