Vlad Voiculescu: În momentul acesta, dacă un elev locuiește într-o localitate care e carantinată, atunci nu vine la școală

7.066 de vizualizări
Foto: Gov.ro/Radu Badoiu
În momentul acesta, dacă un elev locuiește într-o localitate care e carantinată, atunci nu vine la școală, a declarat duminică seară ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta a fost întrebat de jurnaliști, după ce a fost în vizită la Institutul Matei Balș, ce se întâmplă luni cu copii care locuiesc în localități aflate în carantină și trebuie să meargă la școli care nu sunt în carantină, cum este cazul elevilor din Ilfov, care ajung la școli din București.

„În principiu, carantina are reguli clare și nu există o excepție pentru elevii din localitatea respectivă. Dacă situația aceasta durează, adică elevi care studiază, care merg la școală într-o localitate care nu este în carantină, probabil că trebuie să ne gândim la o soluție împreună cu Ministerul Educației.

În momentul acesta, dacă un elev locuiește într-o localitate care e carantinată, atunci nu vine la școală”, a spus Voiculescu.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: gov.ro


3 comments
  1. Probabil ca se va face online pentru cei din alte localități. Normal ar fi fost ca măcar copiii pana la clasa a opta sa fi urmat scoala cât mai aproape de domiciliu.

  2. Hăăă?! De când? Unde era scris?
    Și deși sună “decent” școala nu pune la dispoziție ore online… Pt defavorizații din alte localități…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primul sondaj cu profesorii în grevă de 3 săptămâni: Unul din doi profesori dorește să fie un exemplu pentru elevii săi, prin participarea la grevă, arată datele World Vision România / Peste 75% dintre cadre didactice își doresc să fie respectate

Unul din doi profesori dorește să fie un exemplu pentru elevii săi, prin participarea la grevă, arată un sondaj realizat de World Vision România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.…
Vezi articolul

EXCLUSIV Multe școli de stat încă nu știu să înscrie copii refugiați din Ucraina / Sorin Ion, Ministerul Educației: Părinții pot merge la cea mai apropiată unitate de învățământ cu o cerere. Urmează să fie aprobată și trimisă școlilor o procedură

Părinții copiilor din Ucraina care vor să își trimită copiii la o școală de stat din România, pot face acest lucru „la cea mai apropiată unitate de învățământ“, unde trebuie…
Vezi articolul

Posibila eliminare a specializării de învățător, prevăzută în proiectul legilor educației, este criticată de mai multe asociații ale elevilor: „Solicităm Ministerului Educației să instituie reforme care să vină cu adevărat în sprijinul elevilor și al cadrelor didactic”

Eliminarea posibilității ca liceele pedagogice să formeze învățători este criticată de mai multe asociații ale elevilor, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. „Considerăm că prin eliminarea acestei specializări, calitatea învățământului…
Vezi articolul

Dezbatere de formă pe reforma agenției care acreditează școlile și grădinițele – ARACIP, după ce proiectul de hotărâre de guvern fusese deja trimis spre avizare la ministere și CES în forma stabilită de Ministerul Educației. “Facem degeaba propuneri?“, au întrebat reprezentanții ONG-urilor / Tudor Chirilă, către secretarul general al ministerului, Ioana Lazăr: Puneți pumnul în gură oamenilor care încearcă să vorbească

Acuzații de formalism și încercare de cenzură a propunerilor în dezbaterea publică către reprezentanții Ministerului Educației, pe marginea restructurării Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar, din partea societății…
Vezi articolul