VIDEO Webinarul de formare a profesorilor pentru folosirea în predarea online a aplicațiilor Teams și Office 365 a adunat peste 7.600 de participanți

29.759 de vizualizări
FOTO: Captura Youtube.com
Formatorii care au organizat Atelierul CRED – Webinar – Instruire utilizare Teams/Office365, pentru profesori, au publicat clipul sesiunii propriu-zise de formare. Prezentarea a fost susținută de Robert Pufan, Partner Technical Architect în cadrul Microsoft România, care le-a arătat cadrelor didactice interesate cum să acceseze, să uilizeze și să interacționeze cu elevii și colegii, dar și să facă schimb de documente/fișiere prin intermediul aplicațiilor puse la dispoziție gratuit în școlile din România.

Au fost peste 7.600 de participanți simultan la sesiunea de formare online, potrivit organizatorilor.


Sesiunea de formare de astăzi face parte dintr-o serie de formări anunțate de minister. Următoarea formare este vineri.

Nota trimisă de Ministerul Educației către Inspectoratele Școlare Județene – prin care profesorii sunt convocați la formare online:
Programul instruirii online a profesorilor:
  • Vineri, 20 martie, ora 11.00: Utilizare Google Meet
  • Luni, 23 martie, ora 11.00: Utilizare Zoom
  • Marți, 24 martie, ora 11.00: Utilizare Livresq
  • Miercuri, 25 martie, ora 11.00: Utilizare Google Classroom

Citește și:

3 comments
  1. Dacă vrem să începem o nouă eră a sitemului nostru de învățământ,ar trebui dat posibilitatea unor profesori care au peste 50 de ani să se retragă,iar cei care vor să rămână în haosul ăsta,nu au decât să o facă..Cei care vor să se retragă să facă o cerere prin care să spună că doresc retragerea cu plata salariului de 75% timp de doi ani,timp în care să își găsească altceva de făcut,iar ceilalți să meargă la instruiri și să înceapă să lucreze la această schimbare care necesită timp…

  2. In prezent nu este reglemantat in lege invatamantul preuniversitar online! In universitati exista autonomie, este alta discutia! Elevii nu dispun de aceleasi dotari tehnice si nu au toti acces nelimitat la internet, asa ca pentru unii (multi) este posibil sa fie incalcat dreptul la educatie, prevazut in constitutie!
    Timp de 10 ani perfectionarea cadrelor didactice a fost lasata in seama buzunarului acestora si a multor furnizori, unii nu foarte seriosi dar saritori in a veni cu hartiile necesare profesorilor! Si acum vrem ca toti sa fie experti online!
    Sa tii o lectie online nu inseamna sa trimiti un PDF si sa astepti raspunsuri! Sa tii lectii in conditii de criza, in care toata lumea este stresata iar elevii nu au inteles complect ce li se intampla e si mai greu!
    La seminarul online, au participat putini profesori, raportat la numarul total… o alta parte au vazut inregistrarile! Intr-o ora trebuie sa devina utilizatorii unei platforme! Nu cred ca este real si posibil!
    Consider ca ministerul educatiei trebuie sa faca o analiza clara si reala a starii de fapt a sistemului nostru si pe baza aceasteia sa contureze un plan pe care sa il si aplice la reinceperea scolilor!
    Nu consider normala inlocuirea peste noapte a scolii clasice cu invatarea online! Am mai spus, discrimineaza, iar elevii si profesorii nu sunt in mod real pregatiti pentru asa ceva! Este doar un efort de imagine, in care poate unii vor reusi sa faca treaba, dar majoritatea nu!.
    Ganditi-va la viitor, trasati masurile si aplicati-le cand lucrurile au revenit la normal! Cand esti in foc nu iti dai cu machiaj! Nu sunt importante continuturile nepredate, putem sarii peste cateva capitole, ce pot fi recuperate in anul scolar care vine! Examenele de finalizare se pot sustine fara aceste capitole!
    Educatia nu inseamna doar continuturi! Inseamna inainte de toate transmiterea unei conduite sociale normale! Asta inseamna empatie, necesara pentru a fi profesor (acum ministerul se intereseaza de ce ii trebuie unui profesor)…

  3. Cred ca numarul ar fi putut fi mult mai mare daca s-ar fi putut loga toata lumea si daca ar fi fost clar precizat unde. Am asteptat degeaba pe canalul de youtube. Am urmarit intr-un final inregistrarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șeful ANAF, Lucian Heiuș: Nu am spus niciodată că fac controale la profesorii care dau meditații și nici nu am făcut / Luna trecută, șeful ANAF spunea că își dorește ca profesorii care dau mediații să fie avertizați prin SMS că este ilegal dacă nu plătesc impozit pe veniturile declarate

Șeful ANAF a subliniat, într-o conferință de presă în care a prezentat un bilanț al controalelor din ultima perioadă ale ANAF la agenți economici și persoane fizice, că profesorii care…
Vezi articolul

VIDEO Turcan: Am adoptat memorandumul pentru modificarea salarizării în sistemul public / Intenționăm să creștem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă / Pentru un sistem privat de calitate ai nevoie de profesori care să-și facă bine meseria

“Intenționăm să creștem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă, nu să scădem salarii”, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la briefingul de după ședința de Guvern în…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Liliana Panaite, directoare adjunctă, Colegiului Economic Suceava: Avem un portofoliu de aproximativ 18 fișe pentru aria curriculară Tehnologii, exemple de bune practici care sperăm să fie diseminate în cercurile pedagogice și să inspire și alte cadre didactice – VIDEO

Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava face parte din proiectul LifeLab by BCR, o inițiativă menită să îmbunătățească educația financiară a elevilor. Acest proiect propune profesorilor, indiferent de disciplina pe…
Vezi articolul
Echivalarea titlului de doctor cu gradul didactic I

DOCUMENT Model de raport lunar pe care trebuie să îl completeze profesorii pentru a primi sporul de doctorat și exemple de activități luate în calcul pentru acordarea lui, publicate de ISJ Dolj

Profesorii trebuie să depună lunar un raport de activitate suplimentară pentru a putea primi sporul de doctorat. Elaborarea unei lucrări științifice si rezolvarea creativă a situațiilor ce impun managementul riscului,…
Vezi articolul