VIDEO Un obiect stelar neobișnuit, aflat la 15.000 de ani-lumină de Pământ, emite de zeci de ani unde radio în spațiu, la fiecare 22 de minute / Astronomii cred că este un tip rar de stea cu câmpuri magnetice extrem de puternice

8.387 de vizualizări
Magnetar / Foto: Centrul Internațional de Cercetare în Radioastronomie (ICRAR)
Astronomii au descoperit un nou tip de obiect stelar care ar putea schimba modul în care înțeleg corpurile cerești extreme din univers, relatează CNN, potrivit G4Media.ro.

Inițial, studentul doctorand al Universității Curtin, Tyrone O’Doherty, a observat un obiect spațial ceresc care se rotește în martie 2018. Obiectul necunoscut a eliberat explozii gigantice de energie și a emis radiații de trei ori pe oră.

În acele momente, a devenit cea mai strălucitoare sursă de unde radio vizibilă de pe Pământ prin radiotelescoape, acționând ca un far ceresc.

Cercetătorii au crezut că fenomenul ar putea fi un rest al unei stele prăbușite – fie o stea densă de neutroni, fie o stea pitică albă moartă – cu un câmp magnetic puternic. Sau poate că obiectul era cu totul altceva.

După ce au publicat un studiu care descria observația în ianuarie 2022, O’Doherty și o echipă de astronomi de la nodul Universității Curtin din cadrul Centrului Internațional de Cercetare în Radioastronomie, sau ICRAR, din Australia, au început să caute un alt exemplu.

VIDEO și citește articolul complet – pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile din Franța, împovărate de procedurile de depistare a contacților Covid-19 / “Până acum, ne puteam ocupa de cazuri unul câte unul, în ordinea venirii. Acum suntem copleșiți” – director francez de liceu

A trecut mai puțin de o săptămână de la redeschiderea școlilor după Crăciun în Franța, dar la liceul Jean Renoir din Boulogne-Billancourt, un oraș în apropiere de Paris, unul din patru…
Vezi articolul

Calendar pentru plata burselor în anul școlar 2024-2025 / Școlile transmit la inspectoratele școlare prima listă cu elevii care vor lua burse și sumele estimate pentru plată, până pe 20 octombrie

Până pe 20 octombrie, școlile transmit la inspectoratele școlare județene,  ISJ/ISMB, prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse,  sumele estimate pentru plata burselor atât pentru…
Vezi articolul

Profesorii și manualele fac ca predarea să fie încărcată la gimnaziu, nu programa, spune Ligia Deca: Aici trebuie să intervenim, colaborativ în primul rând, adică în cancelarii

Profesorii sunt responsabili pentru predarea încărcată de la gimnaziu, la fel și modul în care sunt concepute manualele, a declarat Ligia Deca într-un interviu pentru stiripesurse.ro. Ministrul a explicat că…
Vezi articolul