Tehnologia avansată, accesibilă și adaptată profesorilor poate fi un instrument extraordinar de util în clasă. În cadrul conferinței NextEd Teach – Learn | Create | Display, reprezentanții Samsung Electronics România au prezentat angajamentul constant al companiei față de educația digitală, subliniind rolul crucial al tehnologiei în sprijinirea profesorilor și încurajarea creativității elevilor. Sub conceptul Learn Create Display (LCD), Samsung propune o abordare completă a procesului educațional: învățare, creare de conținut și afișare colaborativă.
- Conferința națională NextEd Teach – Learn | Create | Display, un eveniment dedicat profesorilor care doresc să transforme școala într-un spațiu de învățare conectat la realitatea secolului XXI, a reunit în Aula Magna a Academiei de Studii din București lideri din Educație, universități, tehnologie și administrație. Cu participarea ministrului Educației și Cercetării, Daniel David, conferința a marcat lansarea oficială a conceptului LCD – Learn Create Display, un model pedagogic centrat pe învățare activă, creativitate și vizibilitatea rezultatelor elevilor.
- Organizată de Edupedu.ro, cu sprijinul Nextlab.tech și Samsung Electronics România, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Academia de Studii Economice din București, conferința a inclus prezentări inspiraționale, sesiuni practice și demonstrații live, oferind participanților strategii concrete și soluții digitale pentru o predare modernă. Aproape 200 de profesori, directori de școli și inspectori școlari au participat la acest acest eveniment inspirațional.

„În ultimii ani am fost foarte implicați în zona educațională. Am livrat peste 20.000 de table interactive anul trecut. Avem foarte multe instrumente de lucru pentru dumneavoastră care să vă ajute în procesul educațional, să-l îmbunătățească și să faciliteze colaborarea cu elevii la clasă”, a declarat Adina Oprea, manager parteneri Samsung Electronics România. Ea a menționat și existența unor resurse de sprijin, precum webinarii și materiale video educaționale realizate alături de Edupedu.ro.

VIDEO Învățare, creare de conținut și afișare colaborativă=L.C.D., un concept pentru tablele interactive
Flavius Istrate, senior manager parteneri, a vorbit despre monitorizarea atentă a implementării tehnologiei în sistemul educațional: „Am creat o hartă interactivă care arată fiecare școală și liceu dotate cu table interactive. Asta ne permite să urmărim modul în care sunt folosite echipamentele și cum putem îmbunătăți experiența de învățare.”

Adrian Manolescu, consultant tehnic Samsung, a adus în discuție dezvoltarea riguroasă din spatele produselor educaționale ale companiei: „Noi nu am făcut doar un produs. Tabla interactivă Samsung a fost gândită pe baza unor studii psihologice complexe, realizate în SUA, care au analizat comportamentul elevilor și al profesorilor în clasă. Astăzi, prezentăm a patra generație de Samsung Flip, aflată în continuă dezvoltare.”

Samsung propune conceptul Learn | Create | Display prin care profesorii să personalizeze procesul educațional. Tablele interactive, tabletele și telefoanele inteligente pot fi folosite pentru a crea și afișa materiale multimedia în colaborare cu elevii. „Fiecare conținut creat împreună cu elevii trebuie afișat, pus în valoare. Astfel, se creează un flux continuu în care profesorii învață alături de elevi, creează conținut și îl prezintă publicului”, care poate fi comunitatea clasei, a școlii sau comunitatea locală, a arătat Adina Oprea.

Tehnologia nu este doar un instrument auxiliar, ci un partener activ în procesul de predare-învățare-evaluare, menit să facă educația mai relevantă, mai interactivă și mai incluzivă. Așa că LCD este o invitație adresată profesorilor de a privi tehnologia nu ca pe un obstacol, ci ca pe o oportunitate de a transforma educația din temelii.





3 comments
Foarte buna propunerea! Dar!, fără discriminare pe criterii de vârstă! Profesorii de 65+++(adică 62 femeile în acest an și 65 bărbații), sinecurile care dictează de zor, șezând, prelungite conform propriilor solicitări, acceptate în CA urî din motive neclare, înaintea celorlalte etape de mobilitate, și, desigur, la ISJ uri sa fie verificați dacă au elaborat RED-uri sau daca sunt competenți la resursele digitale. Și nu doar să dea click pe browser, să caute ce au făcut alții, chiar nepoții lor, care dau examene in fiecare an, fără să aibă posturi viabile.
“Hai să”! Ce frumos! Știm de vreo 2 ani. Problema e că e nevoie de table Smart in fiecare clasă pentru a fi ceva coerent. De unde bani, când Trump cere mai mulți bani pt. armata?
Doamnelor și domnilor, atâta timp cât conținutul de predare rămâne exagerat de stufos, necoordonat cu nivelul de gândire al elevilor, și, mai ales, împănat de greșeli de ordin științific, învățământul nostru nu are nicio șansă. Ce facem, le dam copiilor și pe tabla interactiva pronumele *FIECARORA, oferit de o gramatica a limbii romane avizată de Ministerul Educației?