VIDEO Sute de tineri au ieșit în stradă la Sibiu și Craiova, după protestele începute la București: „O țară pacifistă nu poate fi fascistă”, „Vrem democrație, nu corupție”

1.912 vizualizări
Sute de studenți protestează în Craiova marți, 26 noiembrie, în a doua zi după turul I al alegerilor prezidențiale / Foto: Cititor Edupedu.ro
Peste 250 de tineri au ieșit în stradă marți seară în Piața Unirii din Sibiu, scrie presa locală. Ei sunt nemulțumiți de rezultatul primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, care l-au clasat pe primul loc pe candidatul pro-rus, Călin Georgescu. Tineri cu pancarte scandează: „Vrem democrație, nu corupție”, „O țară pacifistă nu poate fi fascistă”, „Tinerii vă cer în cor, nu votați un dictator”.

UPDATE 21:25 „Jos legionarii” scandează studenții care se află marți seară în fața sediului central al Universității din Craiova. Sunt sute de tineri la „manifestarea pro-UE, pro-democrație, anti-legionară, pro drepturile femeilor”, transmit studenții de acolo către redacția Edupedu.ro.

Proteste la Craiova, marți, 26 noiembrie / Video: Cititor Edupedu.ro
Proteste la Craiova, marți, 26 noiembrie / Video: Cititor Edupedu.ro

În Piața Unirii din Sibiu s-au adunat marți seara peste 250 de tineri, scrie Ora de Sibiu. Ei au pancarte și scandează: „Vrem democrație, nu corupție”, „Tinerii vă cer în cor, nu votați un dictator”, „Iubirea de țară nu e legionară”.

„Protestăm pentru un viitor mai bun. Vreau să rămân în țară, să trăiesc într-o țară liberă, unde drepturile mele sunt respectate”, spune o tânără, participantă la manifestare pentru Ora de Sibiu.

Sursa: Ora de Sibiu

Publicația Turnul Sfatului scrie că printre participanți sunt atât studenți, cât și elevi ai liceelor sibiene, care spun că au aflat de protest de pe rețelele de socializare și de la prieteni.

VIDEO din Piața Unirii, Ora de Sibiu:

Citește și:
VIDEO Manifestații în Piața Universității. Studenții au ieșit în stradă pentru a doua seară la rând: „Tinerii vă cer în cor, nu votați un dictator”, „Iubirea de țară nu e legionară” / Sunt circa 1.000 de protestatari
Manifestații ale studenților și tinerilor la Brașov, Iași, Constanța, Sibiu și Timișoara, marți seara: „Uniți sub tricolor, nu sub dictator! Viitorul e la Vest, noi nu vrem să fim ca-n Est”
VIDEO Protest luni în fața Teatrului Național din București. Peste 500 de studenți au scandat luni seară: „Nu fascism, nu război, nu Georgescu în turul doi! Călin Georgescu, noul Antonescu! Ne-am săturat, de aia nu plecăm, lupta antifascistă noi o câștigăm!” / La protest și-a făcut apariția jandarmeria

2 comments
  1. Elevii din Sibiu și cetățenii din Sibiu ar trebui să tacă sau sa o întrebe pe prima doamnă cum este cu falsul în declarații. Eventual să îi ceară doamnei lecții de educație juridică despre cum poți scăpa de dosar penal în România. Sau le-a spus să iasă în stradă pentru că știe că dacă ajunge el președinte îi arestează pe amândoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Administrația prezidențială: Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale și…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă a unor mișcări și asociații, inclusiv Rezist și Corupția Ucide, împotriva posibilei nominalizări a lui Sorin Câmpeanu ca ministru al Educației: Măsurile lui “nu corespund standardelor” de reformă autentică

“Printre numele vehiculate pentru poziția de ministru al Educației sunt persoane care au dat deja măsura unei capacități de viziune și organizare limitată în funcția respectivă. Atragem în mod special…
Vezi articolul

Ministerul Educației nu a scos încă la licitație, la doi ani de la lansare, Catalogul electronic, proiect pe fonduri europene în valoare de 49 milioane euro. Cîmpeanu: Este un semnal de alarmă major pentru sumele pe care le avem la dispoziție prin PNRR

Catalogul electronic reprezintă „un alt proiect pe care n-am avut capacitatea să-l gestionăm cum se cuvine” și lucrul acesta „este un semnal de alarmă major pentru sumele pe care le…
Vezi articolul