Vrei să-ți schimbi cariera și să devii profesor pentru copiii dintr-un mediu vulnerabil? Iată cum poți dona comunității timpul tău

5.541 de vizualizări
Programul Școala după școală
Foto: Pexels.com
ONG-ul Teach for Romania a lansat o nouă campanie de recrutare de învățători și profesori pentru școlile din comunitățile vulnerabile, adică localități defavorizate, cu deficit de cadre didactice calificate și pregătite adecvat.

Prin programul Teach for Romania, aplicantul trece printr-un program de training la finalul căruia devine dascăl în sistemul de stat.

În anul școlar 2018-2098, programul Teach for Romania se desfășoară în următoarele județe: Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Buzău, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Prahova, Vrancea, situate la o distanţă de aproximativ 3 ore de Bucureşti, dar și în București. Posturile pe care le vor ocupa candidații Teach for Romania vor fi în zone peri-urbane şi rurale, care corespund cerințelor programului.

O mențiune foarte importantă este faptul că Teach for Romania nu are locuri rezervate în școli, ceea ce înseamnă că toți candidații trec prin procesul standard de ocupare a posturilor disponibile din sistemul de învățământ de stat. De asemenea, în ceea ce privește prezența în București a cadrelor didactice susținute de organizație, începând cu anul școlar 2018-2019, aceștia vor putea opta exclusiv pentru sectoarele 5 și 6 pe posturi de învățători calificați.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel Funeriu, despre legalizarea mitei în universități: PSD administrează intelectualilor de calitate fix ceea ce Piața Victoriei administra PSD-ul în 10 august

“Studenților şi profesorilor deştepți le rămâne o singură variantă, dacă nu vor să-şi distrugă viitorul: să plece din țară”, spune fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. Amintim că Guvernul Dăncilă…
Vezi articolul

Actori consacrați vor citi texte din scrierile autorilor români clasici și contemporani, iar participanţii care vor fi apoi și profesori evaluatori vor scrie după dictare. Ziua Limbii Române, celebrată în mod inedit, pe 31 august, la UMFST „George Emil Palade” din Târgu-Mureș. Înscrieri pentru diploma de participare (P)

Istoria unei limbi este istoria unei civilizații, iar o „stare de limbă” reprezintă reconstituirea altei „stări de limbă”, anterioare, aşa cum afirma Eugen Coşeriu. Limba română literară, având la bază…
Vezi articolul

Șerban Iosifescu, expert în educație și fost președinte al agenției care acreditează școlile, critică sistemul de formare a profesorilor și de intrare în învățământ: Persoane cu puțină experiență în școli sau fără pot deveni profesori de profesori. La medici, profesorii lor sunt cei mai buni medici și continuă să practice

Fostul președinte al Agenției române de Asigurare a calității în școli – ARACIP, Șerban Iosifescu, trage un semnal de alarmă despre calitatea slabă a candidaților care vor să devină profesori…
Vezi articolul

Lucrarea de licență, înlocuită cu examen scris din iulie 2024 la Facultatea de Litere a UB pentru studenții de la programul de Comunicare și Relații Publice / Ar urma să se revină la examene scrise și pentru licența la limba română și o limbă străină – surse

Studenții de la programul de Comunicare și Relații Publice (CRP) din cadrul Facultății de Litere a Universității din București, care sunt în anul III la ciclul de licență, vor susține…
Vezi articolul