VIDEO Spectacole de teatru transmise online gratuit de Teatrul Țăndărică, Gong, Excelsior, “Ion Creangă”, de Ziua internațională a copilului / Plus: Se redeschide Muzeul Antipa

1.360 de vizualizări
Teatrul Gong din Sibiu / Foto: www.festivalultanar.ro
“Oriunde în lume, copiii ne demonstrează forţa şi capacitatea de lider la nivelul lor, militând pentru o lume mai stabilă pentru toţi. Haideţi să îmbunătăţim abordarea şi să ne reasumăm responsabilitatea de a pune copiii pe primul plan”, a transmis secretarul general al ONU, António Guterres, pentru a marca 1 iunie – Ziua Internaţională a a Copilului (“World Children’s Day”).

În România, Ziua internaţională a copilului este sărbătorită pe 1 iunie, la fel ca în aproximativ 50 de ţări. Peste 100 de ţări celebrează o zi a copilului la date diferite, relatează Agerpres.

Din 2017, în România ziua de 1 iunie este nelucrătoare, după ce în noiembrie 2016 preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a promulgat legea de modificare a Codului muncii prin declararea zilei de 1 iunie – Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Teatrul Gong din Sibiu are un program special pentru 1 iunie, care poate fi urmărit pe pagina de Facebook a instituției:

⏰ 10:00 – „Misterele Magiei” cu Magicianul Christianis

⏰10:30 – cadou muzical de la Charlie Fălămaș

⏰11:00 – LIVE spectacol “Gagaga și alții ca el” cu Raluca Răduca

⏰13:00 – Atelierul de gătit cu Iulia Cojocaru

⏰17:00 – LIVE Atelierul de Creat Povești – “1 iunie în grădină”, coordonat de Diana Ribana

⏰18:00 – Atelierul de Meșterilit – “Micul meu teatru de păpuși”, cu Aurelia Călinescu

⏰ 19:00 – „Poțiune de alungat virusul” cu Nicoleta Lefter

Agenția de presă citată transmite că Teatrul de Animaţie Ţăndărică transmite gratuit online o serie de spectacole pentru copii, pe pagina oficială a instituţiei.


De asemenea, Teatrul Excelsior are programe online dedicate spectatorilor mici şi mari, deopotrivă: podcasturi inspirate din culisele vieţii de actor, vlogging cu şi pentru adolescenţi, momente de improvizaţie, lecturi din literatura universală pentru copiii de toate vârstele, precum şi multe alte activităţi (re)creative, care pot fi urmărite pe pagina oficială de Youtube sau pe pagina https://www.facebook.com/teatrulexcelsiorbucuresti/. 

La Teatrul “Ion Creangă” deja cincisprezece dintre producţiile create în ultimele stagiuni sunt transmise online pe pagina https://www.facebook.com/TeatrulIonCreanga/.


Tot cu ocazia Zilei internaţionale a copilului, Muzeul “Grigore Antipa” îşi reia activitatea cu publicul, aşteptând copiii să-i treacă pragul, în condiţiile impuse de starea de urgenţă.

“După o lungă despărţire impusă de epidemia de coronavirus, Muzeul Naţional de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’ îşi deschide porţile într-o zi cu o semnificaţie specială pentru copii. Şi ce cadou mai plăcut poate oferi Muzeul ‘Antipa’ copiilor, de ziua lor, decât redeschiderea sa, pe data de 1 iunie”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Babeș-Bolyai, după discuții cu manifestanții pro-Palestina: toate colaborările în vigoare, cu companii sau alte instituții, vor fi făcute publice / În absența unor sancțiuni ale statului român sau ale Comisiei Europene, măsurile unilaterale ar situa UBB în afara cadrului legal

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță, într-o poziție transmisă după discuții avute luni cu un grup de manifestanți pro-Palestina, că va susține facilități pentru cadrele academice și studenții cu statut de…
Vezi articolul

EXCLUSIV Ecaterina Andronescu confirmă că s-a întâlnit cu Ion Țiriac înainte ca Ministerul Finanțelor să anunțe un ajutor de stat de 500.000 de euro pentru fiecare grădiniță privată olimpică

Grădinițele olimpice private cu ajutor de stat în valoare de câte 500.000 de euro de grădiniță, care vor primi gratuit doar maximum 8% dintre copii, ajung la decizia finală a…
Vezi articolul
Masteratul la distanță

„Universitatea” Google. Gigantul american introduce certificate de competențe digitale, obținute la finalul unor cursuri de 6 luni. Expert american: Companiile mari nu au de ales, trebuie să intre pe piața Educației

Google va oferi cursuri de pregătire profesională pentru mai multe domenii de IT, care vor dura doar șase luni, la finalul cărora, absolvenții vor primi certificate de competențe specifice ce…
Vezi articolul
Bogdan Cristescu, expert in stiintele educatiei, Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie

Mit spulberat: Elevii români au rezultate proaste la testele internaționale pentru că noi nu am preda acele conținuturi. Bogdan Cristescu, directorul Direcției de Curriculum, CNPEE: 86% din conținuturile evaluate în TIMSS sunt în programa din România, dublu față de Finlanda

Motivul foarte des invocat pentru slabele performanțe ale elevilor români la testările internaționale, cum sunt PISA sau TIMSS, este acela conform căruia noi nu am preda elevilor conținuturile pe care…
Vezi articolul