Poveștile clasice pentru copii sunt cunoscute tuturor părinților care aleg să citească o carte în loc să îi lase pe aceștia în fața televizoarelor. Există, în ultimii ani, o tendință de a pune în oglindă scriitorii contemporani cu cei de odinioară. Alex Donovici, autorul seriei de povești pentru copii ȚUP, vorbește pentru G4 Media despre cum ajunge un scriitor român contemporan să ajungă să publice volumele sale în alte țări.
Alex Donovici și soția sa, Cristina, sunt jurnaliști de profesie, iar poveștile scrise au fost inventate pentru fetița lor, Alexandra. Aceștia au început să scrie imediat după ce Cristina a născut, iar poveștile inventate aduc subiecte noi și neîntâlnite în poveștile clasice, acestea fiind inspirate din fapte reale și lucruri de care cei mici se izbesc zi de zi.
“Editurile private sunt afaceri care vor să câștige. Publicările sunt posibile doar dacă sunt vândute bine la tine în țară. Editura la care am publicat a avut norocul să aibă vânzări foarte bune pentru România. Nu îmi place să spun ‘să vindem’, ci să spunem că în casele părinților au ajuns peste 200.000 de cărți, pe 15 titluri de cărți.”
Povestea a început când Alex și Cristina au cumpărat un televizor fetiței lor, iar când să îl pună în funcțiune, s-au întrebat dacă chiar vor să facă asta sau să aleagă să îi citească o poveste.