„Vouchere de inovare” aprobate de guvern pentru întreprinderi mici și mijlocii care achiziționează servicii de cercetare / Valoarea – 8 milioane lei pentru cel mult 250 de beneficiari 

59 de vizualizări
Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com
Guvernul a aprobat, în ședința de joi, un memorandum pentru acordarea de „vouchere (cecuri) de inovare”, care să ajute întreprinderile să achiziționeze servicii de cercetare, dezvoltare și inovare de la organizațiile de cercetare. Valoarea programului este de 8 milioane de lei, bani alocați din bugetul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării pe anul în curs și din estimările pe anii următori, potrivit unui anunț al guvernului.

Se estimează că de aceste vouchere vor beneficia maxim 250 de întreprinderi mici și mijlocii. Voucherele se acordă prin schema de ajutor de minimis „Ajutor de minimis pentru Vouchere (cecuri) de inovare”, aferentă Planului Naţional de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2022-2027 al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Pentru anul în curs, suma totală prevăzută este de 300.000 de lei (până la 10 proiecte), cea mai mare alocare – 4 milioane de lei – fiind propusă pentru anul viitor, pentru circa 125 de proiecte.

Potrivit guvernului:

  • Ajutorul de minimis se acordă sub formă de asistenţă financiară nerambursabilă (grant) pentru activităţile eligibile cuprinse în Voucherul (cec) de inovare implementat prin contracte de finanţare.
  • Beneficiarii sunt IMM-urile care achiziţionează servicii CDI de la furnizorii de servicii, respectiv organizaţiile de cercetare, conform bugetului solicitat prin propunerea de proiect, care reflectă costurile reale ale furnizorului, necesare pentru implementarea proiectului.
  • Durata schemei de ajutor de minimis este de la data publicării în Monitorul Oficial a ordinului ministrului cercetării, inovării şi digitalizării prin care se aprobă aceasta, până la data de 31 decembrie 2027.
  • Plăţile se pot efectua până la data de 31 decembrie 2030.

Administratorul schemei de ajutor de minimis este Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării – UEFISCDI. Aceasta va organiza apeluri de proiecte anuale, în perioada 2024 – 2027, pentru selectarea propunerilor în vederea finanţării prin această schemă de minimis.

Photo © Rawpixelimages | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Ședință de Guvern luni, la ora 11:00, pentru suspendarea orelor și în școlile private. Ministrul Finanțelor anunță că școlile și grădinițele particulare pot primi mâine elevii, dar de marți se vor “bucura de același tratament cu celelalte școli”

“Am fost anunțați că mâine, la ora 11:00, are loc o discuție în format hibrid și va fi remediată această greșeală, astfel încât și școlile private să se bucure de…
Vezi articolul

Scrisoarea video a unei profesoare din Republica Moldova: Când primăvara năvălește în grădini, știu că e greu să stăm în case. E tristă școala și e trist orașul fără voi. Stimați părinți, vă sunt recunoscătoare

Mesaj emoționant al unei profesoare din Republica Moldova, adresat copiilor și părinților izolați pentru a opri răspândirea noului coronavirus. “Minunații mei elevi, acum, când primăvara năvălește în grădini, în aer,…
Vezi articolul

Universitățile preiau controlul asupra verificării tezelor de doctorat pe care tot ele le eliberează, cu un control extern ca și inexistent în cazul plagiatelor – noul proiect de Regulament privind studiile doctorale

Regulile impuse de noua Lege a învățământului superior privind doctoratele suspecte de plagiat, prin care deciziile rămân în esență la latitudinea universităților care acordă titlurile de doctor, iar verificările externe…
Vezi articolul

Fundația scriitoarei Ioana Nicolaie anunță că dotează cu 500 de cărți o bibliotecă școlară, dacă profesorii sau părinții o înscriu gratuit printr-un mesaj în concurs: „E grozav de amar că bibliotecile se închid în loc să devină în spații vii, elegante”

500 de cărți noi sunt pregătite să fie trimise gratuit către o școală din România de către fundația scriitoarei Ioana Nicolaie, anunță organizația într-o postare pe Facebook. Pentru a putea…
Vezi articolul
colegiile universitare la care se intră fără BAC

EXCLUSIV Corectarea la examene va fi digitalizată de anul viitor. Ministrul Educației: Scanarea lucrărilor pe care se aplică un cod de identificare se va face în sala de examen, în prezența candidaților. Corectarea va fi online, făcută de evaluatori care nu pot comunica între ei

Ministrul Educației anunță modificări radicale în corectarea lucrărilor de la examenele naționale și în evaluarea rezultatelor, începând de anul viitor, după ce la Evaluarea Națională au fost depuse peste 20.000…
Vezi articolul