VIDEO Protest cu porci “zburători” la Ministerul Educației, față de lipsa tabletelor promise în școli: Toate măsurile au avut un puternic iz electoral / E o pasare a responsabilității de la o instituție la alta

1.188 de vizualizări
Foto: edupedu.ro
Nemulțumiți față de promisiunile neonorate ale guvernanților, circa 10 tineri din Consiliul Național al Elevilor și din comunitatea Declic protestează în fața Ministerului Educației. Aceștia au adus ca recuzită mai multe baloane cu heliu, în formă de porci roz. Tinerii reclamă pasarea responsabilității în chestiunea tabletelor promise elevilor pentru acest început de an școlar.

Mesajul transmis de protestatari este acela că “până și porcii au șanse să zboare, însă tabletele promise înainte de vacanță tot nu au ajuns în școli”.

“Ministrul Educației a anunțat că Ministerul face tot ce ține de el pentru ca aceste tablete să ajungă în teritoriu, nu știm exact dacă au ajuns tabletele sau câte au ajuns. Toate măsurile au avut un puternic iz electoral în această perioadă”, a declarat Rares Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

“Este o pasare a responsabilității de la o instituție la alta”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

„Ministerul Educației și Guvernul au avut patru luni la dispoziție să cumpere tabletele necesare în anul școlar 2020-2021. Dar în loc de cele 250.000 promise, și oricum insuficiente, vor fi doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp. Porcii au învățat să zboare și tabletele promisede ministrul Educației, Monica Anisie, înainte de vacanță, tot nu au ajuns la tinerii care au nevoie de acestea. Aproape un milion de elevi nu au avut acces la educație în perioada restricțiilor, din cauză că n-au avut laptop sau tabletă. Ne întrebăm ce se va întâmpla cu aceștia în noul an școlar ”, a mai declarat Racheleanu.


Aproape 25.000 de membri ai comunității Declic au semnat petiția „Țară, țară, vrem laptopuri pentru școala online” și, alături de Consiliul Național al Elevilor, cer Ministerului Educației să asigure echipamente tuturor celor 900.000 de elevi care nu au avut acces la educație în perioada restricțiilor.

Consilierul ministrului Educației, Jean Badea, a declarat că se reiau procedurile de licitație pentru restul de 160 de mii de tablete.

Foto: edupedu.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Drama unui profesor care a luat 10 la titularizare: Când se apropie sfârșitul anului școlar, iarăși începi să tremuri și te întrebi: la anul unde voi fi? Oana Zamfirescu, la al cincilea examen în județul fără niciun post titularizabil la Română: Copiii au impresia că îi părăsești fiindcă vrei tu

Oana Zamfirescu a luat nota 10 la examenul de titularizare, dar în județul Botoșani nu există niciun post titularizabil pentru disciplina Limba și literatura română. A dat titularizarea de cinci…
Vezi articolul

În școlile din rural merg profesori care nu au cea mai bună pregătire, iar la școlile de la orașe, care oricum sunt performante, rămân cei mai buni profesori. Până când nu se va schimba această paradigmă de distribuire a resursei umane în sistem, nu se va schimba acest ecart dintre rezultatele elevilor din rural și urban – Luciana Antoci, ISJ Iași

Inspectorul general școlar Iași, Luciana Antoci, a atras atenția că diferențele la Evaluarea Națională dintre notele elevilor de la sate și ale celor de la școli din mediul urban este…
Vezi articolul

Admitere la liceu 2023. Până pe 8 mai, școlile vor actualiza datele personale ale elevilor de clasa a VIII-a, în aplicația informatică SIIIR, potrivit Inspectoratului Școlar Mureș / Broșura cu locurile la liceu va fi publicată săptămâna viitoare

Până pe 8 mai, școlile vor actualiza datele personale ale elevilor de clasa a VIII-a, în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), potrivit unui anunț al Inspectoratului Școlar…
Vezi articolul

„La nivel de sistem, foarte puțină valoare adăugată este produsă de școlile private”, iar școlile publice au rezultate mai bune în ansamblu – Andreas Schleicher, expert OCDE, pe baza rezultatelor testării internaționale PISA 2022

Școlile private produc „foarte puțină valoare adăugată” la nivel de sistem educațional, iar dacă sunt eliminate elementele socio-economice școlile publice au rezultate finale mai bune, a apreciat, în dezbaterea „PISA…
Vezi articolul