VIDEO Webinarul pentru profesori: cadrele didactice sunt formate să folosească aplicațiile Teams și Office365, pentru predarea online

24.447 de vizualizări
Inspecția specială
Foto: Pexels.com
UPDATE Webinarul pentru profesori s-a încheiat la ora 11:10. Clipul poate fi văzut aici.
Astăzi încep sesiunile de instruire online a profesorilor, organizate de Ministerul Educației pentru a facilita procesul de predare digitală în perioada în care cursurile sunt suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. Primul webinar la care au fost convocați profesorii debutează la ora 10:00 și va fi difuzat pe pagina de Facebook a proiectului CRED, anunță Ministerul, într-o notă trimisă către toate inspectoratele școlare județene.

Formarea profesorilor va fi realizată de echipa proiectului CRED, iar aplicațiile și platformele în care Ministerul Educației își specializează cadrele didactice sunt Teams/Office 365, Google Meet, Zoom, Livresq și Google Classroom.

“Începând cu ora 10.00, Robert Pufan, Partner Technical Architect în cadrul Microsoft România, dar și experții CRED, ne vor arăta cum să accesăm, utilizăm, interacționăm cu elevii și colegii, dar și să facem schimb de documente/fișiere prin intermediul aplicațiilor Teams și Office365, puse la dispoziție gratuit în școlile din România”, anunță echipa CRED pe pagina de Facebook a proiectului.

Sesiunea de formare de astăzi, în aplicațiile Teams și Office365, va fi înregistrată și difuzate și pe Youtube Educred și pe pagina de Facebook a proiectului CRED, precizează Ministerul Educației.

Nota trimisă de Ministerul Educației către Inspectoratele Școlare Județene – prin care profesorii sunt convocați la formare online:
Programul instruirii online a profesorilor:
  • Joi, 19 martie, ora 10.00: Utilizarea Teams/Office 365
  • Vineri, 20 martie, ora 11.00: Utilizare Google Meet
  • Luni, 23 martie, ora 11.00: Utilizare Zoom
  • Marți, 24 martie, ora 11.00: Utilizare Livresq
  • Miercuri, 25 martie, ora 11.00: Utilizare Google Classroom
Citește și:

 

 

 

 


5 comments
  1. Această prostie a fost deja aplicată în Israel. Nu a funcționat. Părinții nu sunt profesori. Este nevoie de altceva.

  2. Bună ziua!
    Sunt Nicoleta-Luminița Gora, profesor pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială Nicolae Iorga, Bacău.
    Mulțumesc frumos pentru oportunitatea de a participa ca invitat și pentru trăirea sentimentului de a fi elev/student. Sunt informații noi pentru mine, dar vreau să le învăț!
    Pe mâine, la ora 11!

  3. Va rugam sa postati , in masura in care acest lucru este posibil , inregistrarile pe Edupedu.ro pentru a putea fi accesate in orice moment dorit ! Multumiri !

  4. O strutocamilã tipic românească.
    Cumva ministerul a încheiat acte adiționale pt telemunca cu profesorii?
    Notele obținute din evaluarea on-line vor putea fi trecute în catalogul școlii?
    Dacă răspunsul la întrebările de mai sus este Nu atunci qui prodest?
    Totul se va recupera oricum fizic, atunci când va fi posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alexandru Rafila, despre începerea școlii: Simulările trebuie să înceapă de acum / Copiii din aceeaşi clasă trebuie să fie colegi, să discute unul cu celălalt, e nevoie de prezența profesorului / Să nu încercăm să îi transformăm în nişte cititori de tablete / Școlile cu un număr mic de elevi pot avea program normal

Simulările pentru anul școlar care va începe la 14 septembrie ar trebui să înceapă de acum, iar o clasă fizică ar trebui să aibă 15 elevi, spune profesorul Alexandru Rafila,…
Vezi articolul

VIDEO Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu cere ca bugetul “minim minimorum” al Educației să fie 28,2 miliarde lei, adică 2,5% din PIB în acest an. Ar fi cea mică alocare din istoria recentă pentru acest domeniu, cu peste 2 miliarde de lei mai puțin față de anul trecut

În anul 2021 “28,2 miliarde lei trebuie să fie minim minimorum bugetul Educației, pentru a continua eu cel puțin”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la Digi24. Acesta susține că…
Vezi articolul

Cătălin Ciupală, profesor de Matematică: Dacă vrei să iei BAC-ul, faci până nu mai poți exercițiile din ultimii ani și iei minim 8. Prea multe lucruri deștepte n-o să găsești în anul acesta, mai ales că e an electoral / Bogdan Rațiu, profesor de Limba Română: Dacă începi să lucrezi cu baremul în față, nu ai nevoie de profesor în privat

Cătălin Ciupală, profesor de Matematică la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, le transmite liceenilor că pot lua Bacalaureatul, la vară, cu minimum nota 8 dacă „iei exercițiile din ultimii…
Vezi articolul

Elevii ar putea primi punctaje în loc de coduri și la Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a, în 2025, anunță Ligia Deca: Să poată fi traduse mai ușor în progresul elevului / Ministra ia în calcul corectarea digitalizată și pentru acestea

Ministra Educației, Ligia Deca, a anunțat că de anul școlar viitor elevii ar putea primi punctaje în loc de coduri la Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a…
Vezi articolul