VIDEO Povestea cărții de povești pentru copii pentru care se bat edituri din alte țări / Alex Donovici: Seria ȚUP a început de când am văzut-o pe Lorelai Moșneguțu cum a apărut cântând la pian cu degetele de la picioare, fără mâini

282 de vizualizări
Foto: “ȚUP în lume”
Poveștile clasice pentru copii sunt cunoscute tuturor părinților care aleg să citească o carte în loc să îi lase pe aceștia în fața televizoarelor. Există, în ultimii ani, o tendință de a pune în oglindă scriitorii contemporani cu cei de odinioară. Alex Donovici, autorul seriei de povești pentru copii ȚUP, vorbește pentru G4 Media despre cum ajunge un scriitor român contemporan să ajungă să publice volumele sale în alte țări.

Alex Donovici și soția sa, Cristina, sunt jurnaliști de profesie, iar poveștile scrise au fost inventate pentru fetița lor, Alexandra. Aceștia au început să scrie imediat după ce Cristina a născut, iar poveștile inventate aduc subiecte noi și neîntâlnite în poveștile clasice, acestea fiind inspirate din fapte reale și lucruri de care cei mici se izbesc zi de zi.

“Editurile private sunt afaceri care vor să câștige. Publicările sunt posibile doar dacă sunt vândute bine la tine în țară. Editura la care am publicat a avut norocul să aibă vânzări foarte bune pentru România. Nu îmi place să spun ‘să vindem’, ci să spunem că în casele părinților au ajuns peste 200.000 de cărți, pe 15 titluri de cărți.”

Povestea a început când Alex și Cristina au cumpărat un televizor fetiței lor, iar când să îl pună în funcțiune, s-au întrebat dacă chiar vor să facă asta sau să aleagă să îi citească o poveste.

VIDEO și citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raluca Turcan: Cei mai vulnerabili sunt copiii din familii monoparentale sau din familii cu foarte mulți copii. Acei copii intră în sistemul de educație. Întrebarea este: resursele pe care noi le vedem pentru copii, pentru sistemul de educație în general, ajung și la toți acei copii? Răspunsul meu ca ministru al Muncii este că nu

„Finanțarea educației nu poate fi privită separat de calitate și echitate în educație. (…) În sistemul de educație intră copii care au șanse diferite și acces diferit la sistemul de…
Vezi articolul

Examenele de admitere la colegiile naționale și chestiunea limbii române la Bacalaureat sunt “subiecte deschise”, reafirmă ministrul Cîmpeanu, după valul de critici și amendamente legate de aceste teme. El invocă și o a treia posibilă probă în cadrul examenelor de la Colegii

Colegiile Naționale ar putea să organizeze și o a treia probă de admitere la liceu, după cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul Forumului Educației la Iași 2022. El…
Vezi articolul