Vlad Voiculescu: În momentul acesta, dacă un elev locuiește într-o localitate care e carantinată, atunci nu vine la școală

7.068 de vizualizări
Foto: Gov.ro/Radu Badoiu
În momentul acesta, dacă un elev locuiește într-o localitate care e carantinată, atunci nu vine la școală, a declarat duminică seară ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta a fost întrebat de jurnaliști, după ce a fost în vizită la Institutul Matei Balș, ce se întâmplă luni cu copii care locuiesc în localități aflate în carantină și trebuie să meargă la școli care nu sunt în carantină, cum este cazul elevilor din Ilfov, care ajung la școli din București.

„În principiu, carantina are reguli clare și nu există o excepție pentru elevii din localitatea respectivă. Dacă situația aceasta durează, adică elevi care studiază, care merg la școală într-o localitate care nu este în carantină, probabil că trebuie să ne gândim la o soluție împreună cu Ministerul Educației.

În momentul acesta, dacă un elev locuiește într-o localitate care e carantinată, atunci nu vine la școală”, a spus Voiculescu.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: gov.ro


3 comments
  1. Probabil ca se va face online pentru cei din alte localități. Normal ar fi fost ca măcar copiii pana la clasa a opta sa fi urmat scoala cât mai aproape de domiciliu.

  2. Hăăă?! De când? Unde era scris?
    Și deși sună “decent” școala nu pune la dispoziție ore online… Pt defavorizații din alte localități…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raportul prezidențial „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, lansat în dezbatere publică: Se propune actualizarea programelor școlare de biologie, geografie, economie, cu noțiuni de mediu și schimbări climatice

S-a lansat în dezbatere publică a Raportului „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, elaborat de Grupul de lucru pe tema educației cu privire la schimbări climatice și…
Vezi articolul

Președinta ARACIP și-a dat demisia după o lună de la numire. Alina Paraschiv acuză apariția unui proiect de hotărâre de guvern cu „schimbări fundamentale” ale Agenției care acreditează și autorizează școlile și grădinițele, dar fără nicio legătură cu reformele discutate și „care nu respectă nici măcar viziunea România Educată”

„Mi-am înaintat demisia ieri, 31 august 2021, din funcția de președinte al ARACIP”, a declarat Alina Paraschiv pentru Edupedu.ro. Fusese numită în fruntea Agenției Române de Asigurare a Calității în…
Vezi articolul

În noiembrie, elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Buzău susțin simularea județeană pentru Evaluarea Națională și BAC 2025. Rezultatele obținute pot fi trecute în catalog la solicitarea scrisă a elevului, potrivit procedurii

În perioada 26-28 noiembrie, elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Buzău dau simularea județeană pentru Evaluarea Națională și pentru examenul național de Bacalaureat 2025, potrivit unui…
Vezi articolul

Doru Căstăian, despre învățarea de profunzime și cea de suprafață: Dragi părinți, nu vă amăgiți că manipularea unei tablete înseamnă precocitate. Faceți-vă timp să discutați cu copiii, să le răspundeți serios la întrebări

Învățarea superficială este învățarea care “se adresează procesării de nivel inferior (de pildă, memorarea și reamintirea unor factori, acceptarea pasivă a unor informații, ignorarea tiparelor sau cauzalităților profunde) care nu…
Vezi articolul

Asociaţia Elevilor din Constanţa cere desfiinţarea examenului de Bacalaureat: Elevii se declară „dezamăgiţi de subiectele” de la simulare / „Nici măcar nu îi cunoaştem baza legală, având în vedere faptul că nici Legea Educaţiei nr. 1/2011, nici Legea Învăţământului Preuniversitar nr. 198/2023 nu s-au aplicat” cu privire la BAC

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) critică modul în care sunt evaluaţi elevii la finalul învățământului preuniversitar și solicită desfiinţarea examenului de Bacalaureat. „Săptămâna trecută, în perioada 4-6 martie au avut…
Vezi articolul