VIDEO Șase luni, zece cărți și o „bătălie”. Un concurs lansat de biblioteca din Cluj în urmă cu nouă ani îi provoacă pe tineri să citească / Ilinca Seleușan, câștigătoare în acest an: „Prin lectură trăiești experiențe pe care nu le poți avea în viața de zi cu zi”

524 de vizualizări
Foto: Pexels.com
În urmă cu nouă ani, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj lansa un concurs inedit pentru cititori. Pornit de la o experiență americană, concursul „Bătălia cărților” a devenit național, fiind organizat de numeroase biblioteci din țară. Ilinca Seleușan, elevă la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, a câștigat în acest an competiția clujeană de la categoria 14-18 ani și a stat de vorbă cu G4Media/ENTR despre cum a descoperit biblioteca și cum a ajuns să iubească lectura.

„La biblioteca publică am ajuns prin mama, pentru că ea a fost profesoară de română și îmi tot povestea cum își ducea clasele la bibliotecă, cum îi ducea și pe frații mei. Și știu că eram mică și am văzut clădirea destul de impunătoare de la biblioteca „Octavian Goga” din Cluj și am intrat cu mama. Voia mama să rezolve ceva și m-am dus la secțiunea pentru copii și, pur și simplu, când am văzut că sunt așa multe cărți acolo, erau și oameni foarte simțiți… Mi-a plăcut foarte mult atmosfera. Și anul trecut, în perioada tezelor, mă duceam la bibliotecă să învăț, pentru că era o atmosferă prielnică pentru învățat.”

Ilinca spune că s-a înscris la concurs din dorința de a împărtăși experiența lecturii: „să arăt și altora câte poți câștiga din lectură și cât de departe te poate duce lectura în general”.

„Eu cred că din lectură ai foarte multe de câștigat și prin faptul că poți să vizualizezi cum vedeau alți oameni lumea, de exemplu autorii, să te pui în pielea personajelor și să trăiești experiențe pe care nu le poți trăi în viața de zi cu zi”, explică ea.

VIDEO și articolul integral, pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Platforma de management organizațional VIVA

Noi, ca profesori, învățăm toată viața. Modul în care profesorul predă are acel substrat de management, spune directoarea Școlii „Ioan Creangă” din Cluj / Soluțiile din platforma care conține legislația actualizată, procedurile și documentele necesare cadrelor didactice

„Noi, ca profesori, învățăm toată viața”, a declarat pentru Edupedu.ro Meda Florian, director adjunct la Școala “Ion Creangă” din Cluj. Aceasta consideră că „orele în care se face treabă bună”…
Vezi articolul

Consultanță gratuită pentru școli. Pot obține 60.000 de euro, prin PNRR, pentru dotarea cu SmartLabs. Vizate sunt liceele, colegiile, școlile profesionale, palatele și cluburile copiilor (P)

SmisEdu® oferă consultanță gratuită pentru identificarea soluției tehnice, scrierea proiectului, depunerea și implementarea acestuia. Directorii instituțiilor de învățământ preuniversitar au șansa de oferi o șansă unică elevilor, dotarea școlii prin…
Vezi articolul