Workshop național dedicat riscurilor de securitate cibernetică din licee, online, pe 23 aprilie, pentru profesorii de informatică și de TIC, administratorii SIIIR și responsabilii IT din școli

244 de vizualizări
Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.com
UPDATE: Adresa care anunța workshopul a fost ștearsă de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Ilfov.

Profesorii de informatică și de TIC, administratorii SIIIR și responsabilii IT din școli pot participa la un workshop național dedicat riscurilor de securitate cibernetică din licee, care se va desfășura online, prin intermediul platformei Microsoft Teams, pe 23 aprilie, potrivit unei adrese a Inspectoratului Școlar Județean Ilfov.

Mai exact, workshopul este organizat de Directoratul Național de Securitate Cibernetică și va avea loc într-o zi de miercuri, 23 aprilie 2025, în intervalul orar 13:00-16:00.

Cei care doresc să participe se pot înscrie, până pe 15 aprilie, ora 14:00, prin completarea datelor personale aici: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZAUV3Bn5apqbUvufBl1PHSx0Xa5MTJBVxCMihsQTrT0/edit?gid=0#gid=0

  • De remarcat că, în mod paradoxal, înscrierea la acest workshop dedicat riscurilor de securitate cibernetică se realizează printr-un document editabil public, în care toate datele personale ale participanților sunt vizibile pentru oricine are linkul – o practică ce reprezintă o vulnerabilitate de securitate și o încălcare a normelor Regulamentului de Protecție a Datelor Personale (GDPR).

Atelierul de lucru se adresează următoarelor categorii de personal din licee:

  • Responsabili IT și/sau administratori de rețea;
  • Profesori cu specializarea informatică/TIC;
  • Administratori de platforme aferente sectorului educației (ex.: SIIIR).

Potrivit anunțului, obiectivele activității sunt:

  • Identificarea principalelor riscuri de securitate cibernetică cu care se confruntă liceele;
  • Elaborarea unui set de măsuri și recomandări pentru tratarea acestor riscuri;
  • Îmbunătăţirea starii generale de securitate cibernetică în învățământul liceal;
  • Analiza nivelului de conștientizare a riscurilor cibernetice în cadrul liceelor.

Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


4 comments
    1. Este un model dar a fost preluat înainte să se termine editarea….. BTW, dacă crezi că securitatea ține de un amărât de worksheet, clar nu ai legătură cu domeniul…. Internetul știe despre tine mai mult decât ți-ai dori….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Viva

Diana Craiu, director adjunct al Colegiului „Karpen” din Bacău, despre lucrul pe Platforma Viva Catalog: Se pot realiza fișe de progres pe fiecare elev în parte și pot eu să-mi structurez ceea ce voi aplica la clasă pentru a îmbunătăți rezultatele viitoare / Cele 35 de beneficii pentru profesori, elevi și școală, plus două luni gratuite în platforma de management organizațional, folosită de 2.100 de directori de școli

„Profesorul operează foarte rapid notele, absențele ” în Platforma de management școlar Viva Catalog, spune Diana Andreea Craiu, director adjunct al Colegiului „N. V. Karpen” din Bacău. „Pot fi trimise mesaje…
Vezi articolul

Material susținut de Lenovo

VIDEO Instrumentele didactice moderne fac diferența, iar relația dintre profesori și elevi devine și mai deschisă, prin prezența tehnologiei în clasă. Elevul simte că prin device-uri poate să se apropie mai mult de profesor, spune Margareta Peneoașu, directoarea Liceului Tehnologic Economic din Râmnicu Sărat

Utilizarea dispozitivelor tehnologice în educație poate crea un mediu de învățare în care elevii și profesorii colaborează mai mult, în care predarea și învățarea devin mai accesibile pentru elevi. În…
Vezi articolul