Vrei să-ți schimbi cariera și să devii profesor pentru copiii dintr-un mediu vulnerabil? Iată cum poți dona comunității timpul tău

5.507 vizualizări
Programul Școala după școală
Foto: Pexels.com
ONG-ul Teach for Romania a lansat o nouă campanie de recrutare de învățători și profesori pentru școlile din comunitățile vulnerabile, adică localități defavorizate, cu deficit de cadre didactice calificate și pregătite adecvat.

Prin programul Teach for Romania, aplicantul trece printr-un program de training la finalul căruia devine dascăl în sistemul de stat.

În anul școlar 2018-2098, programul Teach for Romania se desfășoară în următoarele județe: Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Buzău, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Prahova, Vrancea, situate la o distanţă de aproximativ 3 ore de Bucureşti, dar și în București. Posturile pe care le vor ocupa candidații Teach for Romania vor fi în zone peri-urbane şi rurale, care corespund cerințelor programului.

O mențiune foarte importantă este faptul că Teach for Romania nu are locuri rezervate în școli, ceea ce înseamnă că toți candidații trec prin procesul standard de ocupare a posturilor disponibile din sistemul de învățământ de stat. De asemenea, în ceea ce privește prezența în București a cadrelor didactice susținute de organizație, începând cu anul școlar 2018-2019, aceștia vor putea opta exclusiv pentru sectoarele 5 și 6 pe posturi de învățători calificați.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Școlile se vor redeschide în condiții normale și nu avem în vedere suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid, anunță Ministerul Educației / Ligia Deca: Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri

Școlile se vor redeschide în condiții normale și nu avem în vedere suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid, potrivit unui anunț al Ministerului Educației. „Nu încurajăm…
Vezi articolul

Triaj zilnic în școli și părinții care au copii bolnavi care strănută, au febră, să îi rețină la domiciliu, recomandă Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, dupa declararea stării de alertă epidemiologică – instrucțiune

„Părinții care au copii bolnavi, care strănută, au febră, simptomatologie specifică virozelor, să îi rețină la domiciliu, triaj zilnic în școli”, recomandă Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, după ce a fost…
Vezi articolul
colegiile universitare la care se intră fără BAC

EXCLUSIV Corectarea la examene va fi digitalizată de anul viitor. Ministrul Educației: Scanarea lucrărilor pe care se aplică un cod de identificare se va face în sala de examen, în prezența candidaților. Corectarea va fi online, făcută de evaluatori care nu pot comunica între ei

Ministrul Educației anunță modificări radicale în corectarea lucrărilor de la examenele naționale și în evaluarea rezultatelor, începând de anul viitor, după ce la Evaluarea Națională au fost depuse peste 20.000…
Vezi articolul