Vouchere de 300 de lei pentru copiii care se legitimează la un club sportiv pentru practicarea sportului de performanță, prevăzute în planul Guvernului de relansare economică

8.263 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Vouchere de 300 de lei pentru 100.000 de copiii care se legitimează la un club sportiv pentru practicarea sportului de performanță sunt prevăzute în planul Guvernului de relansare economică, document lansat în această seară de premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis. Măsura face parte din setul de măsuri sociale.

„Vouchere pentru copiii care se legitimează la un club sportiv pentru practicarea sportului de performanță – buget: 30 mil. lei

Obiectiv: acordarea de vouchere pentru copiii care se legitimează la un club sportiv pentru
practicarea sportului de performanță și pentru achiziționarea de echipament sportiv.

Valoare estimată: 30 milioane lei

Sursa de finanțare: buget de stat

Beneficiari estimați: 100.000 copii”, prevede documentul citat.

Nu se știe când și cum vor fi acordate aceste vouchere.

Tot în programul prezentat apare și „construirea/modernizarea unui număr de 100 de terenuri multifuncționale și anexe pentru handbal, baschet, volei și tenis cu dimensiuni standardizate”. De asemenea, sunt prevăzute „lucrări de modernizare și dotarea cu echipamente specifice pentru palatele și cluburile elevilor și copiilor, cluburile sportive școlare, în valoare de 97 milioane de lei”

Investițiile în dezvoltarea infrastructurii sportive însumează 13,5 miliarde de lei pentru perioada 2021-2027, mai arată documentul citat. Acestea vizează atât realizarea de obiective pentru susținerea sportului de performanță, cât și revitalizarea sportului de masă, în special pentru copii și tineri. Astfel, în orizontul de timp 2021-2027 sunt programate următoarele obiective de investiții:

Sport de performanță:

  • construirea a 12 complexuri sportive cu o capacitate cuprinsă între 3.000-30.000 de locuri, cu o valoare totală a investițiilor de 3,5 miliarde de lei;
  • construirea a 8 bazine olimpice, cu o valoare de 1 miliard de lei;
  • construirea a 5 săli polivalente, cu o capacitate cuprinsă între 5.000-16.000 de locuri, cu o valoare totală de 1,2 miliarde de lei;
  • realizarea a 5 patinoare artificiale pentru competiții, în valoare totală de 300 milioane de lei.

Sport de masă:

  • construirea a 250 săli de sport școlare, cu o valoare estimată de 3 miliarde de lei;
  • construirea a 45 bazine didactice, cu o valoare estimată de 700 milioane de lei;
  • construirea a 400 baze sportive, cu o valoare estimată de 1,8 miliarde de lei;
  • construirea a 10 centre sportive de performanță pentru sporturi olimpice, care să cuprindă săli de antrenament, școală, internat, cantină, școală de antrenori, centru
    medical, cu o valoare estimată de 2 miliarde de lei.”

Planul executivului mai menționează și „reabilitarea a 40 de tabere școlare, cu o valoare totală de aproximativ 1 miliard de lei; construirea a 40 de centre de excelență, informare și documentare pentru copii, cu o valoare totală de aproximativ 400 de milioane de lei.”

În același document sunt prevăzute și vouchere de 360 de lei pentru 400 de mii de elevi, elevii care provin din familiile cu venituri mici.

Tot în planul lansat, peste 2.400 de școli ar urma să fie modernizate și reabilitate în următorii 6 ani, 180 de grădinițe cu program prelungit vor fi construite, plus 40 de campusuri școlare.

Foto: pixabay.com


1 comment
  1. Salut! In primul rand trebuie verificat titlul acestui articol,e o greșală de exprimare acolo ,ce caută acel ESTE acolo?! In al doilea rând,și o spun foarte sincer,îi mai crede cineva pe acești mincinoși și circari din actualul guvern în frunte cu ” un…” așa zis președinte ,doar al unora,nu al tuturor românilor!!!! Ei nu au fost în stare să mărească alocațiile copiilor,și vine sa dreagă busuiocul cu această manipulare mizerabilă? Serios! Chiar oamenii cât mai pot fi mințiți? Ar trebui sa plece să lase persoane competente să facă treaba care ei nu au fost în stare să o facă ! Mai mult și au umplut buzunarele in momente grele, când românii sufereau in casa in aceasta pandemie și își pierdeau locurile de munca!!! Pe noi ne izola in casă și ne dădea amenda iar ei la guvern,fumau ,beau ,petreceau! Frumos,nu??? Tu chiar îi mai crezi Mihai Peticila,sincer??? Sigur NU!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Mircea Miclea: Ne așteaptă cea mai gravă criză pe care a traversat-o sistemul de educație, criza de resurse umane. În România, 51% dintre cadrele didactice au peste 50 de ani / Soluțiile: Salarii atractive bazate pe criterii de performanță, statul să ofere facilități fiscale masive pentru cei care se duc la programe de formare și educație continuă și pentru formatori

Mircea Miclea, fost ministru al Educației, psiholog și profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, atrage atenția că urmează o criză majoră de resurse umane în educație, în contextul în care, spune…
Vezi articolul

Premierul Ciucă spune că sprijină învățământul dual pentru că “nu peste foarte mulţi ani 50% dintre meseriile care vor fi solicitate la vremea respectivă noi nici nu ne vom fi gândit la ele astăzi”

Premierul Nicolae Ciucă a apreciat, joi, la Alba Iulia, unde a vizitat şi ‘Târgul ofertelor educaţionale’, că trebuie încurajat învăţământul profesional dual, prin care se poate asigura forţa de muncă…
Vezi articolul

Directorul Colegiului Gojdu din Oradea, dat afară pentru că a decis că elevii pot face o zi pe săptămână online și în scenariul verde: Trebuia să-mi închidă gura / Șeful ISJ: Eu nu dau pe nimeni afară, l-am demis atâta tot. Școlile îmi sunt mie subordonate aici

Elevii și profesorii Colegiului Național “Emanuil Gojdu” din Oradea au protestat luni în curtea școlii și în clase față de decizia Inspectoratului Școlar Județean Bihor de a-l demite pe directorul…
Vezi articolul