VIDEO Teleșcoala pentru Evaluarea națională de clasa a VIII-a, lecțiile de Limba română din primele două zile și suportul de curs

11.550 de vizualizări
Televiziunea Română a publicat lecțiile de la Teleșcoala. Găsiți mai jos atât video cât și fiecare slide din prezentarea profesoarelor în format foto.
  • VIDEO Teleșcoala 16 martie, clasa a VIII-a: Fonetică și vocabular

Iată fiecare slide prezentat de profesoară în tipul lecției – suportul de curs:

Tema pentru acasă a fost aceasta:

Aici este rezolvarea temei:

 

  • VIDEO Teleșcoala 17 martie, clasa a VIII-a: Noţiuni de sintaxa frazei şi morfologie

Iată fiecare slide prezentat de profesoară în tipul lecției – suportul de curs:

Orarul Teleșcoala pentru săptămâna aceasta, la clasa a VIII-a:

Luni, 16 martie

  • Ora 9:00 Limba şi literatura română
  • Ora 9:30 Matematică – “Sisteme de ecuaţii-metoda substituţiei”

Marţi, 17 martie

  • Ora 9:00 Limba şi literatura română – Noţiuni de sintaxa frazei. Noţiuni de morfologie
  • Ora 9:30 Matematică – Sisteme de ecuaţii. Metoda reducerii. Interpretare geometrică

Miercuri, 18 martie

  • Ora 9:00 Limba şi literatura română – Elemente de vocabular şi fonetică
  • Ora 9:30 Matematică – Probleme care se rezorvă cu ajutorul ecuaţiilor şi sistemelor de ecuaţii

Joi, 19 martie

  • Ora 9:00 Limba şi literatura română – Genuri şi specii literare. Trăsături
  • Ora 9:30 Matematică – Piramida patrulateră regulată

Vineri, 20 martie

  • 9:00 Limba şi literatura română – Noţiuni de morfologie (Părţile de vorbire)
  • 9:30 Matematică – Piramida triunghiulară regulată.

FOTO: Captura TVR


1 comment
  1. Bună ziua! ? Până acum ,în fiecare dimineață am fost prezentă în fața televizorului – ecranul care în sfârșit mi-a captat toată atenția ,iar toată agitația , zgomotele și persoanele din jurul meu parcă nu mai existau – !
    Mă bucur nespus de mult fiindcă există Teleșcoala ! Chiar îmi doresc să i-au note mari la Evaluarea Națională , până la urmă viitorul meu depinde de asta.
    Și eu la rândul meu mi-am înclinat toată atenția asupra subiectului aceasta , dar nu se compară timpul pe care îl petrec și încerc să înțeleg anumite lucruri de una singură cu explicațiile profesorilor care pur și simplu îmi luminează calea.
    Sper ca la sfârșit să fiți mândri de rezultatele noastre ,iar noi -boboci de primăvară – să înflorim!
    (Ați spus să menționăm și orașul din care vă scriem : Bacău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dragoș Iliescu, vicepreședintele Comisiei Internaționale de Testare: Am putea argumenta că Subiectele grilă sunt în favoarea candidaților și o să aducă note mai mari

Testele grilă la Bacalaureat și Evaluarea Națională pun în mișcare procese de gândire axate mai degrabă pe recunoaștere, decât pe reproducere, a explicat pentru Edupedu.ro psihologul Dragoș Iliescu. “Nu trebuie…
Vezi articolul

Greșeală în subiectele de la română: O poezie a lui Heinrich Heine a fost atribuită lui Șt. O. Iosif / “Malpraxis pedagogic în întocmirea subiectelor de examen” – HotNews.ro

Ministerul Educației i-a atribuit, în subiectele de simulare, poetului român Ștefan Octavian Iosif o poezie semnată de fapt de germanul Heinrich Heine și tradusă de Șt. O Iosif, scrie HotNews.ro. Greșeala…
Vezi articolul

Aproape 4 din 5 elevi de clasa a VIII-a, din mediul rural, nu au luat 5 la simularea evaluării la Matematică în județul Iași / La clasa a XII-a a scăzut numărul celor care ar lua notă de promovare pentru toate profilurile

39.58% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Iași au luat note mai mari sau egale cu 5, la ambele probe, la simularea Evaluării Naționale 2023, organizată de Inspectoratul…
Vezi articolul

Școala vinde iluzii între clasele V-VIII. Dacă tot am sistemul digitalizat de corectare de către alți profesori, de ce nu avem evaluări naționale în clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a? Să nu țin copilul cu 10 pe linie și când dă Evaluarea Națională să ia 6 – apelul președintelui Consiliului pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos

„Eu consider că elementul de transdisciplinaritate ar fi mult mai potrivit ca sistem de evaluare la finalizarea gimnaziului, fie că asta înseamnă la terminarea clasei a VIII-a sau a clasei…
Vezi articolul