VIDEO Povestea cărții de povești pentru copii pentru care se bat edituri din alte țări / Alex Donovici: Seria ȚUP a început de când am văzut-o pe Lorelai Moșneguțu cum a apărut cântând la pian cu degetele de la picioare, fără mâini

291 de vizualizări
Foto: “ȚUP în lume”
Poveștile clasice pentru copii sunt cunoscute tuturor părinților care aleg să citească o carte în loc să îi lase pe aceștia în fața televizoarelor. Există, în ultimii ani, o tendință de a pune în oglindă scriitorii contemporani cu cei de odinioară. Alex Donovici, autorul seriei de povești pentru copii ȚUP, vorbește pentru G4 Media despre cum ajunge un scriitor român contemporan să ajungă să publice volumele sale în alte țări.

Alex Donovici și soția sa, Cristina, sunt jurnaliști de profesie, iar poveștile scrise au fost inventate pentru fetița lor, Alexandra. Aceștia au început să scrie imediat după ce Cristina a născut, iar poveștile inventate aduc subiecte noi și neîntâlnite în poveștile clasice, acestea fiind inspirate din fapte reale și lucruri de care cei mici se izbesc zi de zi.

“Editurile private sunt afaceri care vor să câștige. Publicările sunt posibile doar dacă sunt vândute bine la tine în țară. Editura la care am publicat a avut norocul să aibă vânzări foarte bune pentru România. Nu îmi place să spun ‘să vindem’, ci să spunem că în casele părinților au ajuns peste 200.000 de cărți, pe 15 titluri de cărți.”

Povestea a început când Alex și Cristina au cumpărat un televizor fetiței lor, iar când să îl pună în funcțiune, s-au întrebat dacă chiar vor să facă asta sau să aleagă să îi citească o poveste.

VIDEO și citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O profesoară universitară predă la grupa la care e și studentă: “Demult voiam să parcurg această specializare, dar na, vine mintea un pic mai târziu” – Gazeta de Dimineață / Ministerul Educației anunță că a cerut punct de vedere Universității din Petroșani

Mai mulți angajați ai Universității Petroșani sunt colegi de grupă la o facultate din cadrul acestei universități, scrie Gazeta de dimineață. Aceștia au început noua facultate, direct din anul al…
Vezi articolul
Valoarea tichetelor de creșă

Naveta profesorilor nu se decontează în toate localitățile, semnalează sindicatele din Educație, care cer ministrului Dezvoltării să solicite primăriilor banii pentru cadrele didactice – document

Sindicatele din Învățământ semnalează că sunt o serie de unități administrativ-teritoriale care nu mai decontează cheltuielile de navetă ale profesorilor care predau în altă localitate decât cea de domiciliu, potrivit…
Vezi articolul

Acordarea statutului de autoritate publică profesorilor destabilizează și mai puternic raportul de putere dintre elevi, părinți și cadre didactice – Consiliul Elevilor critică demersul FSLI

Preluarea de către profesori a statutului de autoritate publică – așa cum a propus Federația Sindicatelor Libere din Învățământ – destabilizează “și mai puternic” raportul de putere dintre elevi, părinți…
Vezi articolul