VIDEO Peste 2.400 de elevi din 11 localități vor începe școala online, anunță ministrul Educației / Rata de incidență a depășit 6 la mie în 12 localități

2.471 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: captură PROTV
„Peste 2.400 de elevi din 11 localități vor începe școala online”, a declarat la ProTV ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Oficialul nu a enumerat localitățile, dar a spus din ce județe sunt acestea. Cu toate acestea, informațiile oficiale arată că rata de incidență peste 6 la mie este depășită în 12 localități, fiind 6 din Satu-Mare, în loc de 5 cum a precizat ministrul.

„Este vorba despre cinci localități mici în jud. Satu Mare, două în Arad, una în Sălaj, una în Dolj, una în Teleorman, în care rata de infectare a depășit 6/1.000. Momentul de referință este ziua de vineri a săptămânii precedente. Astăzi, vineri, se decid scenariile pentru toată săptămâna viitoare.

Deci avem 11 localități, în total avem 2400 de elevi, este vorba de 1 la mie din numărul total de elevi pentru care, din păcate, luni școala nu se va putea deschide cu prezență fizică.

În toate celelalte școli, creșe, grădinițe prezența fizică va fi permisă așa cum este normal. Este un mesaj pentru revenirea la normalitate în toate școlile”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Care sunt localitățile cu rata de infectare peste 6/1.000:

1AradCărand7.43
2AradIgnești10.16
3DoljBechet8.17
4Satu MareBixad7.63
5Satu MareBătarci6.58
6Satu MareCămărzana8.22
7Satu MareGherța Mică8.91
8Satu MareTurț8.0
9Satu MareTârșolț12.31
10SibiuȘeica Mică6.13
11SălajȘimișna7.67
12TeleormanBeuca6.56
Sursă: https://econ.ubbcluj.ro/coronavirus/

Datele oficiale sunt afișate pe harta interactivă a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, dezvoltată de o echipă de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei.

Hartă interactivă

Pentru a vedea pe harta de mai jos incidența localităților după care se stabilesc scenariile de funcționare a școlilor, în partea dreaptă, sus, se poate selecta meniul „școală”.

Școala începe, pentru elevi, luni, 13 septembrie. Mai sunt 3 zile până la începutul cursurilor din anul școlar 2021-2022. Calendarul și structura aici.

În cele 12 localități (cu incidență Covid-19 peste 6 îmbolnăviri la mia de locuitori), școlile vor organiza orele, săptămâna care vine, în sistem online, potrivit regulilor oficiale de funcționare a școlilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Experții Babeș-Bolyai recomandă deschiderea școlilor primare, însoțită de măsuri restrictive compensatorii / Patru ghiduri legate de pandemie, sărbători și vaccinare, puse la dispoziția populației și autorităților de universitatea clujeană

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prezintă, miercuri, patru ghiduri destinate comunității și autorităților, documente menite să ofere informații și posibile abordări ale problemelor legate de pandemia de COVID-19, mai ales…
Vezi articolul

Sindicatele din educație reclamă probleme la aplicația de salarizare a profesorilor, EduSal: sistemul merge greu, datele nu se salvează mereu și apar discordanțe între vechimea în muncă și sporul aferent – adresă FSLI către Ministerul Educației

O serie de probleme legate de aplicația EduSal, în care școlile calculează și înregistrează date despre salariile profesorilor, sunt semnalate de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ într-o adresă trimisă luni,…
Vezi articolul

Comisia de Etică a ASE a „îngropat” cazul Mircea Geoană deși traducătorii autorizați au confirmat pasajele plagiate, scrie Pressone.ro / Argumentul – legea din 2005 „nu specifica în mod precis cum trebuie făcută citarea surselor”

Comisia de Etică a Academiei de Studii Economice a „îngropat” cazul de plagiat al secretarului adjunct al NATO, Mircea Geoană, prin argumentul că „sursa este menționată la bibliografia finală” pentru…
Vezi articolul

Educaţia juridică este un modul de bază în ceea ce dorim să fie educaţia pentru viaţă, pentru că prea mulţi se pricep la prea multe fără să aibă competenţele necesare, spune ministrul Educației la finalul unui proiect iniţiat de Uniunea Naţională a Barourilor din România

Educaţia juridică este “un modul de bază” în cadrul educaţiei pentru viaţă şi poate avea o contribuţie esenţială la dezvoltarea societăţii, a declarat, joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a…
Vezi articolul