Vrei să fii admis cu bursă la o universitate de prestigiu? Ghid simplu, în 5 pași, de la Youni (P)

3.374 de vizualizări
Foto: Harvard College, student voices
Competiția pentru a accede la universități de prestigiu este ridicată, astfel încât, pe lângă vise, elevii au nevoie de un plan de acțiuni care să-i ajute să-și structureze eforturile cu cel puțin doi ani înainte a aplicarea propriu-zisă. Pe baza unei experienței de 5 ani în domeniu, platforma Youni – care facilitează managementul relației dintre facultăți și studenți, procesul de selectare a unei facultăți și aplicarea propriu-zisă – a documentat și elaborat un ghid în 5 pași despre cum se poate obține o bursă în străinătate.

Mulți dintre liceenii din România visează să-și continue studiile la o universitate din afara țării. Motivele pentru care tinerii aleg această opțiune sunt diverse: accesul la programe și curricule moderne, oportunități de carieră, posibilitatea de a locui într-o altă țară.

Competiția pentru a accede la universități de prestigiu este ridicată, astfel încât, pe lângă vise, elevii au nevoie de un plan de acțiuni care să-i ajute să-și structureze eforturile cu cel puțin doi ani înainte a aplicarea propriu-zisă.

Pe baza unei experienței de 5 ani în domeniu, platforma Youni – care facilitează managementul relației dintre facultăți și studenți, procesul de selectare a unei facultăți și aplicarea propriu-zisă – a documentat și elaborat un ghid în 5 pași despre cum se poate obține o bursă în străinătate.

Cum obținem o bursă de studii în străinătate – ghid realizat de Youni
1. Verifică deadline-urile universităților

Este primul pas pentru a-ți elabora un plan de acțiuni. Ar putea fi de folos, de asemenea, să faci un calendar în care să marchezi datele importante: perioada de înscrieri, perioada în care se trimit eseurile, în care au loc interviurile etc.

Recomandarea noastră este să te asiguri că ai finalizat dosarul cu cel puțin câteva zile înainte de dead-line. Cum știi care este deadline-ul la universitatea care te interesează? Fie accesezi canalele de comunicare ale universității fie, mai simplu, iei legătura cu echipa Youni. Ei știu toate deadline-urile și, mai mult, te pot sfătui dacă ai ales bine universitatea.

2. Începe lucrul la CV și eseuri devreme (clasa a XI-a)

Activitățile extracurriculare reprezintă o parte extrem de importantă în componența CV-ului viitorilor studenți. Universitățile doresc să vadă inițiativă, curiozitate și abilitatea de a gestiona timpul și resursele. Din acest motiv, proiectele de tip Passion Projects axate pe tematica indicată de universități sunt esențiale în dosarul de înscriere. Pentru a obține un scor cât mai mare, elevii înscriși în platforma Youni organizează de-a lungul anului o suită de evenimente educaționale pe diverse teme de interes.

Totodată, și scorul obținut la examene de tipul TOEFL, IELTS, Cambridge sau SAT este foarte important. Din acest motiv, consultanții Youni oferă suport tinerilor pentru a-și realiza atât CV-ul, cât și alte materiale necesare pentru admitere, eseuri, passion projects și pregătirea examenelor de tip SAT sau a altor examene specifice.

Tot la acest capitol, sunt utile programele de voluntariat sau de mentorship și activitățile în cluburile școlare.

3. Pregătește documentele financiare

Cere ajutorul părinților tăi pentru a finaliza tot ceea ce ține de aspectele financiare – achitarea taxei de aplicare, a taxelor de înscriere la examene, pregătirea traducerilor legalizate și, dacă este cazul, obținerea vizei.

De asemenea, solicită foaia matricolă de la liceu, solicită scrisori de recomandare de la profesori și pregătește restul documentelor necesare.

4. Înțelege termenii și condițiile fiecărei burse

Universitățile din Europa și Statele Unite oferă tipuri diferite de burse, care acoperă parțial sau total costurile legate de școlarizare. Principalele tipuri de burse oferite de universitățile americane sunt: Financial Aid – bursă care se oferă în funcție de situația financiară a familiei și Bursa de merit – bursă care se da în funcție de calitatea dosarului. Cu un dosar foarte bun, un student poate avea zero costuri legate de studiul la facultate.

5. Acceptă bursa și plătește depozitul cerut de universitate

Când procesul de selecție este finalizat, universitățile trimit către aplicanți mailuri de acceptare și informații referitoare la burse. Următorul pas este să accepți oferta, să trimiți un mesaj universității și apoi să plătești depozitul aferent. Valoarea acestuia poate varia de la 500 La 2.000 euro / USD.

Cu un plan bine pus la punct și un calendar de acțiuni, cu multă muncă, perseverență și creativitate, visul de a primi o bursă pentru a studia la o universitate din străinătate poate fi atins.

Iată calendarul, pe scurt, pus la punct de echipa Youni. Sperăm să vă ajute.

Solicită și ghidul complet ce trebuie urmat pas cu pas încă din clasa a IX-a, după ce te înscrii pe site-ul Youni.

Radu Lecoiu, admis la Harvard University: sunt extrem de recunoscător pentru tot ajutorul pe care mi l-a oferit consultantul Youni, Ana, de la structurat eseuri la pregătire pentru SAT sau Interviuri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Strategia propusă la nivel UE pentru universități, ce prevede extinderea Universităților Europene și diploma europeană, salutată cu unele rezerve de asociațiile internaționale din domeniu

Noua Strategie Europeană pentru Universități, propusă de Comisie săptămâna trecută și care pune universitățile europene în centrul planurilor de dezvoltare în domeniu pe parcursul următorilor ani, a fost salutată de…
Vezi articolul