Webinar pentru toți profesorii: „cum transformă AI pedagogia digitală?”. Cursul e gratuit miercuri, 27 martie, de la ora 17 / Înscrieri online deschise

3.700 de vizualizări
Image by freepik
Profesorii, indiferent de disciplina pe care o predau sau de ciclul de învățământ în care lucrează, pot participa la webinarul, oferit de ECDL în mod gratuit, „Cum transformă AI pedagogia digitală?”, potrivit unui comunicat al organizatorilor. Evenimentul se va desfășura live pe platforma zoom, Miercuri, 27 Martie, ora 17.00.

Webinarul este conceput pentru a oferi participanților, indiferent de nivelul lor de expertiză în domeniul inteligenței artificiale, o perspectivă cuprinzătoare asupra impactului AI în educație. Profesorii vor afla care sunt oportunitățile, dar și provocările pe care AI le produce în educație.

Webinarul va avea trei secțiuni: în deschidere, participanții află „conceptele de bază ale inteligenței artificiale, descoperind ce este AI-ul, principiile sale de funcționare, aplicații frecvente, și li se vor prezenta câteva dintre provocările majore ale acestuia”.

Pe parcursul celei de-a doua părți, va fi un invitat special, „care va aduce în discuție exemple fascinante de instrumente AI aplicabile în educație, contribuind astfel la o experiență de învățare revelatoare”.

Finalul webinarului „este rezervat prezentării aspectelor legate de etica utilizării AI în educație, explorând cum această tehnologie poate remodela pedagogia digitală”.

Se vor aduce în prim-plan modalități prin care profesorii pot utiliza inteligența artificială pentru a răspunde eficient provocărilor cotidiene și pentru a-și optimiza performanța didactică, deschizând noi orizonturi în practica educațională, mai arată organizatorii în comunicat.

Participarea se face în urma înscrierii prin completarea numelui, a adresei de email, a disciplinei pe care o preă fiecare profesor care vrea să participe și a școlii de proveniență.

 Formularul de înscriere la webinarul online gratuit „Cum transformă AI pedagogia digitală?”, poate fi completat aici.


3 comments
  1. cine sant specialisti aștia digitali ? ce experimenta cu AI au ei ?
    singura experimenta observabila este copiatul pe capete de soluții livrate de CGPT ul. de la clasa 4 până la invatamantul universitar .
    pedagogia nu face casa buna cu aceasta coada de topor numita ai.
    Occidentul a renunțat la tehnologie dupa ce au scos cateva generații de analfabeti.
    noi nu ne lasam mai prejos cu analfabetii. in plus insistam cu incapatanare pe educatie online , pe tabletaraie , softuri , programe , totul spre usurarea efortului invatarii . ..
    daca pana acum pregatirile erau fudulie , cu noile metode (AI) , vor deveni temelie..🙄

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum începe școala în ultimul dintre landurile germane, Baden-Württemberg: părinții trebuie să declare că din câte știu elevii nu au Covid-19 și nu au intrat în contact cu bolnavi / Masca – obligatorie tot timpul pentru profesori, parțial pentru elevi

Elevii din landul german Baden-Württemberg trebuie să vină, de luni, la școală cu o declarație din partea părinților, care certifică faptul că, din câte știu, nu prezintă simptome de Covid-19…
Vezi articolul

Prime pentru toți angajații din învățământ și cercetare din Republica Moldova, anunțate „în ajun de ziua Profesorului“ de ministrul Dan Perciun. Câte 5.000 de lei moldovenești, echivalentul a 1.200 de lei românești pentru profesori, iar pentru personalul auxiliar – câte 780 de lei

Toți angajații din Învățământ din Republica Moldova vor primi un spor de câte 5000 de lei (n. red. este vorba despre lei moldovenești, echivalentul a 1200 de lei românești), iar…
Vezi articolul

Petiție online „Elevii nu doresc dublă admitere!”, lansată de Asociația Elevilor din București și Ilfov: Este o povară pentru un copil de 14 ani, care ar trebui să își dubleze numărul de meditații

Într-o petiție online, lansată de Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), elevii critică măsura potrivit căreia orice liceu are posibilitatea de a organiza un examen de admitere, la nivel…
Vezi articolul

Mihnea Boștină, virusolog: În cazul gripei, 20-30% din populație e susceptibilă la infecții într-un an. În cazul SARS-CoV-2 – 100%. Rata mortalității este probabil de cel puțin zece ori mai mare

„Rata mortalității pentru cei care dezvoltă complicații respiratorii sau alte complicații este cam de 50%”, în cazul infecției cu noul coronavirus spune Mihnea Boștină, virusolog la Universitatea din Otago, Noua…
Vezi articolul