VIDEO Webinarul II pentru profesori: instruire pentru folosirea Google Meet în predarea online

10.750 de vizualizări
UPDATE Instruirea online a profesorilor organizată de Ministerul Educației pentru a stimula predarea digitală, în contextul în care școlile sunt închise pentru a limita epidemia de coronavirus, a început astăzi la ora 11:00. Acesta este al doilea curs online la care Ministerul a convocat profesorii. Tema webinar-ului de astăzi: folosirea Google Meet la clasă.
LIVE VIDEO Cursul de formare a profesorilor să folosească Google Meet – mai jos:

Sesiunea instruirilor online continuă vineri, 20 martie, cu webinarul pe tema utilizării Google Meet, susținut de către Ștefan Apăteanu, președinte Edu Apps, informează Ministerul Educației.

Primul webinar s-a desfășurat în urmă cu o zi, a avut ca obiectiv formarea profesorilor pentru folosirea în predarea online a aplicațiilor Teams și Office 365 și a adunat peste 7.600 de participanți. Vezi mai jos înregistrarea primului curs online, de joi.

VIDEO Cursul online de joi, pentru formarea profesorilor să predarea online prin aplicațiile Teams și Office 365:

Formarea profesorilor va fi realizată de echipa proiectului CRED, iar aplicațiile și platformele în care Ministerul Educației își specializează cadrele didactice sunt Teams/Office 365, Google Meet, Zoom, Livresq și Google Classroom.

Programul instruirii online a profesorilor:
  • Vineri, 20 martie, ora 11.00: Utilizare Google Meet
  • Luni, 23 martie, ora 11.00: Utilizare Zoom
  • Marți, 24 martie, ora 11.00: Utilizare Livresq
  • Miercuri, 25 martie, ora 11.00: Utilizare Google Classroom
Nota trimisă de Ministerul Educației către Inspectoratele Școlare Județene – prin care profesorii sunt convocați la formare online:
Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Organizarea anului școlar pe module este „defectuoasă” și „nu se potrivește deloc cu ceea ce avem noi în școală”, este de părere profesorul Cătălin Ciupală: Modulele au fost introduse după ureche, după părerea mea, și nu au fost făcute studii

„Ideea de structurare modulară a anului școlar, după părerea mea, este foarte defectuoasă și nu se potrivește deloc cu ceea ce avem noi în școală”, a declarat, pentru Edupedu.ro, profesorul…
Vezi articolul
Transport gratuit pentru elevi

Consiliile elevilor și asociațiile județene reprezentative trebuie să raporteze anual cum e respectat Statutul Elevului în fiecare școală din județ / Școlile și inspectoratele trebuie să publice rapoartele, iar unitățile de învățământ au obligația să remedieze deficiențele semnalate

Consiliile județene ale elevilor și Consiliul Municipal al Elevilor București, precum și alte asociații reprezentative ale elevilor trebuie să elaboreze rapoarte anuale în care să prezinte în ce măsură unitățile…
Vezi articolul

Pandemia a favorizat accentuarea problemelor emoţionale în rândul copiilor, cu efecte pe termen lung asupra sănătăţii mintale / 46,8% dintre minorii care au apelat la Telefonul Copilului au raportat abuz și violență în familie

Pandemia a exacerbat problemele psihologice şi abuzul în rândul copiilor, în contextul măsurilor de izolare impuse, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Telefonul Copilului, care a raportat că…
Vezi articolul