VIDEO Premierul Marcel Ciolacu, în vizită la căminele Politehnicii din Regie, întrebat de studenți dacă îi place: Nu, nu / „E rău cu toaletele pe hol, mai ales pentru voi fetele”

9.929 de vizualizări
Foto: Captură Video/ Facebook.com – Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a vizitat cu o zi înainte de începerea cursurilor anului universitar 2024-2025 căminele studențești din complexul Regie, aflat sub administrarea Politehnica (UNSTPB) din București. El a intrat în mai multe camere ale tinerilor cazați pentru prima dată sau reveniți din vacanță și a văzut mai multe toalete și bucătării.

Spre finalul vizitei într-un cămin nereabilitat, prim-ministrul Ciolacu a avut și un schimb de replici cu studenții care au reclamat condițiile actuale de locuit, potrivit unui videoclip postat duminică – VIDEO, mai jos în articol. Întrebat de o studentă dacă i-a plăcut ceea ce a văzut, premierul a răspuns: „Nu! Nu”.

Dialogul a continuat din mers, în timp ce cobora pe scări să plece, cu o întrebare legată de soluțiile pe care Ciolacu le are în vedere pentru rezolvarea problemelor: „Păi și faceți ceva în privința asta?”, la care premierul a răspuns: „Asta fac, de asta am venit”.

„Aaa, bravo, așa da!”, a fost reacția studenților de pe hol. Premierul (PSD) nu a continuat prin a oferi detalii despre eventuale măsuri, însă a subliniat în postarea de pe Facebook că vizita face parte dintr-o serie de acțiuni menite să identifice problemele cu care se confruntă studenții.

Marcel Ciolacu, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la alegerile prezidențiale de pe 1 decembrie 2024, a fost însoțit în vizită de rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB), Mihnea Costoiu, vicepremier PSD cu atribuții pe Educație.

Prim-ministrul a vizitat și un cămin renovat, ale cărui lucrări au durat „un an și un pic”, după cum spune Costoiu pe filmare. Politehnica ar primi în total 11.000 de cereri de cazare anual, pe 10.000 de locuri, spune administratorul căminelor care i-a însoțit pe cei doi. În căminul renovat, există câte o bucătărie pe etaj, mai prezintă rectorul UNSTPB.

Într-un cămin clasic, nerenovat, Ciolacu a vizitat și o toaletă: „Ăsta-i cu toaletă pe hol. Aici au marea problemă toți studenții, în căminele vechi”, comentează premierul, care l-a întrebat pe rectorul Politehnicii dacă are proiect de reabilitare în acest sens. Mihnea Costoiu i-a confirmat că într-un viitor proiect baia pe hol ar urma să fie modificată, se mai arată în video.

„Salut, ce faci? Hai neața!”, îi spune Marcel Ciolacu unui student în a cărui cameră intră, comentând că „sunt mici, astea vechi sunt mici”, referindu-se cel mai probabil la dimensiunea dormitoarelor. „E rău cu toaletele pe hol, mai ales pentru voi fetele”, îi spune Ciolacu unei studente aflată în mutare. „Te obișnuiești”, îi răspunde ea.

Amintim că duminica trecută, 22 septembrie, un incendiu a avut loc într-o cameră de cămin la etajul 3 al corpului P22, din campusul Regie, al Politehnica București. Studenții susțin că de vină ar fi rețeaua electrică învechită și neîmbunătățită care nu susține aparatura din zilele de azi, contrar informației Politehnica București care a transmis atunci Edupedu.ro că cel mai probabil cauza ar fi fost un „aparat electrocasnic vechi” al studenților.

Incendiul de duminică de la căminul din Regie al Politehnicii (UNSTPB), unde o cameră a ars, s-a produs din cauza unui „scurtcircuit la un aparat electric”, a transmis luni Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov (B-IF) pentru Edupedu.ro.

Citește și:
Incendiul de duminică de la căminul din Regie s-a produs din cauza unui „scurtcircuit la un aparat electric”, susține Inspectoratul pentru Situații de Urgență / Studenții dau vina pe rețeaua electrică slabă
Studenții contrazic conducerea Politehnicii: incendiul din Regie a avut drept cauză instalația electrică, nu era niciun „electrocasnic vechi”, camera era locuită de o fată care a pierdut toate lucrurile
Incendiu într-un cămin al Politehnica din campusul Regie, duminică dimineață / Mai mulți studenți au ieșit din camere – VIDEO / Nu au fost persoane rănite
Pericolul incendiilor în căminele studențești, acoperit de reguli confuze. Căminele construite înainte de 1990 nu au nevoie de autorizație de securitate la incendiu, spun Politehnica București și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, după un incendiu în Regie / În București au fost date 24 de avize sau autorizații pentru cămine, dintre care doar două avize pentru Politehnica

3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prestigioasa universitate de științe politice Sciences Po din Franța introduce o probă scrisă pentru admitere, după 4 ani: candidații ar putea fi puși să redacteze o lucrare, cu bibliografie anunțată dinainte

După renunțarea la concursul de intrare în 2021, Sciences Po readuce în procesul de admitere o probă scrisă, însă într-o formă „social nediscriminatorie”. Noua probă va face parte din platforma…
Vezi articolul

INTERVIU Ministrul Educației, Ligia Deca: În viitor, titularizarea vine după licențierea în profesie și după noul masterat cu 80% practică, pe care îl introducem prin noua lege a Educației

Noile legi ale Educației aduc schimbări în cariera didactică. Ministrul Educației a explicat în contextele examenelor din ultima perioadă, de Bacalaureat și Titularizare, într-un interviu acordat Karinei Dorobanțu, elevă în…
Vezi articolul

Ar trebui o atenție sporită în spațiile unde elevii vor fi relocați. Direcțiile de sănătate publică vor verifica respectarea tuturor normelor minime de igienă pentru copii, spune Amalia Șerban, de la direcția de sănătate publică din Ministerul Sănătății

“Direcțiile de sănătate publice vor verifica spațiile în care elevii care vor învăța anul acesta în alte clădiri decât cele în care se află școlile, ca să fie respectare toate…
Vezi articolul

Ministrul Educației vorbește despre nevoia de schimbare a sistemului de titularizare / Cîmpeanu: În luna martie vom începe dezbaterile pentru a avea o lege a educației naționale și o lege a învățământului superior

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat într-un interviu pentru gândul.ro că „modalitatea de titularizare în învățământ este un aspect care trebuie să fie avut în vedere, tocmai în ideea de…
Vezi articolul