Webinarii gratuite pe tema tranziției la educația online, organizate de Centrul de eLearning al Politehnicii Timișoara

521 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Centrul de eLearning al Universității Politehnica Timișoara organizează o serie de webinarii gratuite dedicate tranziției de la educația tradițională la cea online, webinarii deschise „tuturor actorilor din procesul educațional”, potrivit unui comunicat de presă. Acesta precizează că peste 1.300 de cadre didactice și studenți din țară au participat la primele 4 webinarii, dintr-o serie de 10.

Comunicatul arată că acestea se desfășoară în fiecare miercuri, începând cu ora 16.00. Participarea este gratuită și se face accesând link-urile de înregistrare puse la dispoziție în fiecare săptămână pe pagina web oficială a CeL – https://www.elearning.upt.ro. Participanții primesc un certificat digital deschis (Open Badge) „Împreună online”.

Webinariile sunt organizate în colaborare de IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice, Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara, în fiecare săptămână cu invitați din alte universități și școli din România.

Primele 4 webinarii au abordat teme precum trecerea la învățământul online, percepția studenților și a cadrelor didactice asupra noii forme de învățământ sau resursele educaționale deschise și cursurile online disponibile atât pentru studenți, cât și pentru cadrele didactice.

Webinarul de miercuri, 13 mai are ca temă metodele de evaluare educațională online și, potrivit anunțului, îi are ca invitați pe Conf.dr. Mădălin Bunoiu, Prorector, Strategia academica, Universitatea de Vest Timișoara, Conf.dr. Bogdan Timar, Decan Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara și Dr.ing. Diana Andone, Director, Centrul de eLearning, Universitatea Politehnica Timișoara, sesiunea fiind moderată de Prof.dr.ing. Carmen Holotescu, Decan, Universitatea Ioan Slavici Timișoara.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BOOKMARK Toate resursele de învățare online și predare digitală, publicate până acum de Edupedu.ro, la un loc / Aplicații, platforme online, soluții software, teleșcoală, webinarii, tutoriale, programe de consiliere

EduPedu.ro a publicat o multitudine de resurse și referințe pentru predare și învățare la distanță din momentul în care autoritățile au decis închiderea școlilor, ca măsură de prevenție împotriva noului…
Vezi articolul

VIDEO Orban: Plata a 75% din salariu pentru părinții care stau cu copiii încetează pe 12 iunie. Recomandăm soluții în mediul familial să lase copiii, dar permitem redeschiderea grădinițelor și after school-urilor

Redeschiderea grădinițelor și after school-urilor a fost aprobată în ședința de Guvern, potrivit declarației făcute de premierul Ludovic Orban. „Odată cu încheierea școlii va înceta măsura de sprijin care a…
Vezi articolul

Amfiteatre digitale pentru activitatea din laboratoarele facultăților, platforme de tip Igloo 3D și blended mobility – marile schimbări pentru Universitățile Europene. Sorin Costreie: Acum se creează o rețea de universități de performanță

Universitățile europene care să le permită studenților din București să aibă cursuri cu profesori din Germania, Italia sau Franța intră într-o fază neplanificată, din cauza pandemiei COVID-19. Marea schimbare este…
Vezi articolul

Măndița Baias, profesor de fizică, despre scenariul învățării exclusiv online, din toamnă: E nevoie ca directorul școlii să imprime ritmul de lucru, să încurajeze colegii să experimenteze, să găsească oamenii “locomotivă”

Opinie semnată de Măndița Baias, profesor de fizică la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” și la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Baia Mare: Cursuri exclusiv online În cele ce urmează voi încerca…
Vezi articolul