World Vision a trimis peste 100 de mii de alimente către spitalele din Ucraina / Războiul a dus la o criză acută a necesităților de bază în țara vecină

47 de vizualizări
Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO
Criza de alimente și de alte produse de maximă necesitate în spitalele din Ucraina este în creștere din cauza războiului, avertizează World Vision într-un comunicat de presă. Astfel, săptămâna trecută, organizația internațională a sprijinit două spitale din Vestul Ucrainei trimițând fiecăruia câte un convoi de provizii. Unul dintre spitale se află în orașul Novoselytsia, iar celălalt este aproape de granița Siret.  

Pentru cele două spitale din Ucraina, World Vision a distribuit peste 100 de mii de alimente. Pe lângă acestea, fundația a trimis mai multe produse de necesitate printre care: 200 de perne, 200 de saltele, 350 de pături, 900 de prosoape de baie și de bucătărie, peste 4000 de scutece (pentru bebeluși, copii și adulți), 300 de lenjerii de pat și 600 de kilograme de detergent etc. 

Multe spitale din vestul Ucrainei s-au transformat în adăposturi pentru ucrainenii care fug din zonele cele mai riscate în fața atacurilor militare. În toate aceste spitale, cât și în celelalte adăposturi din Ucraina, nevoia de produse pentru subzistență este tot mai mare întrucât și numărul de ucraineni care fug din calea războiului este în creștere, potrivit World Vision.  

Director executiv World Vision România, Mihaela Nabăr, spune că situația din spitalele ucrainene se va agrava . „Știm deja că situația refugiaților din statele vecine este foarte gravă, însă auzim povești îngrozitoare și despre ucrainenii care și-au părăsit casele și au căutat adăpost în orașele din Vestul Ucrainei care încă n-au fost atacate. Pentru acești oameni, care n-au reușit să iasă din Ucraina, World Vision România alături de colegii noștri din celelalte țări vom continua să oferim sprijinul necesar. Spitalele din Ucraina se confruntau deja cu lipsa de resurse necesare pentru a adăposti ucrainenii care fug de război, dar situația devine tot mai gravă. Presiunea asupra spitalelor crește, atât pe partea de provizii cât și pe partea de logistică. Ne temem că situația se va agrava“, a declarat Mihaela Nabăr.  

Trei corturi la granițe pentru mame, copii și persoane cu dizabilități  

World Vision România a intervenit încă de la începutul crizei umanitare din Ucraina. Fundația a asigurat alimente, ceaiuri, produse de igienă, cât și consiliere pentru mamele și copiii care au trecut granița pe la Siret, Sighetul Marmației, Isaceea, Albița și Huși.

Totodată,  două dintre corturile în care activează World Vision România au fost transformate în spații pentru primirea mamelor și a copiilor. Acestea au fost dotate cu paturi, aeroterme și televizoare. Astfel, mamele și copiii se pot odihni la căldură, iar cei mici se pot juca.   

Cel de-al treilea cort, unde World Vision România s-a alăturat Star of Hope, este destinat în special copiilor și adulților cu dizabilități. Cortul a fost accesibilizat cu o platformă la intrare și cărucioare pentru persoanele care au dizabilități locomotorii, cât și cu personal specializat pentru a oferi asistență persoanelor cu dizabilități.  

Potrivit datelor oficiale, peste 2.5 milioane de ucraineni au fugit din țară, dintre care, până luni, 425.786 au trecut pe la punctele de frontieră cu România.   

Despre World Vision România  

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educaţie, intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.  

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 30 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe.  


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alexandru Rafila, despre redeschiderea școlilor: Am propus să înceapă întâi cu studenții și elevii de liceu / E bine să nu depășim grupuri de 15 elevi într-o clasă, să fie decalate pauzele

Şeful Societăţii Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, spune că reluarea cursurilor în unităţile de învăţământ ar putea fi făcută “gradual”, potrivit G4Media.ro. Acesta a declarat că a propus, împreună…
Vezi articolul

BREAKING Teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode include “erori de citare” și “unele fragmente plagiate” – Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai / Fragmentele identificate cu problemă de tip plagiat reprezintă 2.95% din teză și “nu rezultă cu certitudine că plagiatul a fost unul intenționat”, dar aceasta “nu schimbă concluzia” privind plagiatul

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a constatat “o serie de abateri de la bunele norme de publicare” în cazul tezei de doctorat susținută în 2018 de actualul ministru…
Vezi articolul

Modificări la regulile pentru școli-pilot, propuse de Ministerul Educației pentru a putea derula proiectul de finanțare de 12 milioane de euro prin PNRR: Statutul se poate obține pentru cel puțin un an, față de patru cât e în prezent și nu se mai precizează cum vor fi plătiți profesorii care sunt implicați în activități specifice – ordin de ministru în dezbatere

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică, vineri, 26 aprilie, proiectul de metodologie prin care școlile pot aplica pentru statutul de școli-pilot. Documentul nu mai prevede modul prin care ar…
Vezi articolul