VIDEO Învățătoarea Gabriela Popescu: Ne-a lipsit socializarea, ne-au lipsit jocurile între noi și copiii noștri, s-a resimțit din plin lipsa școlii

5.176 de vizualizări
Perioada de întrerupere a cursurilor „se va reflecta în activitatea elevilor de la 15 septembrie” susține învățătoarea Gabriela Popescu, colaborator al organizației Salvați Copiii în cadrul campaniei „Sunt profesor, vreau la școală!”. Cadrul didactic spune că în perioada vacanței de vară, prin intermediul organizației, copiii au făcut cursuri remediale, grupați în echipe de câțiva elevi, pentru a recupera unele noțiuni pe care le-ar fi putut uita din cauză că nu au avut acces la învățarea clasică.

„Perioada izolării a fost o perioadă grea pentru copii, dar nu numai pentru ei și pentru părinți și pentru noi, cadrele didactice. Accesul la internet pentru unii a fost o problemă, în sensul că nu aveau gadget-uri, nu aveau internet, iar acolo unde se găseau aceste instrumente pentru desfășurarea activității online, problema a fost că erau prea mulți pentru o tabletă sau un telefon, având în vedere că și părinții, mulți dintre ei au lucrat de acasă”, spune Gabriela Popescu.

Aceasta explică faptul că „s-a pus problema priorității – cine să intre mai întâi, un copil mic sau un elev de clasă mai mare, sau un părinte care trebuia să-și îndeplinească sarcinile de serviciu?”.

Impactul suspendării cursurilor și faptul că mulți elevi nu au făcut școală online, ori au făcut dar cursurile nu au avut efectul în învățare pe care-l aveau cursurile față în față se va resimți, crede învățătoarea.

„Acesta perioadă de trei luni, după părerea mea, se va reflecta în activitatea elevilor de la 15 septembrie în condițiile în care școala s-ar relua firesc, așa cum ne dorim cu toții, sau se va continua cu acumularea de lacune în ceea ce privește dobândirea cunoștințelor.

Pentru școala de vară noi, de la Salvați Copiii, am decis să grupăm copiii pe grupe cu număr redus de elevi. În felul acesta respectăm și normele sanitare, dar în același timp putem lucra mult mai bine, acordând mai multă atenție fiecărui elev în parte.

Cred că s-ar impune o serie de măsuri care să vină în ajutorul copiilor și care să îi determină pe aceștia să rămână în sistemul de învățământ și să reducem pe cât posibil abandonul școlar.

A fost perioadă în care ne-a lipsit socializarea, ne-au lipsit jocurile între noi și copiii noștri, o perioadă în care s-a resimțit din plin lipsa școlii”, închete Gabriela Popescu.

Devino cadru didactic ambasador al campaniei “Sunt profesor, vreau la şcoală!” și împreună putem salva educaţia copiilor.

Trimite măsurile educaţionale pe care le-ai implementat cu succes şi inspiră şi alţi profesori şi comunităţi locale să facă o schimbare!

Edupedu.ro este partener media în această campanie, iar unele dintre mesajele trimise de profesori, la fel ca cel de mai sus, vor fi publicate pe edupedu.ro.

Ce trebuie să faci:
  1. Alege măsurile educaționale pe care le-ai implementat cu succes în această perioadă în şcoala ta sau în clasa ta.
  2. Prezintă aceste măsuri în fața camerei, într-un video de 3 – 5 minute.

În cadrul clipului, poţi răspunde la întrebările de mai jos:

  • Care au fost problemele pe care le-au avut copiii în timpul izolării?
  • Au avut acces la internet, tablete şi lecţii online? Au ştiut şi putut să le folosească?
  • Cum credeţi că i-a afectat lipsa şcolii timp de mai mult de 3 luni?
  • Ce măsuri aţi implementat pentru a-i ajuta pe copii să parcurgă materiile cu succes de la închiderea școlilor?
  • Credeţi că îi ajută lecţiile de recuperare pe parcursul verii?
  • Vor copiii să se întoarcă la şcoală, să înceapă şcoala?
  • Cum credeţi că ar trebui pregătită şcoala astfel încât să poată primi copii?
  • Ce măsuri de succes, din cele implementate de dumneavoastră, sau altele, propuneţi să fie implementate şi de autorităţi la nivel național?
  1. Încarcă acest clip în această pagină, apăsând butonul Upload.
  2. Echipa Salvaţi Copiii va verifica clipul şi va posta pe canalele social media Salvaţi Copiii o selecţie cu materiale video potrivite campaniei. Echipa Salvaţi Copiii îşi rezervă dreptul să editeze, selecteze şi posteze doar o parte dintre materialele video primite.
  3. După ce clipul tău este postat pe canalele Salvati Copiii, îl poţi reposta (dând share) şi pe pagina ta de Facebook folosind hashtag-ul #VREAULASCOALA
  4. Îndeamnă şi alte cadre didactice să îşi transmită experiența proprie și metodele ori măsurile educaționale pe care le-au implementat pe perioada izolării sau acum pentru a susţine copiii să recupereze materiile pierdute.
Profesorul anonim

În cazul în care îţi doreşti să rămâi anonim, dar vrei să participi dând ca exemplu măsurile pe care le-ai implementat cu succes, o poţi face astfel:

  1. Alege măsurile educaţionale de succes pe care le-ai implementat în această perioadă în şcoala ta sau în clasa ta.
  2. Prezintă aceste măsuri într-un document word cu maximum 500 cuvinte (aprox. 2 pagini A4).

În cadrul textului, poţi răspunde la întrebările de mai jos:

  • Care au fost problemele pe care le-au avut copiii în timpul izolării?
  • Au avut acces la internet, tablete şi lecţii online? Au ştiut şi putut să le folosească?
  • Cum credeţi că i-a afectat lipsa şcolii timp de mai mult de 3 luni?
  • Ce măsuri aţi implementat pentru a-i ajuta pe copiii să parcurgă materiile cu succes de la închiderea școlilor ?
  • Credeţi că îi ajută lecţiile de recuperare pe parcursul verii?
  • Vor copiii să se întoarcă la şcoală, să înceapă şcoala?
  • Cum credeţi că ar trebui pregătită şcoala astfel încât să poată primi copii?
  • Ce măsuri de success, din cele implementate de dumneavoastră, sau altele, propuneţi să fie implementate şi de autorităţi la nivel naţional?
  1. Trimite documetul word în la adresa secretariat@salvaticopiii.ro
  2. Echipa Salvaţi Copiii va încărca o selecţie a recomandărilor anonime pe această pagină. Echipa Salvaţi Copiii îşi rezervă dreptul să editeze, selecteze şi posteze doar o parte dintre materialele video primite.


Foto: Gabriela Popescu/Salvati Copiii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inspecțiile de grad și lucrarea metodico-științifică pentru gradul I se susțin exclusiv online, iar inspectorii se conectează în platformă la fel ca elevii / Inspecțiile nu se înregistrează / Cum se organizează inspecția pentru fiecare scenariu

Inspecțiile de grad și susținerea lucrări metodico-științifice pentru gradul I vor avea loc în acest an școlar exclusiv online, potrivit Adresei 35921/14.10.2020 a Ministerului Educației, consultată de Edupedu.ro. Documentul prevede…
Vezi articolul

Calendarul activităților educative pentru elevii și profesorii din București, publicat de Inspectoratul școlar. Sunt peste 270 de concursuri organizate de școlile din Capitală – document

Lista activităților educative pentru elevii și profesorii din București, cu datele de desfășurare a acestora, a fost publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). Majoritatea concursurilor desfășurate de școli,…
Vezi articolul

BREAKING “Nu am agreat eliminarea prevederii privind salarizarea din legea Educației”, spune liderul FSE, Marius Nistor, după ce Ligia Deca a declarat de la Guvern că sindicatele au agreat eliminarea

Președintele Federației Sindicatelor din Educație (FSE) ”Spiru Haret”, Marius Nistor, spune că “nu poate fi vorba despre a agrea eliminarea din proiectul legii Învățământului Preuniversitar a prevederii referitoare la salariul…
Vezi articolul