Vizualizare lucrări Bacalaureat 2024. Candidații pot depune cereri la liceul la care au dat probele, vineri și sâmbătă, 12-13 iulie – model de cerere / Lucrările sunt proiectate pe un ecran și nu pot fi fotografiate

5.424 de vizualizări
Foto: Ministerul Educației din Franța
Candidații la examenul de Bacalaureat 2024, sesiunea de vară, își pot vedea lucrările de la probele scrise dacă depun o cerere la secretariatul liceului care a organizat examenele, potrivit unei proceduri obținute de Edupedu.ro.

Vizualizarea lucrărilor va avea loc pe 16 și 17 iulie, conform documentului citat, după un program stabilit de liceul care a fost centru de examen. Procedura prevede ca cererile să fie depuse fie la centrul de examen, fie trimise către acesta prin e-mail, la adresa comunicată / anunțată la avizierul unității de învățământ.

Candidații nu pot intra cu telefoane pentru a fotografia sau înregistra video lucrările. Dacă sunt minori, aceștia pot fi însoțiți de un părinte, se arată în document. Lucrările vor fi proiectate pe o tablă smart sau pe un ecran cu ajutorul unui videoproiector, după ce sunt descărcate din platformă de membrii comisiilor de examen.

Asistenții care însoțesc candidații în sălile în care se proiectează lucrările scanate nu au voie să facă aprecieri sau evaluări ale acestora. În plus candidații semnează la final o declarație prin care confirmă că au văzut lucrările pentru care au depus, în acest sens, o cerere.

FOTO DOCUMENT Cerere vizualizare lucrare Bacalaureat 2024:

DOCUMENT DESCARCĂ Cerere vizualizare lucrare Bacalaureat 2024:

Rezultate Bacalaureat 2024 de după contestații au fost publicate de Ministerul Educației, vineri, 12 iulie, la 12:30.

Rezultatele arată o rată de promovare de 78,2% – o creștere cu aproape 3 puncte față de anul trecut și cele mai bune rezultate din ultimii 15 ani.

Aproape 49.000 de note de la Bacalaureat 2024, sesiunea iunie-iulie, au fost greșite și modificate după contestații.

Sunt cu 20 de medii de 10 mai mult decât la rezultatele inițiale, ajungându-se ca 59 de candidați să obțină media maximă. Este cel mai mic număr din ultimii 11 ani.


14 comments
  1. POATE NE AUDE SI PE NOI CINEVA!!!!!
    Doamna ministru, spuneti-ne, va rugam, care este scopul vizualizării lucrărilor??? Astăzi și-a văzut băiatul lucrarea. Surpriza a fost imensa, in sensul că a văzut exact ce a scris, fara a vedea ce și unde i-a fost corectat. Este INTERZIS!!!. Nu au acces la a-și vedea greșelile, daca exista, desigur. Pe un PDF i-a descărcat lucrarea, necorectă. Atât!

  2. Și care este efectul vizualizării lucrărilor, atâta timp cât notele nu mai pot fi modificate, deoarece contestațiile sau rezolvat?
    Cineva din minister este capabil să gândească acest aspect? Praf în ochi!

  3. O inutilitate marca România educată.

    La fel ca evaluările de clasa a 2, 4 si a 6 a fără note.

    La fel ca si competențele de la BAC.

    Sau teste inițiale fără importanță in evaluare.

    Vizualizarea ochiometrica a lucrărilor, după contestații, este preaplinul batjocurii Ministerului inutilității naționale (sa pui pe drumuri sute de oameni – cei din comisii, sa consumi zeci de mii de lei resurse consumate și oameni puși pe drumuri doar ca sa le crească supărarea că au fost înșelați la evaluare.

    Bravo, Deca!
    Politrucul absolut!

  4. Se pare ca Republica. Moldova, care nu este tara UE, este mult cu mult înaintea României. Poate acolo sunt oameni capabili la conducerea tarii, nu analfabeți ca la noi care își iau bacalaureatul la o vârstă inaintata și mai au și tupeu sa fie la conducerea tarii.
    În Republica Moldova este permisa vizualizarea lucrării înainte de a face contestatie. Mai mult, există o platformă, la care candidatul are acces, iar lucrarea poate fi văzută atât de candidat, cât și de părinți sau profesorul meditator. Astfel, candidatul poate sa fie sigur dacă face sau nu contestatie.
    La noi, degeaba mai poate fi văzută lucrarea de candidat/ părinte dupa ce s-a finalizat perioada de depunere a contestațiilor.

    1. Exact! Degeaba o mai vezi acum. Nu poti decat sa-ti para rau ca nu ai facut contestatie sau, celor care au facut contestatie, sa le para rau ca nu au evaluat-o corect initial si mai bine stateau linistiti. Demersul e o pierdere inutila de timp si energie.
      Important era inainte de contestatie. Copilul spune ca a facut ceva dar, in agitatia aia, este aproape imposibil sa tina minte exact si sa refaca perfect acasa toate paginile, exercitiile etc. De aceea, marja de eroare a modului in care evaluam noi acasa lucrarile este foarte mare.

  5. Fiul meu a contestat nota la Limba și literatura română și a primit la schimb o notă cu 1,40 mai mică! Cu această notă viitorul lui ar putea fi afectat, mai cu seamă că la facultatea unde își dorea să meargă se ține cont de nota la română. Pentru această diferență drastică nu se sesizează nimeni? Trebuie să ne resemnăm pur și simplu, fără să primim nicio explicație, nu? Am fi vrut să vedem măcar lucrarea, să bifăm și acest ultim pas. Nu a fost afișat niciun program pentru depunerea cererii la liceul unde a susținut examenele. Astăzi, 13 iulie 2024, era totul închis!

  6. De ce nu pot fi fotografiate? Din moment ce nu exista nici un dubiu că nota este corectă, care e problema in a face poze lucrării??? De fapt, înțeleg. Copiii vad lucrarea… și cam atât. Chiar daca ar avea ceva de zis, CUI și mai ales CUM demonstrează?
    Și altă întrebare, de ce nu se pot vedea lucrările înainte de contestații? Posibil că din cauza emoțiilor să nu-și de-a seama că au gresit. Si se trezesc cu nota scăzută… In acest sens a fost semnată o petiție, respinsă de ministrul educației. De ce? Unde este transparenta?

  7. Aveți perfecta dreptate! In acest sens a fost semnată o petiție, bineînțeles respinsă de ministrul educației, cu argumente absurde, nicidecum in folosul copiilor.

  8. Degeaba pot vedea acum lucrarile,asta trebuia inainte de contestatii,acum oricum nu mai ajuta cu nimic.
    Si-au batit joc de notele copiilor

  9. Si, mai ales, de ce nu pot sa o fotografieze (sau sa le fie trimisa pe e-mail).
    De fapt inteleg. Cu cat mai lipsit de transparenta si de drept de apel, cu atat mai corupt(ibil) sistemul. Si cu atat mai fara batai de cap pentru cei care il gestioneaza.

    Am vazut de atatea ori invocat “argumentul” ca viata nu e dreapta, si daca au busit lucrarea unui om la corectare, asta e, sa se obisnuiasca si copiii astia cu viata, de parca scopul suprem ar fi sa mentinem nedreptatea, nu sa fim din ce in ce mai corecti/ mai buni/ mai intelepti.

    1. Nimic nu se face in folosul copiilor. Sigur că este foarte simplu sa închidem gura acestei generații. A văzut lucrarea… și cam atât! Chiar daca are dreptate, cum și cui demonstrează??? De ce nu au voie să facă poza, din moment ce nu exista nici un dubiu că ar fi o eroare în corectare?

  10. “Candidații nu pot intra cu telefoane pentru a fotografia sau înregistra video lucrările.”
    Dar cu microcamere, disimulate într-un nasture, ramă de ochelari etc. se poate… Avem dovada de la probe…

  11. Nu am înțeles niciodată de ce să îți mai vezi lucrarea după contestație, adică atunci când nota nu mai poate fi schimbată. De ce nu pot copiii să își vadă lucrările înainte de contestații, ca să nu mai riște să le scadă nota. E complet absurd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiade școlare 2023. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale de astronomie și astrofizică, ”Terra” de geografie, ”Lectura ca abilitate de viață” (OLAV) și limbi clasice au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele și concursurile școlare naționale din anul școlar 2022-2023, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor,…
Vezi articolul

Director nou în Ministerul Educației, la Direcția Generală „Echitate și Performanță”: Alin Păunescu, repus în funcție de instanță, după ce a fost achitat într-un dosar de trafic de influență și luare de mită

Direcția Generală Echitate și Performanță Învățământ Preuniversitar (DGEPÎP), înființată prin cea mai recentă hotărâre de guvern pentru reorganizarea Ministerului Educației, are un nou director general de la 1 septembrie, potrivit…
Vezi articolul

Eșec major pentru a doua zi la rând la Ministerul Educației, care nu reușește să respecte propriul orar de afișare a ierarhiei pentru admiterea la liceu 2023, după ce marți a publicat grile greșite / Inspectoratele școlare județene care publicaseră miercuri ierarhiile pe siteurile proprii, le-au șters fără nicio explicație / UPDATE Ierarhiile au fost publicate după o oră și 25 de minute întârziere

Ministerul Educației a anunțat miercuri la prânz că va publica ierarhia pe județe a mediilor de admitere la liceu la ora 18:00, dar până la ora publicării acestui articol instituția…
Vezi articolul