VIDEO Sorin Cîmpeanu, despre o posibilă remaniere discutată la Cotroceni: Poate că știu ei mai bine decât știu eu, cine știe / Această frică de schimbare generează reacții. Printre reacții avem și astfel de zvonuri

2.269 de vizualizări
Foto: captură – TVR
“Poate știu ei mai bine decât știu eu, cine știe, posibil și asta”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la TVR, în legătură cu o posibilă remaniere care se discută la Cotroceni, după cum a scris ieri EduPedu.ro pe surse.

Întrebat de moderatoare dacă va fi sau nu remaniat, Cîmpeanu nu a dat un răspuns clar: “Prin întrebarea dumneavoastră îi dezamăgesc pe acești interpreți populari. Oricât de mult mi-aș dori să am o viață mai liniștită, mă tem că sunt nevoit să îi dezamăgesc”. În continuare, oficialul a subliniat că modificările propuse prin noua lege a educației presupun și o “frică de schimbare” care “generează reacții”. “Printre reacții avem și astfel de zvonuri, poate că știu ei mai bine decât știu eu, cine știe, posibil și asta“, a încheiat Cîmpeanu.

  • Amintim că, potrivit surselor EduPedu.ro, Sorin Cîmpeanu se află pe lista de miniștri in discuție pentru o viitoare remaniere. “Se așteaptă decizia președintelui Klaus Iohannis, dar la nivelul PNL și al Guvernului este o distanțare față de Cîmpeanu, din cauza proiectului de legi ale educației”, a declarat ieri, 8 august 2022, o sursă de-ale noastre, apropiată de Cotroceni (mai multe detalii aici).

Sursa majoră de nemulțumire a liderului de la Cotroceni a fost vulnerabilizarea premierului Nicolae Ciucă în afacerea plagiatului, mai ales în condițiile în care Ciucă este văzut drept principalul candidat la președinție al PNL, susținut de Iohannis, conform surselor G4Media.ro.

Redăm pasajul din emisiune:

Moderator: Surse vorbesc despre remanierea dumneavoastră. Și sursele ar fi de prin apropierea Cotroceniului (n. red. reședința prezidențială). Veți fi sau nu remaniat?

Sorin Cîmpeanu: Prin întrebarea dumneavoastră îi dezamăgesc pe acești interpreți populari. Oricât de mult mi-aș dori să am o viață mai liniștită, mă tem că sunt nevoit să îi dezamăgesc.

Moderator: Adică rămâneți în continuare și mergeți în continuare cu modificările la legile educației.

Sorin Cîmpeanu: Sigur că această frică de schimbare generează reacții. Printre reacții avem și astfel de zvonuri, poate că știu ei mai bine decât știu eu, cine știe, posibil și asta”.

VIDEO – de la minutul 24:00

2 comments
  1. Domnul ministru putea vorbi mai clar. Nu știu la a cui frică de schimbare se referă. Mulți s-au panicat pentru că schimbările nu aduc nimic bun, ba dimpotrivă. Iar dacă vrea să aibă o viață mai liniștită, nu îl oprește nimeni, poate demisiona.
    În rezumat, deci, spune că sunt doar zvonuri lansate de cei ce refuză schimbările propuse. Păcat! Începusem să sper.

  2. Orice SCHIMBARE implica REZISTENTA LA SCHIMBARE (activa) si RETICENTA LA SCHIMBARE (pasiva). Ambele – daca exista si se manifesta – sunt salutare intrucat demonstreaza reactivitatea, functionalitatea si viabilitatea corpului social… Dar o abordare profesionista a schimbarii necesita si interventia specialistilor in Stiinte sociale si Psihologie care vor, pot si stiu nu numai sa masoare aceasta rezistenta/ reticenta (cu forta si impactul ei) ci si, mai ales, prin ce tehnici, metode si instrumente este posibila si eficienta REDUCEREA rezistentei la schimbare, stiind ca anularea acesteia este contraproductiva si de multe ori imposibila… In acest domeniu isi pot gasi utilitatea si numerosii nostri specialisti in manipularea oamenilor, caci in acest caz manipularea poate fi benefica si utila tuturor celor implicati…. Vaicareala nu serveste la nimic….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul a tergiversat găsirea unei soluții pe termen lung pentru transportul elevilor. Premierul Ciucă a anunțat, în septembrie, constituirea unui comitet interministerial, comitet ce nu a avut nicio întâlnire până acum

Comitetul interministerial, constituit de către premierul Ciucă, ar fi trebuit să vină cu o soluție pe termen lung pentru problema transportului elevilor, dar acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece nu…
Vezi articolul

Ce înseamnă rata de 70% “recomandată de OMS”, invocată de Cîmpeanu ca referință pentru vaccinarea angajaților din școli? Organizația Mondială a Sănătății: O țintă de vaccinare pentru populația tuturor țărilor, până la mijlocul lui 2022

De când a impus pragul de 60% pentru rata de vaccinare a personalului din școli drept condiție pentru predarea față în față, ministrul Cîmpeanu a spus în mod repetat că…
Vezi articolul

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educației, după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis: “Cred că există posibilitatea detensionării situației în momentul de față, dar decizia va fi strict a colegilor noștri”

Liderul FSE, Marius Nistor, a spus la ieșirea de la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis că discuția a fost constructivă: “Cred că există posibilitatea detensionării situației în momentul de față,…
Vezi articolul

Regatul dac și zeitățile lumii dacice – lecție live de la Sarmizegetusa Regia, joi, 28 octombrie, de la ora 11. Profesorii și copiii pot urmări transmisiunea pe Youtube de acasă

Lecție live de la Sarmizegetusa Regia, capitala regatului dac, despre civilizațiile străvechi și zeitățile lor care personificau soarele, anunță organizatorii proiectului “Educație la Înălțime”. Lecția poate fi urmărită de acasă…
Vezi articolul