VIDEO Guvernul adoptă ordonanța „trenuleț” 2025. Marcel Ciolacu: Salariile bugetarilor nu cresc, înghețăm angajările la stat. Fiecare leu plătit la salariu va trebui justificat prin criterii de performanță și evaluări

10.607 vizualizări
Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Salariile bugetarilor nu cresc, blocăm angajările la stat. Fiecare leu plătit la salariu în plus va trebui justificat prin criterii de performanță, a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de luni, în care va adopta ordonanța de urgență (OUG) „trenuleț” cu măsuri fiscal-bugetare pentru anul 2025.

Potrivit prim-ministrului, în 2025 „nu se mai acordă sporuri și premii suplimentare. Fiecare leu plătit la salariu va trebui justificat prin criterii de performanță și evaluări. (…) Înghețăm angajările la stat”.

Declarațiile principale ale premierului Marcel Ciolacu:

„Vreau să anunț că nu regret niciuna din aceste măsuri. Am făcut dreptate pentru milioane de oameni. Avem însă un an dificil înainte. În fața cifrelor și a realității trebuie să adoptăm rapid măsuri care să protejeze România de riscuri financiare majore. Am hotărât împreună cu partenerii de coaliție să adoptăm așa-zisa ordonanță trenuleț pentru a ține sub control deficitul bugetar în 2025.

(…) Am obținut o prelungire de la 4 la 7 ani de reducere a deficitului. Asta înseamnă că vom avea acces în continuare la fondurile europene și PNRR, atât de esențiale pentru dezvoltarea României.

Adoptăm și măsuri clare privind reforma statului și cheltuielile publice. Începem cu noi politicienii. Salariile demnitarilor vor fi înghețate.

Nu se mai acordă sporuri și premii suplimentare. Fiecare leu plătit la salariu va trebui justificat prin criterii de performanță și evaluări. Înghețăm angajările la stat.

Trebuie să luăm măsuri pentru creșterea veniturilor de stat. Eliminăm toate facilitățile fiscale, reducem gradual pragul de impozitare la microîntreprinderi.

De asemenea, introducem impozitul pe construcții speciale doar după ce vor fi emise normele și ministrul Finanțelor va avea discuții cu marile companii care vor avea investiții.

În acest mandat nu am de gând să fiu popular, ci eficient. Cu alte cuvinte, criticați-mă pe mine, dar lăsați România să se dezvolte. Mulțumesc”.

Articol în curs de actualizare.

Citește și:
BREAKING Sindicatele din educație amenință cu proteste de stradă, în Piața Victoriei din București, dacă Guvernul Ciolacu blochează creșterile salariale ale profesorilor și drepturile obținute prin lege
Guvernul taie la jumătate valoarea voucherelor de vacanță. Ca să nu-i supere pe patronii din turism, îi obligă pe profesori să cumpere servicii turistice de 1.600 de lei, deși statul acordă doar 800 de lei – proiect
VIDEO Studenții de la ANOSR au ajuns la Palatul Victoria: Ordonanța trenuleț limitează reducerile la transportul studenților, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum. Vom sta aici până la ședința de Guvern – UPDATE

21 comments
  1. bună ziua , fiți amabil domnule Ciolacu as vrea sa știu dacă aceasta minunată ordonanța TRENULET (este TRENULOI) va este aplicata și dumneavoastră minunaților guvernanti , parlamentari, deputați, și mai ales domnului președinte va întreb pentru că am văzut această graba foarte mare de a îngheța pensiile amărâților de pensionari, de a îngheța alocațiile copiilor care oricum erau de subzistență. mulțumesc anticipat pentru raspuns

  2. Păi uite, de exemplu PSD și PNL au performat senzațional în 2024, drept urmare au primit o subvenție de la bugetul de stat mai mare cu aproape 70% față de 2023. Vedeți ce simplu și echitabil este? /s

    “În anul 2023, partidele care primesc subvenție pentru că au aleși la nivel național sau local au primit în total 227 de milioane de lei. La finalul anului 2024, sub guvernarea Ciolacu, suma a ajuns la peste 384 de milioane de lei. O creștere de aproape 70% într-un singur an. Suma se referă exclusiv la subvenția încasată de la bugetul de stat, fără a se lua în seama sumele primite ca rambursare după campaniile electorale.”

    https://snoop.ro/lux-pentru-partide-in-2024-200-milioane-de-euro-de-la-buget-subventii-gigant-psd-30-de-milioane-de-euro-pnl-peste-24-de-milioane-de-euro/

  3. stati , bre, da ăsta nu i bugetar?!?
    el cand a dat ultima oara raportul pt fiecare bănuț?
    el cu ce criterii de performanta și justifică leafa ??!?

  4. D-le ciolacu de ce îți bați joc de pensionari ai mărit taxele locale ai mărit prețul la medicamente cu 300% și acum nu mai indexeze pensiile ptr ca asa tău dictat liberalii și ministrul ungar de finanțe teledetecție dzeu temele de el ai zis în anul 2024 ca ție mila de pensionari se.vede!!

  5. D-le.ciolacu nu îți bate joc de pensionari de pe urma noastră trăiești.dta pe picior.mar.de.ce
    sau.scumpit medicamentele cu 300% nu îți este rușine nu te.temi.de Dumnezeu te-ai unit cu liberalii sa ne omori,?

  6. Ce va mai plangeti, voi care aveti salarii de peste 5000 lei net si “frecati menta”, dar a-ti ajuns acolo cu pile, loc caldut. Dar unul care are minim pe economie cu putin peste 2000 lei si nu primeste pomeni (vaucere de vacanta, diverse sporuri, etc.), si asta munceste mai mult decat voi, astia de la “stat”. Sunt salariati la stat, care merg la serviciu la orele 9-10 si pleaca acasa sau la afacerile proprii, pe la ora 12. Sa mearga la privat, sa le pocneasca oasele de munca si sa primeasca salariul minim pe economie si ala cu intarziere.

    1. Salariu minim e primit de obicei de oameni cu carte puțină și calificare slabă.

      Nu confundați lucrurile.

      Profesorii cer mărirea promisă in urma grevei din 2023.
      Nimic in plus.

    2. Aceia nu se plang și nu se vor plânge niciodată pentru ca ei întotdeauna vor primi mai mult decât cei 5000.Aceia sunt liniștiți, fără examene,fără stres,vin când vor ei,nu vor ,nu vin,banul oricum le vine.Te bucuri degeaba,aceia sunt la adăpost de ce se aplica prostimii.

    3. Cu tot respectul.pentru toate categoriile sociale, pentru toate meseriile din lume!
      Cât vreți să câștige un profesor? Cât câștigă o vânzatoare în piață( face șpagă și ea, altfel nu ar sta dacă nu i-ar mai ieși de-un salariu cel puțin), cât femeia de serviciu, care ar fi suma corectă care v-ar liniști pe dvs.?
      Vorbiți de afaceri, păi ce vină au profesorii dacă unii se joacă de-a patronii pe 2000 de lei pe lună?
      Că unii lucrează 8-10 h? Eu nu cred! În balcoanele corporațiilor, văd zilnic oameni la fumat, am auzit ca au zonă de relaxare, zonă de mâncat înghețată, fb si alte platforme social deschise permanent!
      Ei, bine, la școală nu există așa ceva!
      Intri ca în mină, nu poți părăsi instituția pentru caserola cu salată de la Mega!
      Apoi e vorba de școală, de cărți citite, de examene date! Nu poți să îi dai salariul unui salahor!

  7. diurnele nesimtite de la magistratii de la CSM nu le-au scos, ca mai au nevoie de cite-o sentinta, cum e asta cu Georgescu, scrie pe g4media

  8. sa justifici dumneata fiecare leu folosit in campanie , eventual ne explici la nivel de firfiric , schema Nordis. pe urma mai discutam .

  9. De exemplu, guvernul Ciolacu 1 a fost un guvern care nu a realizat nicio performanta. Daca ar fi existat criterii, le-ar fi ratat pe toate. Prin urmare, cei din guvernul Ciolacu 1 vor da banii primiti inapoi?

    1. Huoooo, mah! Dupa cum ai vazut la alegeri nu ai fost popular nici in celalalt guvern! Nu ca nu esti popular, noi, profesorii, nu te inghitim nici cu o tona de lamaie pentru tot raul si toate minciunile ce ni le-ai facut. Esti de o educatie nici macar mediocra, te-ai cocotat la varf pe cadavre si pe supt partidul si promisiuni desarte si pacalit pensionarii si dai cu o ura viscerala in noi, profesorii. Suntem singura categorie bugetara care are cele mai mici salarii dar de la care ai luat cel mai mult. Din ura pentru ca suntem mai destepti ca tine, nu ne poti subjuga, nu ne poti manipula si pentru ca esti un sfertodoct, care, daca maine ramane fara functie, pleaca la AJOFM sa puna de somaj. Cum naiba sa traiesti pe fata pamantului sa stii ca te “scuipa” in gand milioane de romani si provoci “scarba si repulsie” celor mai educati oameni din tara asta?

  10. Mi se pare corect ca asa sa fie si pentru parlamentari,miniștrii,președintele țării. Propun un referendum pentru cine ar trebui sa justifice miile de euro “dispărute ” în sindromul,nu 5 lei amărâți dați pe o hârtie igienica pt toaleta scolii.

  11. Ia dă tu un exemplu, Făt Frumos. Stabilește-ți niște criterii de performanță și fii plătit în funcție de ele. Să vedem și noi un PM care aduce bani de acasă, cum ar fi trebuit s-o facă toți cei care s-au perindat pe acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Licitația de manuale pentru clasa a VIII-a

Retipărirea manualelor școlare, tratată cu „superficialitate” de către Ministerul Educației, acuză Federația Națională a Părinților și Uniunea Editorilor din România: Pentru al doilea an, consecutiv, elevii claselor IX–X nu vor avea manuale

Retipărirea manualelor școlare este tratată cu superficialitate de Ministerul Educației, acuză Federația Națională a Părinților și Uniunea Editorilor din România (UER), potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro: „Este clar că…
Vezi articolul

Studenții, cercetătorii și instituțiile, invitați de ambasada SUA în România să exploreze programele educaționale în Săptămâna Internațională a Educației, până pe 22 noiembrie

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) în România sărbătorește Săptămâna Internațională a Educației, în perioada 18-22 noiembrie. Tema din acest an, „Explore”, invită studenții, cercetătorii, instituțiile să exploreze oportunitățile de…
Vezi articolul

China difuzează obligatoriu pe TikTok elevilor chinezi de sub 14 ani conținuturi educaționale, experimente științifice, tururi ale muzeelor și limitează folosirea la 40 de minute pe zi. Analiză Le Figaro despre “cum își protejează China copiii și îi prostesc pe ai noștri cu rețeaua socială TikTok”

Diferențele dintre versiunea chineză a aplicației TikTok și cea internațională au fost semnalate de către publicația Le Figaro. De exemplu, dacă elevii au sub 14 ani, atunci aceștia vor vedea…
Vezi articolul