VIDEO Hackathon pan-european de inovare anti COVID-19, anunțat de Transilvania IT Cluster

918 vizualizări
FOTO: euvsvirus.org
Transilvania IT Cluster anunță că toţi cei care au idei inovatoare pentru depăşirea provocărilor lansate de noul coronavirus sunt aşteptaţi să se înscrie pentru a participa la hackathonul nonprofit pan-european EUvsVirus, care va fi organizat în perioada 24-26 aprilie de Comisia Europeană, scrie Agerpres.

Evenimentul va avea loc online şi îşi propune să adune 60.000 de oameni în 300 de echipe virtuale „menite să găsească, în cel mai scurt timp posibil, soluţii inovatoare pentru a depăşi provocările legate de coronavirus”, anunță organizatorii.

Aceștia lansează un apel către toţi cei care îşi doresc şi se pot implica să o facă accesând site-ul https://euvsvirus.org/ unde vor găsi toate informaţiile necesare.

Cine poate participa:

  • corporaţiile
  • universităţile
  • administraţiile publice
  • ONG-urile
  • IMM-urile
  • startup-urile
  • acceleratoarele de afaceri

„Practic, sunt căutaţi dezvoltatorii, designerii, creativi şi rezolvatorii de probleme cu expertiză în asistenţă medicală, afaceri, sociologie, educaţie etc. De asemenea, sunt căutaţi experţi în domeniile digitalizării, afacerilor, sănătăţii, educaţiei etc., care pot susţine echipele cu expertiza lor. Este nevoie şi de ninja (organizatori) care se vor implica în organizarea şi coordonarea echipelor în timpul hackathon-ului”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de Transilvania IT Cluster.

Rezultatele așteptate dupa acest eveniment – „reducerea timpului de implementare a soluţiilor inovatoare dezvoltate de start-up-uri şi factorii de decizie, deoarece inovatorii vor putea folosi munca deja făcută de alţi inovatori din Europa, în loc să înceapă de la zero sau să refacă munca deja făcută de către alţii.”

De asemenea, se vor identifica şi furniza informaţii spitalelor şi administraţiilor publice cu privire la soluţii inovatoare din alte state membre ale UE.

“Cele mai bune soluţii vor fi invitate să se alăture platformei comunitare a Consiliului European pentru inovare (EIC), care va facilita conexiunile cu utilizatorii finali (de exemplu, spitale) şi va oferi, de asemenea, acces la investitori, fundaţii şi alte oportunităţi de finanţare din partea EIC şi alte mecanisme de sprijin financiar ale UE, de la nivel naţional, regional şi local. Totodată, pentru echipele participante din România organizaţiile implicate din ţara noastră vor organiza seminarii, susţinere şi mentorat în lunile ulterioare acestui eveniment”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pe lângă Transilvania IT Cluster, s-au mai alăturat acestei iniţiative şi Cluj Startups, Freshblood, Iceberg / Innovation&Technology Cluster, Digital Innovation Zone, TechHub Bucharest, Techcelerator, Spherik, Asociaţia One Source, Activize şi Codecamp.

EUvsVirus este un hackathon pan-european organizat de Comisia Europeană sub patronajul Comisarului european pentru inovaţie, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel.

FOTO: euvsvirus.org


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Învățător, despre învățământul simultan: Este destul de dificil, deoarece timpul se înjumătățește – VIDEO / Din anul școlar 2024-2025, elevii claselor primare pot fi comasați într-o singură clasă de învățământ simultan, în anumite condiții

Sebastian-Radu Pirpilică, învățător la Școala Gimnazială Cârcea din județul Dolj, a declarat pentru TVR Craiova că învățământul simultan „este destul de dificil, deoarece timpul se înjumătățește”. „Când lucrez cu clasa…
Vezi articolul

Lucian Bode, despre acuzațiile de plagiat și teza de doctorat: Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți / E publică la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională

Lucian Bode a transmis că îi va da în judecată de acum încolo pe toți cei care vor spune că și-a secretizat teza de doctorat, din cauză că lucrarea este…
Vezi articolul