VIDEO Orban: Nu riscăm ca toți copiii noștri să piardă un an școlar. Obiectivul este să asigurăm că examenele de Capacitate și de Bacalaureat pot fi date

8.993 de vizualizări
Foto: gov.ro
Nu riscăm ca toți copiii noștri să piardă un an școlar, a fost declarația premierului Ludovic Orban la TVR, întrebat dacă în continuare exclude varianta înghețării anului școlar. Șeful Executivului a declarat că își păstrează această poziție și că examenele de final, pentru clasa a VIII-a și clasa a XII-a, vor fi date.

Redăm declarația lui Ludovic Orban:

Moderator: Excludeți varianta înghețării anului școlar, domnule Orban?

Ludovic Orban: „Cu siguranță! Am spus că noi n-am avut niciodată în evaluare această variantă de înghețare a anului școlar.

Obiectivul nostru este să asigurăm toate condițiile posibile astfel încât elevii, studenții să încheie anul școlar, să poată da examenele care trebuie date, examenul de Capacitate, examenul de Bacalaureat, sigur, în condițiile care vor fi permise de contextul epidemiologic, pentru că nu riscăm ca toți copiii noștri să piardă un an școlar.”

FOTO: gov.ro


4 comments
  1. Note sunt, situatia se poate incheia, fara ca elevii sa mearga la scoala in mai-iunie, 2-3 saptamani expusi la Covid. Nu trebuie pierdut anul de studii. Cand vad ca se tot agita guvernantii pentru reluarea rapida a cursurilor, ma gandesc ca ei nu au copii care sunt elevi.. Bataie de joc ! Zici ca-s batuti in cap ! Parca ar avea un interes(?!) sa ne expuna obligat copiii si pe noi toti la virusi !Asta ne mai lipseste, inca un varf si mai mare de infectati si decedati… O ceata de idioti ! Asa cum nu sunt capabili sa rezolve nimic ca lumea, in nici un domeniu, ca poporul sa fie multumit, tot asa nu sunt capabili nici in invatamint, nici in sistemul medical, nici in sistemul juridic, nici la interne, ce sa mai vorbim de industrie si agricultura… Toate actiunile, in capul guvernantilor, au scopuri clare, au interese, si eu sunt convins ca sunt presati de altii ca sa se dezghete restrictiile, caci multe domenii sunt “moarte”temporar, si treptat vor sa relaxeze restrictiile, si primul pas vor sa-l faca cu redeschiderea scolilor, ca apoi in final sa dea drumul la alte domenii de activitate, ma refer in special la turism, si evenimente cu numar mai mare de persoane…

  2. Toate țările au anulat examenele sau le-au dat simplificat ăștia tot o ard cu datul lor! Cum? Înghesuiți în săli de clase? Plus că își ignora propriul ordin, prin care se închide anul școlar cu notele existente! Ce tot o arde asta cu începerea cursurilor! Unde! Tot înghesuiți în săli de clase? N-ai cum să-i împarți in doua, că norme de unde, costa bani și nu-s!

  3. Incredibil!
    Li s-a spus clar ca din moment ce 75%dun materie a fost parcursa, elevii au ceva note, au un semestru încheiat și doua luni din al doilea parcurse… Ei tot instiga, tulbura apele, cu obsesia lor ca îngheață anul școlar. Intenția este sa induca panica veșnică în populație. Rușine lor!

  4. ”Nu riscăm ca toți copiii noștri să piardă un an școlar” – Toti copii trebuie sa aiba sanse egale sa il termine, corect si potrivit capacitatii fiecaruia, iar utopicul invatamant online nu le-o ofera! Inspectoratele scolare care spun acum ca toti elevii si profesorii au acces egal la invatamant online se inseala grav si incalca principii de baza ale unei societati democratice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Academiei Române, mesaj de tip pașopt în 2020: Legătura dintre Ziua Sf. Andrei și Ziua Națională – o împlinire a proniei cerești/ În 89, valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte

„Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de ‘preoţi cu crucea-n mână’, ca şi Revoluţia din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte.…
Vezi articolul

Consiliul Cercetării Științifice are atribuții noi, dar mai puține de spus în privința standardelor de calitate în domeniu, prin noul Regulament de funcționare / Mai mulți membri, reguli mai precise privind conflictul de interese

Consiliul Național al Cercetării Științifice, for ce are ca scop să sprijine autoritățile în domeniul cercetării, are o serie de atribuții noi sau modificate, ca urmare a schimbărilor legislative din…
Vezi articolul