VIDEO Șapte săli de clasă „ca Acasă”. Programul P&G care a creat spații unicat de învățare pentru peste 200 de elevi și profesorii lor (P)

2.958 de vizualizări
Programul O Sală de Clasă ca Acasă dezvoltat de P&G este o inițiativă unică, care urmărește să transforme semnificativ experiența de învățare a elevilor din clasele pregătitoare, chiar din momentul în care aceștia fac primii pași în universul școlar. Din 2018 până-n 2023 au intrat în program Școala Gimnazială Rași, Ialomița, Școala Gimnazială Sohatu, Călărași, Școala nr.10 Radu cel Mare din Târgoviște, Școala Gimnazială din Apostolache, Prahova, Școala Gimnazială Giera, Timiș, Școala Gimnazială nr. 1 Ileana din județul Călărași și Școala Gimnazială Săcălaz din Timiș.

În programul dezvoltat timp de 6 ani de P&G s-a implicat și partenerul dm drogerie markt România, și astfel această inițiativă a ajuns în mai multe județe, mulți copii din România beneficiind acum de condiții moderne de învățare, care le permit să-și atingă potențialul.

6 ani în care am adus zâmbetul pe chipul copiilor, transformând săli de clasă în spații sigure și primitoare, care încurajează performanța în educație

Sălile de clasă au fost transformate în spații sigure, prietenoase și pline de inspirație, care să-i facă pe cei mici să se simtă ca acasă, prin implicarea în program a unor designeri de interior renumiți din România. În centrul fiecărei săli se află un design unic, care le transformă într-o lume magică pentru copii și le ușurează trecerea de la grădiniță către sistemul școlar primar.

Combinarea elementelor speciale și pline de culoare contribuie la crearea spațiului pe care îl putem numi „acasă”, cu mobilier dedicat, care facilitează adaptarea rapidă a celor mici și interacțiuni semnificative între elevi și profesori, încă din prima zi.

Școala din Rași este primul proiect din programul “O sală de clasa ca acasă”. Locul a fost complet renovat şi redecorat pentru a răspunde cât mai bine nevoilor copiilor cu vârsta de 5-6 ani. Elevii care au intrat pentru prima dată la şcoală au beneficiat de un spaţiu conceput să încurajeze cunoaşterea prin joacă şi învăţare – ambele importante la această vârstă. Clasa are în dotare echipament multimedia, dar şi jucării, toate pregătite să stimuleze curiozitatea celor mai mici elevi din şcoală într-o atmosferă relaxantă, ca acasă.

Pentru cea de-a doua ediție, școala din Sohatu a fost aleasă împreună cu Teach for Romania. Ziua Internațională a Copilului a venit cu o surpriză pentru elevii clasei pregătitoare din satul Sohatu, județul Călărași. Sala de clasă a fost transformată într-un univers al poveștilor și al învățării prin joc.

În 2023 au fost inaugurate încă două săli de clasă unicat în România pentru copiii din Școala Gimnazială Nr. 1 Ileana, județul Călărași și Școala Generală Săcălaz, județul Timiș, în cadrul programului „O sală de clasă ca acasă”. Cu implicarea Mirunei Pavoni, arhitect cu o vastă experiență în crearea și amenajarea spațiilor educaționale pentru copii, cele două săli de clasă au fost renovate și redecorate complet – de la pardoseală și pereți, până la elemente de mobilier și decorațiuni – pentru a primi elevii într-un mediu sigur și primitor, care să le transmită sentimentul de „acasă”, dar care să le ofere și un mediu ideal pentru a-și contura viitorul.

Mai multe detalii despre transformarea școlilor pe pagina programului, aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de NextLab.tech

INTERVIU Totoro Team, locul I la concursul național de robotică Nextlab.tech din 2022, la proba labirint: Este important să participi, să ceri sfaturi, să greșești. Ce contează este ca tu să înveți să „stăpânești” un robot

Totoro Team, formată din Andreea și Luca, a câștigat locul I și un laptop ASUS ROG la concursul Nextlab.tech din 2022 cu robotul Miro, Snake 1, la proba labirint. Andreea…
Vezi articolul

Abia la peste 750 de absențe pentru un elev de gimnaziu și la peste 540 pentru un elev din clasele primare directorul este obligat să anunțe serviciile de asistență socială privind riscul de abandon școlar – măsură pusă de Ministerul Educației în ROFUIP 2024

Dacă un elev lipsește “cel puțin 75% din numărul de ore de curs prevăzute într-un an școlar la disciplinele/modulele respective”, directorul este obligat să anunțe serviciile de asistență socială, potrivit…
Vezi articolul

Zile libere pentru elevi și angajații din educație. Pe 23 și 24 ianuarie, după doar două săptămâni de școală, elevii vor sta acasă / Orele trebuie recuperate până pe 28 februarie / România e pe locul 3 în rândul țărilor cu cele mai multe zile de vacanță

Elevii și profesorii au 2 zile libere, pe 23 și 24 ianuarie, luni și marți, după ce Guvernul a decis la finalul anului trecut să lege ziua de 24 ianuarie,…
Vezi articolul