VIDEO Manifestații în Piața Universității. Studenții au ieșit în stradă pentru a doua seară la rând: „Tinerii vă cer în cor, nu votați un dictator”, „Iubirea de țară nu e legionară” / Au fost circa 1.000 de protestatari

5.657 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Circa 1.000 de studenți și tineri s-au adunat la manifestația din Piața Universității marți seara. Este pentru a doua seară când tinerii merg în centrul Bucureștiului pentru a-și arăta îngrijorarea față de faptul că la turul I al alegerilor prezidențiale aproape 23% dintre participanții la scrutin au votat un candidat pro-rus, cu mesaje legionare și anti-UE și anti-NATO.

UPDATE 22:24 „Alertă, alertă, alertă antifascistă!” strigă studenții. „Uniți salvăm țara de Georgescu”, completează mulțimea din piață. Mai mulți studenți adunați în Piață în jurul statuilor bat la tobe.

  • „Oamenii și-au pus speranța în acest Mesia. El nu este salvarea, deși oamenii au revendicări. Ei nu mai au nicio speranță. Foarte mult timp oamenii nu au mai ieșit în stradă”, spune o tânără la microfon.

UPDATE 22:09 În Piața Universității sunt în continuare peste 1.000 de oameni. După ora 23:00, protestul nu mai este autorizat.

UPDATE 21:00 Sunt circa 1.000 de protestatari în Piața Universității.

Potrivit reporterilor Edupedu.ro, la protest sunt prezenți și jandarmii, care protejează zona. Estimarile de la fața locului indică circa 800 de protestatari la ora 20:00.

Foto: Edupedu.ro

Scandările tinerilor sunt, printre altele, următoarele:

„Aici seara de seară, să nu plecăm afară”

„Tinerii vă cer în cor, nu votați un dictator”,

„Iubirea de țară nu e legionară”

O studentă la Facultatea de Limbi și literaturi străine a Universității din București, prezentă la manifestație: „Am venit astăzi să protestăm, practic, pentru a proteja democrația, care în momentul actual se află într-o situație precară și cred cu tărie că generația mea și studenții per se vor câștiga, să spun așa, în turul doi. Chiar sper că nu vom ajunge într-o situație critică și tot ce am de spus e că istoria se repetă și că tot scenariul ăsta poate să fie recunoscut de toată lumea. Dar sper că finalul să nu fie același ca în 89”.

Foto: Edupedu.ro

Manifestații ale studenților și tinerilor sunt marți seara și la Brașov și Timișoara. Acolo tinerii scandează: „Uniți sub tricolor, nu sub dictator! Viitorul e la Vest, noi nu vrem să fim ca-n Est”

Sunt proteste și la Sibiu, unde peste 250 de tineri și studenți, plus câțiva profesori, au participat la manifestații.

Articol în curs de actualizare.

Citește și:
Manifestații ale studenților și tinerilor la Brașov și Timișoara, marți seara: „Uniți sub tricolor, nu sub dictator! Viitorul e la Vest, noi nu vrem să fim ca-n Est”
VIDEO Peste 250 de tineri au ieșit în stradă la Sibiu, după protestele începute la București: „O țară pacifistă nu poate fi fascistă”, „Vrem democrație, nu corupție”
VIDEO Protest în fața Teatrului Național din București. Peste 500 de studenți au scandat luni seară: „Nu fascism, nu război, nu Georgescu în turul doi! Călin Georgescu, noul Antonescu! Ne-am săturat, de aia nu plecăm, lupta antifascistă noi o câștigăm!” / La protest și-a făcut apariția jandarmeria

1 comment
  1. Daca tot ne-am transformat in site cu teme politice poate ii intrebati pe cei care candideaza care este agenda lor pentru Educatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu anunță că așteaptă ca experții în științele educației din subordine să fundamenteze trecerea la trimestre: Am început cu semestre în 1998. Nu știu dacă e coincidență sau nu, dar din ’98 calitatea sistemului de învățământ a scăzut continuu / În luna martie trebuie să avem o decizie

Ministrul Educației anunță că așteaptă ca experții în științele educației din subordine să realizeze o fundamentare a propunerii pe care a făcut-o public de a reveni la trimestre, în organizarea…
Vezi articolul

Utilizarea metodelor tradiționale de predare-învățare-evaluare și numărul încă foarte mare de profesori care nu proiectează eficient activități didactice, printre punctele slabe identificate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Utilizarea metodelor tradiționale de predare-învățare-evaluare și analiza superficială a rezultatelor nesatisfăcătoare la examenele naționale, a cauzelor acestora și lipsa planurilor de măsuri remediale și de suport sunt unele puncte slabe…
Vezi articolul