„Viitorul Pornește Azi” pentru mecanicii auto de mâine. Școlile au primit materiale didactice și echipamente, în valoare de 27.000 euro (P)

0 vizualizări
Foto: Viitorul pornește Azi, activitate Curtea de Argeș
Șapte școli tehnice și profesionale din țară au beneficiat de echipamente tehnice moderne în valoare de 15.000 de euro, parte a proiectului „Viitorul Pornește Azi”, derulat de VARTA, în parteneriat cu Inter Cars România. În plus, alte 8 școli din țară au primit materiale didactice și informative actuale dedicate cursurilor pentru mecanici auto. Valoarea totală a materialelor și echipamentelor pe care le-au primit unitățile de învățământ, anul acesta, a fost de 27.000 euro.

350 de elevi din 7 școli, finaliste ale competiției de testare a cunoștințelor în domeniul auto – „Young Car Mechanic”, au luat parte în perioada 30 septembrie – 17 octombrie la întâlniri educative cu specialiști în domeniul tehnic și auto. Reprezentanții VARTA și Inter Cars au pornit din Târnăveni (Liceul Tehnologic), iar apoi s-au întâlnit cu elevii din Șimleu Silvaniei (Liceul „Ioan Ossian”), București (Colegiul Tehnic „Valter Mărăcineanu”), Curtea de Argeș (Liceul Tehnologic Auto) și Câmpulung Muscel (Liceul Tehnologic Auto). Ultimele două sesiuni au avut loc în Borșa (Liceul Tehnologic) și Negrești (Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga”).

Foto: Viitorul pornește Azi, activitate București

Liceul Tehnologic din Târnăveni, fiind singurul inclus în proiect pentru a treia oară, a primit un tester de diagnoză și încărcător de baterii Bosch, un dispozitiv TPMS și un voucher de 2.500 lei pentru a fi folosit la achiziția altor echipamente din portofoliul Inter Cars.

„Este foarte important să fim aproape de acești elevi, în rândul cărora sunt viitori experți din domeniul auto. Încercăm să-i încurajăm, să le oferim și noi condițiile cele mai bune să se dezvolte, pentru că toată lumea are nevoie de un specialist bine pregătit, în special pentru că întreg contextul auto se schimbă, vedem tot mai multe tehnologii noi aplicate de jucătorii mari din industrie. Învățarea este un proces continuu, pe care noi dorim să-l susținem constant, beneficiile pe termen lung fiind deloc de neglijat”, a declarat Bogdan Bănicescu – Sales Manager VARTA România.

Foto: Viitorul pornește Azi, activitate Câmpulung

În ciuda faptului că, în fiecare an, în România, 6.800 de elevi termină cursurile școlilor tehnice, rata de absorbție pe piața muncii este scăzută. Prin astfel de acțiuni, promotorii programului „Viitorul Pornește Azi” doresc o creștere a numărului de tineri care se angajează în domeniu, oferind suportul tehnic și profesional necesar.

„Tentațiile sunt mari în rândul tinerilor, pentru că există tot felul de locuri de muncă cu venituri mari pe termen scurt, dar care nu implică cunoștințe specifice sau programe extinse de studiu. Rolul nostru este să arătăm tinerei generații că o carieră construită cu răbdare își va da roadele puțin mai târziu, dar vor avea garanția că au un job stabil, căutat și din ce în ce mai bine remunerat. Este atractiv să profiți de o oportunitate pe termen scurt, dar nu este o soluție, dacă dorești să-ți contruiești un drum sigur”, a declarat Petrișor Covaciu – Manager Formare Young Car Mechanic, Inter Cars România.

„Viitorul Pornește Azi”, inițiativa VARTA și Inter Cars, vine ca o continuare a concursului „Young Car Mechanic”, ajuns la a treia ediție în acest an în România, menit să identifice și să promoveze tinerii care își doresc o carieră în domeniul auto.

În total, aproape 600 de elevi din 98 de școli profesionale din 24 județe s-au întrecut la concursul „Young Car Mechanic”, parcurgând mai multe etape provocatoare: o etapă teoretică, 3 etape regionale cu probe teoretice și practice și finala, eveniment care a testat la un nivel și mai înalt cunoștințele și abilitățile tinerilor.

Etapa regională, în care au ajuns 15 școli tehnice și profesionale, a avut ca principal obiectiv oferirea de suport didactic cu literatură tehnică de specialitate.

Foto: Viitorul pornește Azi, activitate Câmpulung

Despre Clarios

Clarios este lider mondial în soluții avansate de stocare a energiei. Cu 16.000 de angajați în toate companiile membre, Grupul produce și distribuie un portofoliu de tehnologii de baterii pentru aproape orice tip de vehicul, tehnologii care oferă performanță unică durabilă, de ultimă generație și aduc fiabilitate, siguranță și confort în viața de zi cu zi. Impactul Clarios se observă în fiecare verigă a lanțului de aprovizionare, contribuind la progresul comunităților pe care le deservește. În calitate de semnatar în 2020 al Pactului Global al Națiunilor Unite, Clarios se angajează să-și alinieze strategiile și operațiunile la principiile universale axate pe drepturile omului, muncă, mediu și anticorupție. Clarios este o filială a Brookfield Business Partners.

Despre Inter Cars România

Inter Cars România, distribuitor de piese și accesorii auto, a intrat pe piața locală din 2008, iar în prezent operează la nivel național cu 70 de filiale în regim de franciză. Cifra de afaceri pe 2023 a depășit 320 milioane euro.

Despre Grupul Inter Cars

Grupul polonez Inter Cars este cel mai mare distribuitor de piese și accesorii auto din centrul și estul Europei. În 2023, grupul cuprindea peste 600 de filiale din 18 țări din Europa, cu o cifră de afaceri de 3,88 miliarde euro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cercetători din Uniunea Europeană și Marea Britanie reproduc mirosuri “pierdute” din istorie, în cadrul proiectului “Odeuropa” / În înțelegerea trecutului, mirosurile nu prea au fost luate în calcul, spun istoricii

Cercetători din Uniunea Europeană și din Marea Britanie refac mirosuri specifice din trecut, ca parte a proiectului “Odeuropa”, folosind algoritmi și desene pe baza unor dovezi vizuale sau scrise, notează…
Vezi articolul

Acordarea statutului de autoritate publică profesorilor destabilizează și mai puternic raportul de putere dintre elevi, părinți și cadre didactice – Consiliul Elevilor critică demersul FSLI

Preluarea de către profesori a statutului de autoritate publică – așa cum a propus Federația Sindicatelor Libere din Învățământ – destabilizează “și mai puternic” raportul de putere dintre elevi, părinți…
Vezi articolul

Platforma de inteligență artificială ChatGPT “poate fi o binecuvântare pentru educație”, pentru că scoate școala din confortul compunerilor – profesorul Adrian Hatos / Plus: O aplicație care încearcă să identifice frauda cu ajutorul ChatGPT

ChatGPT, sistemul de inteligență artificială bazat pe întrebări și răspunsuri, lansat la sfârșitul anului trecut și care poate fi folosit de oricine, “poate fi o binecuvântare pentru educație”, consideră Adrian…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Avem o mare problemă cu educația financiară și ne expunem unui risc major dacă nu rezolvăm această problemă – Răzvan Mustață, decanul FSEGA a UBB Cluj-Napoca / Programul care propune profesorilor abordarea transdisciplinară a noțiunilor despre bani și despre comportamentul financiar responsabil

Într-un climat de învățare în care elevii se simt confortabil să pună întrebări și să își exprime părerile, cum ar trebui să existe la fiecare oră, în fiecare clasă, curiozitățile…
Vezi articolul