VIDEO Experiment în școlile din 10 departamente ale Franței: Testarea tuturor elevilor dintr-o clasă unde a fost descoperit un caz de infectare cu SARS-CoV-2, pentru a nu închide toată școala / Cei care refuză testarea vor fi considerați „pozitivi” și nu mai fac ore în format fizic

748 de vizualizări
Foto: France Info / Radio France
Franţa va efectua un experiment prin realizarea de teste anti-COVID-19 tuturor elevilor dintr-o clasă în care a fost depistat un caz pozitiv pentru a evita închiderea totală a centrului şcolar şi a-i trimite acasă doar pe cei care s-au contagiat într-adevăr cu noul coronavirus, relatează EFE, citată de Agerpres.

Ministrul francez al educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a declarat marţi într-un interviu acordat postului de radio France Info – Radio France, că acest experiment va fi realizat la începutul săptămânii viitoare în circa zece dintre cele o sută de departamente ale Franţei.

Ministrul Blanquer a precizat că dacă părinţii unui elev refuză ca fiul sau fiica lor să fie supuşi testului ce va fi efectuat restului clasei, atunci respectivul copil va fi declarat “pozitiv” din oficiu şi nu va mai putea participa la cursuri.

El a confirmat de asemenea că începând de săptămâna viitoare nu va mai fi obligatorie purtarea măştii pentru elevii din cursurile primare din departamentele care au o incidenţă de sub 50 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Purtarea măştii rămâne obligatorie pentru elevii din cursurile superioare de învăţământ.

Ministrul Blanquer a precizat că obiectivul este de a creşte până la 600.000 pe săptămână numărul testelor din centrele de învăţământ, faţă de cele 200.000 în prezent.

Începerea cursurilor şcolare nu s-a remarcat deocamdată printr-o escaladare epidemiologică, cum se temeau experţii, inclusiv membri ai Consiliului Ştiinţific care consiliază guvernul francez.

S-a redus de asemenea şi numărul cursurilor care au trebuit suspendate, fiind în prezent de doar 2.000 în întreaga ţară ,a declarat Blanquer, care a precizat că procentul cazurilor pozitive în rândul elevilor este la nivel de ţară de 0,15 %.


2 comments
  1. Am ajuns si vremurile astea.
    Școala ca loc e experiment social.
    Când crezi că le-ai văzut pe toate.
    Au ,, înfrânt” pandemia.

  2. La noi nu se poate. Trebuie lasate testele in sertare la odihna. De 1 am strigam acelasi lucru: ei trimit in online vaccinati cu nevaccinati, testati pozitiv cu netestati de niciun fel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Autoritățile publice locale să demareze rapid expertize pentru toate școlile, în vederea consolidării lor pe baza unui calendar asumat – Federația părinților, după ce Ministerul Educației a identificat doar 21 de clădiri încadrate în clasa de risc seismic I, aflate în uz

“Autoritățile publice locale să demareze cu celeritate expertize pentru toate clădirile în care se desfășoară activități educaționale și să dispună măsurile necesare consolidării acestora” solicită Federația Națională a Părinților (FNAP),…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Inspectoratul Școlar București reacționează în scandalul înscrierilor la Grădinița de vară în Sectorul 3: Modalitatea și calendarul de înscriere au fost stabilite de Primăria Sectorului 3, fără consultarea Inspectoratului Școlar

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a trimis un punct de vedere în scandalul legat de înscrierea copiilor la grădiniță în programul de vară, în sectorul 3, în care sute de…
Vezi articolul

Avocatul Paul Șușman, singurul român care a negociat un tratat internațional în numele întregii Uniuni Europene, referitor la protecția oceanelor lumii: “Ar putea dura între 7 și 10 ani până va intra în vigoare, deoarece va trebui ratificat atât de fiecare Stat Membru, cât și de Uniune”

Avocatul Paul Șușman (37 de ani) este singurul român care a negociat un acord internațional sub ONU în numele Uniunii Europene, care se referă la protecția oceanelor (The High Seas…
Vezi articolul