VIDEO Mesajul Irinei Rimes către elevi: Este un lux să înveți, iar vremurile noastre ne permit asta. Învățați istoria, fizică, chimie, învățați ce vă place, dar învățați acum pentru că voi nu aveți alte obligații. N-ai cum să îți formezi o opinie despre ceva dacă nu ai informații de bază

8.329 de vizualizări
Foto: Captură video/ Youtube.com
Cântăreața Irina Rimes a transmis un mesaj copiilor pentru a-i încuraja să învețe. „Învățați istoria, fizică, chimie, învățați ce vă place, dar învățați acum pentru că voi nu aveți alte obligații. N-ai cum să îți formezi o opinie despre ceva dacă nu ai informații de bază”, a spus Irina Rimes invitată în podcastul „Mulțumesc pentru întrebare”, din data de 30 decembrie.

Irina Rimes, cântăreață, în vârstă de 33 de ani, urmărită pe canalele de social media de milioane de tineri din România și Republica Moldova, le-a transmis acestora un mesaj legat de școală, chiar dacă, spune ea, „mesajul n-o să se plieze neapărat cu ce viziune au ei despre școală”.

Irina Rimes le-a spus copiilor că „este un lux să înveți” și i-a dat exemplu pe părinții ei care munceau pământul și „nu aveau timp să învețe pentru că pentru ei nu era o prioritate să învețe”.

„Copii, învățați bine la școală, învățați istoria, învățați fizică, învățați chimie, învățați ce vă place, dar învățați pentru că tu nu ai cum să-ți formezi o opinie despre ceva dacă nu ai informația de bază”, a mai spus Irina Rimes.

Mesajul integral al Irinei Rimes către copii:

„Am un mesaj pentru copii care în momentul ăsta n-o să mă ia serios, pentru că mesajul n-o să se plieze neapărat cu ce viziune au ei despre școală. 

Simt nevoia să spun asta pentru că eu m-am trezit în situația în care mi-a părut rău, am regretat foarte mult și de aceea vreau să spun: Copii, învățați bine la școală, învățați istoria, învățați fizică, învățați chimie, învățați ce vă place, dar învățați pentru că tu nu ai cum să-ți formezi o opinie despre ceva, dacă nu ai informația de bază. N-ai cum să-ți formezi o opinie politică dacă nu știi istorie. N-ai cum să îți formezi o opinie despre cum merg lucrurile în societate, dacă nu știi istorie. Hai să nu vorbim despre societate, hai să vorbim despre chestii casnice. N-ai cum să nu știi un pic de chimie, n-ai cum să nu știi cum funcționează lumea, dacă nu știi fizică. 

Și voi acum nu aveți alte obligații. Și într-adevăr, vremurile de astăzi vă permit să învățați, pentru că eu am născut încă în perioada OK, când copiii aveau timp de școală și n-aveau alte chestii de făcut, dar părinții mei lucrau la pământ, ei nu aveau timp să învețe pentru că pentru ei nu era o prioritate să învețe. Dar acum, vremurile ne permit să ne folosim de acest lux. Este un lux să înveți. Așa că învățați la școală acum, pentru că o să vă treziți la un moment dat în viață când o să vă întâlniți cu oameni deștepți într-un cerc, o să vreți să ziceți ceva deștept și n-o să iasă nimic pe gură, cum sunt eu în momentul ăsta”.

VIDEO Mesajul Irinei Rimes pentru elevi poate fi ascultat mai jos la 1:30:50:

7 comments
  1. Bascalia despre ,,educatia” rostogolita pe aceste meleaguri continua … cu mesajul ,,influenceritei” cantareata. Astfel, loazele aspirante de multe, multe diplome au aflat cu orarecare surprindere ,,ca-i un lux sa inveti” … n-a gasit alta rima, ar zice Mirel (ala din Slobozia, se intelege). Nerabdatoare, sutele de mii de videochat-iste, transmit si ele ,,mesaje motivationale de An Nou” astfel incat copii sa aiba reteta reusirii in viata. Sigur ca mesajul poate fi ,,tradus” si in sensul in care cantareata transmite copiilor sa invete una alta daca nu vor sa ajunga ca ea. E tare hazliu, insa, ,,rationamentul” debitat, precum ca ,,dacă nu știi fizică” ,,n-ai cum să nu știi un pic de chimie, n-ai cum să nu știi cum funcționează lumea”. Concluzia ar fi, nu invatati fizica daca vreti sa stiti cat de cat un pic de chimie. Pentru cei dintr-a VIII – a ar fi dilema: romana sau mate?

  2. @magrone edward :
    Subscriu la ce ti-a scris Vasile !
    A punctat f bine, surprinzator de bine pt dansa, chiar nu o vedeam in stare de asa gandire sintetica, mea culpa, dar asa este : fara un minimum de cunostinte din toate materiile ramai un neica-nimeni care nu intelege ce se intampla in jurul lui si nici cu propria persoana si se exprima despre orice doar prin onomatopee, cum ar zice Mircea Badea : nggg, nggg…si nu poate construi o propozitie mai lunga decat una din versurile celebrului (WTF?) Babasha…

    1. Mie nu mi-a zis nimc. Oricum “cine zice ăla este”
      Doar s-a descris pe el, un frustrat care rămâne fără ore. In Italia și alte tari se fac de 3 ori mai puține ore de științe, fiind comasate și bazate pe biologie mai mult.

      Rimesu a înșirat niște materii la întâmplare in acel mesaj radiofonic. Dar a zis “învățați ce va place”, iar chimie și fizica cu siguranță nu place nimănui. Ce putea să zică pe lângă istorie? Învățați la matematică și economie sau informatica? Alea sunt prea dorite de toți pt că te scot din rahat că găsești job ușor cu ele , pe când cu fizica și chimie nimic joburi. Pt medicina e biologia de baza, chimia e menținută la admitere la unele facultăți pt a avea baza de clienti de meditații la chimie sa nu moara de foame foștii disponibilizați din combinatele chimice comuniste inchise.

      Ea ca să ajungă cântăreața nu a spart capul cu formule in adolescenta, la 13 ani avea emisiuni și concerte, la 17 era vocalista și dansatoare în formație cu turnee, nu pierdea vremea cu chimie și fizica.

  3. asta i aia care canta : da mă mama după Iura,că ne o arătat figura,dinții și musculatura …

    profund text….de Bac?!

  4. Dacă vreți sa fiți șomeri sau livratori de pizza pierdeți timpul cu chimie și fizica, materii sovietice care nici nu se fac in occident.

    Materiile astea ar trebui cel mult până în a 9-a sa se facă, mai departe sunt total inutile

    1. Si cand ti se strica masina ti-o schimbi direct cu alta, nu? Sau te astepti sa ti-o repare o persoana care nu a avut nevoie de fizica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Vom găsi o cale de decontare”, spune Ligia Deca, pentru olimpicii la chimie care și-au plătit din banii lor deplasarea în Indonezia, la Olimpiada Internațională de Chimie Aplicată, după ce Ministerul Educației a refuzat susținerea participării acestora, cu toate că olimpiada apare ca finanțată de minister

Ministra Educației, Ligia Deca, a dat asigurări, luni, că problemele olimpicilor români care au suportat cheltuielile de deplasare din fonduri proprii vor fi rezolvate prin găsirea unei “căi de decontare”.…
Vezi articolul

Rafila: Nu poți să spui „am învins pandemia” și ulterior să soliciți oamenilor să se vaccineze / Valul 4 va fi important ca impact asupra populației, măsurile au fost prea puțin consistente

Senatorul PSD Alexandru Rafila a declarat la B1TV că cifrele privind evoluția valului 4 au fost evaluate „optimist” acum câteva săptămâni, de către medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de…
Vezi articolul

Un elev de la Olimpiada de Biologie, etapa județeană din Prahova, s-a calificat la etapa națională după intervenția Ministerului Educației, deși a marcat neregulamentar, pe foaie, răspunsurile la grile / ISJ: Elevul a inversat simbolurile pentru răspunsuri corecte și greșite

Un elev din județul Prahova, participant la Olimpiada de Biologie, etapa județeană de duminică, 17 martie, a marcat într-un mod diferit de cel regulamentar pe lucrare răspunsurile la grila –…
Vezi articolul

Studenții afectați de limitarea transportului feroviar ar putea beneficia de facilitățile din legea educației, la 5 luni de la reducerea lor prin OUG / Ministrul Daniel David anunță o hotărâre de Guvern

Ministerul Educației împreună cu ministerul Transporturilor [editare ulterioară] a inițiat o hotărâre de Guvern prin care să corecteze problema legată de transportul feroviar pentru studenți, anunță ministrul Daniel David în…
Vezi articolul

Ministerul Educației, după ce operatorii au anunțat că elevii navetiști din 19 județe vor plăti transportul din banii lor de azi: În cele 14 judeţe în care nu sunt asigurate servicii publice de transport rutier judeţean, începând cu data de 1 februarie 2024 elevii vor beneficia de sume forfetare, în baza valorilor aprobate de consiliile judeţene, iar operatorii își vor primi banii restanți tot pe baza acestor valori

Ministerul Educaţiei a dat o serie de precizări privind asigurarea transportului gratuit pentru elevi, scrie Agerpres. Instituția precizează cum a fost dată cea mai recentă hotărâre de Guvern pentru reglementarea…
Vezi articolul