VIDEO Profesorii vor fi verificați dacă fac meditații cu elevii de la propria clasă de o comisie naţională de inspecţie şcolară, spune ministrul Cîmpeanu

4.856 de vizualizări
Foto: © Opolja | Dreamstime.com
O comisie naţională de inspecţie şcolară va ancheta profesorii care fac meditații cu elevii de la clasele la care predau și îi va sancționa, spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat la TVR, citat de Agerpres, că meditațiile profesorilor cu elevii din propria clasă vor fi interzise prin lege. Afirmația a fost făcută în mai multe ieșiri publice marți, 17 mai, de către demnitar.

În opinia sa este „o chestiune de bun-simţ ca un profesor să nu facă meditaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi. Nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică”, a spus ministrul Educației.

Potrivit lui Cîmpeanu, va exista o comisie naţională de inspecţie care să verifice respectarea normelor de etică şi deontologie profesională.

„La nivelul legii vom ridica această interdicţie – noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului ‘România Educată’ şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie. (…) Vom avea o comisie naţională, pentru prima oară, care va avea acest obiectiv: verificarea respectării normelor de etică şi deontologie profesională din partea cadrelor didactice. Din această comisie vor putea să facă parte, spre exemplu, profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur, profesori care să aibă şi experienţă şcolară”, a mai spus ministrul.

https://fb.watch/d3MuQW9eKd/

Tot marți, ministrul Educației a precizat că interdicția de a face meditații cu elevii de la clasă ar putea să se aplice profesorilor încă din anul școlar următor.

În plus, Cîmpeanu a mai spus că în noul „pachet legislativ” de legi ale Educației va fi introdusă si „obligația de diligență” pentru cadrele didactice „să depună eforturi în vederea eliminării pregătirii suplimentare, la modul general, și asta pentru atinge profilul de competențe ale absolvenților din ciclul în care predă”. 

Foto: 54482816 © Opolja | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


17 comments
  1. Sa va dau un exemplu.
    In cls. a IX-a …, la limba engleza, profesoara a inceput prin a le da elevilor un TEST scris. O.K.!!! Insa NOTELE la acel test au fost umilitoare toate.
    Copilul meu facuse primii ani de scoala din viata sa, cls. I-IV, intr-o scoala numai cu profesori nativi englezi 🙂 Nici nu stia atat de bine romaneste, cat stia orice pe englezeste in scoala generala…
    Eu l-am sfatuit sa fie linistit, si sa nu puna la inima aceste ABUZURI,
    caci pentru el invata orice invata, si nu pentru nota!
    Si el s-a conformat… Am aflat ulterior ca nota 10 nu ii era data nimanui din clasa, la limba engleza, decat unei colege care – evident – speriata de primele note ce le-a tot acordat in primul semestru acea profesoara, a facut – se pare – meditatii, de indata, chiar cu doamna lor de engleza.
    Mai este nevoie de a comenta ceva?

    Eu cred ca predarea trebuieste facuta ca si pentru copiii tai!
    Si acest lucru te va recomanda oricarui parinte al carui copil chiar are o nevoie de o atentie speciala.

  2. Stimate A. nu am prietene pițipoance, de fapt nu prea am prietene. Am argumente foarte multe, pentru că și eu am fost în sistemul ăsta de rahat, numit învățământ și am avut profesori idioți (cu foarte mici excepții), care nu aveau habar să ne predea și să ne facă să înțelegem materia. Zicea cineva aici, că se predau autori de la 1800 și ceva și are dreptate, deoarece elevii din ziua de azi, citesc cărți care sunt la modă acum, de exemplu fantasy, care și mie, la aproape 35 de ani, îmi plac foarte mult.

    1. @oana
      Pisi, cum iti zicea cineva mai jos, esti exponentul standard al halului in care a ajuns natia asta: incultura, lipsa de inteligenta congenitala, lipsa de educatie timpurie (aia 7 ani…), frustrari hormonale si intelectuale, aere la mansarda, cutie craniana goala cu materie cenusie lipsa, “atotcunoscatoare” (ca sa-ti traduc, asta vrea sa spuna ca ai impresia ca te pricepi la toate) dar, de fapt, nu stii nimic.
      PS. Zici ca ai 35 de ani. Deci ai prins 2-3 ani de comunism. Stii macar ce a fost? De unde sa stii, dar da bine, cand te uiti in oglinda aia care te arata muuult mai isteata decat vei fi vreodata, sa ai impresia ca stii “cuvinte”.

      1. Generația noastră, adică a mea și a soțului meu, nu am fost adepții materiei predate la școală, deoarece am învățat doar teorie goală și fără să ne ajute în viață cu ceva și de aceea bibliotecile noastre de acasă sunt pline cu cărți despre orice domeniu. Când vom avea copii, ori îi ducem la privat, ori vor face homeschooling, un sistem în care copilul va învăța ce va dori el și ce îi va plăcea, dar cum la minister s-au perindat toți proștii în ultimii 30 de ani, ca și în școli, acest lucru nu va fi acceptat niciodată pentru că profesorii pierd sursa principală de venit: meditațiile, așa că ciocu mic și joc de glezne!

        1. @familia “lu” oana
          N-ar fi o idee sa nu faceti nici unul? De ce sa va ingroase randurile?
          PS. Si cu cate “biblioteci” te lauzi? Uimeste-ne! Fă sa picam de ciuda!

  3. Ai uitat estentialul: legea sa se aplice abia dupa ce profesorii au reusit sa stranga fiecare cel putin 6 case din meditatii. Vezi domn’ ministru ca este lege, repet: LEGE in parlament pentru 6 % din pib la educatie. Nu ai dori sa faci tot posibilul sa o aplici pe aceea mai intai?

  4. Ar fi discriminatoriu si deci ilegal.
    Un elev poate alege cu cine doreste sa faca meditatii indiferent daca acel profesor este cel de la clasa.
    Comisia trimisa in inspectie sa verifice daca profesorul isi face treaba la clasa, inclusiv daca face evaluarea corect.
    Cred ca sunt alte probleme mai grave actuale pe care domnul ministru nu isi propune sa le rezolve: programe noi, manuale noi, planuri cadru noi…Ce comisii se ocupa de aceste probleme stringente?

    1. Dar nu mai bine, vă faceți treabă cum trebuie la clasă, astfel încât, elevul să nu mai fie nevoit să facă meditații, cu un profesor, indiferent dacă este de la clasă sau din altă parte? Că profesorii care fac meditații, au niște prețuri, de la 100 de lei în sus. Ar trebui interzise, definitiv, asemenea practici ale profesorilor. Un lucru excelent, este că ANAF, îi taxează dublu. O inițiativă excelentă!!! (Nu susțin niciun partid politic!!!)

      1. Participi la concursul ” N-am habar de punctuație ” ? Atâtea virgule aruncate aiurea într-un prăpădit de text de trei rânduri , zău , n-am văzut nici la cei mai modești elevi ai mei ! Însă îți dai cu părerea la fiecare chestiune legată de învățământ și de activitatea profesorilor , probleme care te depășesc , clar ! Vezi să nu-ți muști limba , o să mori otrăvită ! Apropo , nu cred că ți-ai dat seama , nimeni nu te ia în seamă , ignorăm cu eleganță specimene ca tine. Dacă mai primești câte o replică , e doar de amuzament.

        1. O așa zisă profesoară frustrată și cu extrem de mult timp liber. Fă pași la școală și predă cum trebuie elevilor și lasă-mă pe mine, că voi sunteți mai comuniști decât comuniștii. Nu vreți decât leafă mare fără să faceți nimic

          1. Nu mai bine “faci tu pași”, pisi, la gașca ta de pițipoance semi-analfabete, să mai vezi ce unghii și-au pus? Lasă critica profesorilor, că nu ai argumente.

          2. La ce rezultate obtin elevii,domni /doamne cadre didactice nu este cazul sa va prezentați ca mari specialiști și mari valori .Cu greu găsești profesori care știu carte și sunt profesionisti.

  5. Cream noi locuri de muncă. Și cine o sa facă parte din aceste comisii și comitete gras remunerate și care o sa vadă sau nu prietenii de partid?

  6. Aceasta propunere ii loveste pe elevii de la sate, de multe este un singur profesor de romana sau matematica. Pentru a se pregati pentru examene cimpeanu ii obliga sa faca naveta. Asteptam sa-l intrebati pe cimpeanu cand il prindeti la un interviu.

  7. Cimpeanu cand te apuci sa te bati pentru PIB-ul educatiei?
    Ai promis ca iti dai demisia daca PIB-ul nu creste dar se pare ca nu esti un om de cuvant, te intereseaza doar functia de ministru.

  8. Profesorii, nu vor face meditații cu elevii de la clasă. Ce glumă bună 🤣🤣🤣! Vor face meditații, fără să afle direcțiunea școlii. Înființăm alte comitete și comisii, mâncătoare de bani de la bugetul de stat, care să facă fix nimic.

  9. Punem pariu ca vor apare diferite SRL-uri care sa rezolve problema? Un SRL va grupa mai multi profesori, astfel incat nu vor mai fi meditatii cu profesorul de la clasa, vor fi activitati suplimentare, platite catre SRL, iar acolo, absolut intamplator, va fi chiar si profesorul de la clasa. dar va fi alegerea parintelui. nimic imputabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

(P) Manualul de Limba și literatura română pentru clasa a VIII-a, de la Editura Aramis, prezentat de prof. Mariana Norel: Este pentru generația care nu mai trebuie să învețe pe dinafară comentarii literare / Profesorii vor descoperi metode și tehnici variate de predare-învățare-evaluare, cum ar fi explozia stelară, metoda cubului, diagrama Venn, metoda cadranelor sau a pălăriilor gânditoare

“Este generația care nu mai trebuie să învețe pe dinafară comentarii literare, nu mai trebuie să demonstreze apartenența la gen și specie a unor texte de multe ori reluate și…
Vezi articolul