Sâmbăta vor veni la școală elevii pentru ore remediale, doar dacă profesorul va stabili împreună cu ei acest lucru, spune ministrul Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat la TVR că elevii vor face orele remediale în plus față de programul Semestrului al II-lea.
“Acțiunile remediale presupun un număr de ore, un număr de ore peste ceea ce se face în programul Semestrului II. Aceste ore vor fi mai multe sau mai puține, în funcție de diagnosticul pe care-l va pune fiecare cadru didactic în funcție de volumul pierderilor. Dacă le va fi suficientă o oră sau două, în timpul săptămânii, de luni până vineri, este minunat. Dacă vor fi 3, asta vor stabili profesorii, împreună cu elevii. Dacă vor stabili că vor să se întâlnească și sâmbăta, pentru ca profesorii să ajute elevii, nu avem de ce să ne opunem, dimpotrivă, dar asta va fi o decizie a profesorului împreună cu elevii”, a declarat Cîmpeanu.
Reamintim că duminică, pe 10 ianuarie, Sorin Cîmpeanu a declarat că orele remediale vor fi plătite cu 500 de lei pe lună pentru fiecare elev.
Oficialul a mai anunțat că toți profesorii vor fi plătiți suplimentar pentru orele remediale și că a identificat deja ca sursă de finanțare 30 de milioane de euro bani europeni ș9 circa 40 de milioane de euro din proiecrul ROSE.
Ministrul educației spune că nu există școală în România unde să nu fie nevoie de ore de educație remedială.
Ministrul a mai spus zilele trecute că “toate școlile vor face ore remediale cu elevii în semestrul II, față în față, după orele de la clasă, iar elevii și profesorii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta.
“Acțiunile remediale trebuiesc făcute peste programul specific, clasic aferent semestrului II. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Mai multe ore la școală pot însemna și și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă. Dar vom vedea care este disponibilitatea în funcție de specificul fiecărei școli”, a spus Cîmpeanu săptămâna trecută.
Foto: Captură TVR
10 comments
Este un abuz sa se ceara ore remediale atata timp cat profesorul a făcut ore online de înaltă calitate.
Tabla, markere, rezerve, cumpărate din banii lui, toți elevii pe tablete, laptop-uri,sau computere, au urmărit lecțiile cu camerele deschise și cu microfoanele deschise cand aveau o întrebare sau când activau la ora de curs, sau când erau întrebați pentru nota, fiecare elev are cel puțin 3 note, s-au dat ritmic teme și au fost controlate, s-a dat test sumativ din toată materia pana la jumătatea lunii decembrie, s-a parcurs toată programa semestrului 1.
Elevii care învață când se face școală face to face, învață și la școala online, dacă profesorul a știut sa predea și sa tina metodic orele de curs.
Nu e vina sa ca unii elevi nu au deprinderea de a învata ritmic, de a se concentra și de a fi interesat de învățătura.
Sa spui ca vrei la școală sa înveti, este ceea ce place reporterilor sa audă, dar unii elevi vin la școală mai mult pentru a socializa și pebtru ca școala este obligatorie.
In aceste condiții (verificabile}, este un abuz sa se ceara profesorului sa facă ore în plus, fie și pe tot aurul din lume.
Va rog sa încetați cu aceste abuzuri.
La comentarii au scris doar profesorii ,actorii principali ai invatamantului,stapânii sistemului.Parintii cu,,loazele” lor sunt doar vanzatorii de bilete si plasatoarele ,pe care dumnealor vedetele îi privesc de sus.Dar ,cel mai grav este ca acesti actori sunt cei care sunt nemultumiti si scriu ,,dă-ți demisia”,,,mănâncă” litere cand scriu comentarii .Profesorii este necesar sa fie oameni care stiu carte,care au empatie,educatie,bun simt,sa fie harnici ……etc si prin efortul si daruirea lor sunt baza unei natiuni.Dar acum ,la noi sistemul de invatamant este putred .Asta se vede prin pregatirea slaba a celor angajati in toate domeniile de activitate,sanatatea,administratia publica,politie,etc.
@anca
Daca tot ne certi asa, pe noi, “actorii astia analfabeti” care “nu stie carte si n-are empatie”, spune-ne, daca se poate, ce e gresit in “dă-ți demisia!”. Asteptam. Succes!
Semnez: un actor incult, needucat, nesimtit, lenes. O vedeta.
Asa da! Abia acum se vede licarirea luminitei de la capatul tunelului. Pentru a nu creste numarul de analfabeti functional (ca azi, maine vine iarasi testul Pisa peste loaze) tre’ ca ,,elevul” sa fie intrebat daca vrea sau nu sa mai faca ceva carte. Acum, cu introducerea pe piata a ,,fenomenului on-line”, termenul de ,,carte” s-a perimat, astfel incat, nu prea mai e nevoie de ea, scolerul decoperind de ce-s in stare gadgeturile. Fac toata treaba si nu mai e nevoie sa-si bata capul. Bine, asa pentru cine-i nostalgic, se mai poate face o exceptie pentru o ora/ doua dintr-alea remediale, dar numai daca-i de acord si profu’. Pana una-alta, daca nu se ingroasa listele alea cu doritori de vactinuri tare mi ca ,,invatamantul” va fi uitat in on-line urmand ca-n viitorul apropiat sa se discute daca mai sunt necesare atatea ,,cadre didactice” cand se pot face economii semnificative prefectionandu-se un pic ,,lucrul pe platformele private”.
Si daca elevii nu au învățat nimic în anii anteriori, eu cate ore remediale fac?
Ne-ați înnebunit cu acțiunile remediale … Va tot întrebați dacă vor profesorii sa vina sâmbăta la școală dar nu vă puneți problema dacă vor sa vina elevii, sâmbăta sau oricând altă dată (ce vor părinții n-are nicio legătură cu ce vor elevii). Sunt convinsă că există elevi care vor să învețe dar nu au condiții dar sunt foarte puțini … probabil în mediul rural. Sper că nu veți risipi banii așa cum s-a făcut în programul ROZE in care elevii nu au venit la acțiunile remediale (sau au venit dar foarte puțini) și profesorii au fost plătiți pentru activități care fie nu s-au făcut fie au fost complet ineficiente. Ideea de a lucra cu un elev care este in nevoie și vrea să învețe este bună dar cu condiția că directorul sa verifice permanent daca aceste activități se efectuează.
Pai ce, sunt sclav pe plantatie sa vin inafara programului? Dom’ Ministru, fugi cu cercul! Asta e o chestiune descentralizata: unde un prof.de matrmatica spre ex, cu EN considera ca nu a reusit predarea materiei, o face brnevol, nu obligat-fortat, ca nu suntem in gulaguri. Da-ti demisia daca nu ai solutii de om normal sau macar mai intreaba. Ce e scoala romaneasca, Reeducare comunista??
Sa stea el peste program. Nu sunt sclavul nimanui. Si nu am lectii nepredate. Asa ca…sa ne lase. Dupa cum spunea cineva aici: nu s-a intalnit hotul cu prostul.
Doamne,pe la postul asta de ministru se perinda floarea prostimii.Se duce dracului invatamantul!!!
Astazi, copii, nu numai la Ploiesti, invatam de la cei mai buni cum s-o dam cotita. Rasu plansu. ”Nu avem de ce sa ne opunem…”. Pai da, ca doar mai ieri mii de profesori v-au rugat sa vina si sambata la scoala, sa faca ”remediale”. Cum sa va opuneti?
Oricat te-ar tine stomacul, incepi sa ai nevoie de lamaie inainte sa citesti.