VIDEO Evaluare Națională 2021 Programa școlară de limba și literatura română, explicată de experții de la Institutul de Lingvistică al Academiei Române. A doua lecție: elemente de morfosintactică

6.890 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Experții de la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române au realizat lecții video de gramatică a limbii române din programa școlară de limba și literatura română, după care elevii vor primi subiecte la Evaluarea Națională. În al doilea video publicat săptămâna aceasta, Raluca Brăescu, cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române și lector universitar doctor la Facultatea de Litere a Universității din București, prezintă o serie de aspecte morfosintactice din gramatica limbii române pentru gimnaziu.
https://www.youtube.com/watch?v=2Lvx09mIyQ0&ab_channel=MinisterulEduca%C8%9Biei

„Ministerul Educației, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române și Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație vin în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice cu un ciclu de patru sesiuni de întrebări și răspunsuri dedicate explicării unor noțiuni de limba română din programa școlară de gimnaziu și programa de examen la disciplina Limba și literatura română pentru Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII)”, se arată într-o postare de pe Facebook a Institutului de Lingvistică.

Descarcă de aici programa pentru Limba Română de la Evaluarea Națională 2021
Calendar Evaluarea Națională 2021
  • 07 – 11 iunie 2021            Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021                    Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021                   Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021                    Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021                  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Sursă foto: Freepik.com


1 comment
  1. Experții de la minister știu tot. Parca in realitate e că pe hârtie. Tara e plină de experți dar nimeni nu știe care e realitatea. Cei din minister și de la marile instituții sofisticate dau numai sfaturi. Ar fi cazul sa se coboare la mintea elevului care știe din ce in ce mai puțin. Timpul alocat studiului este din ce in ce mai puțin. Că doar psihologii (care le știu pe toate) au zis că nu e nevoie de studiu. Să nu le mai dai de învățat acasă . Atunci să facă ei materia fara lucru acasă și să știe și elevii. Că orice in țara noastră pe hârtie e foarte frumos dar în realitate te apuca groaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Absolvenții de liceu care au dat Bacalaureatul anul acesta nu vor putea să-și vadă lucrările înainte de contestație, potrivit unui răspuns al Ministerului Educației la o petiție cu aproape 20.000 de semnatari: Vizualizarea lucrărilor înainte de etapa de depunere a contestațiilor ar presupune modificarea legislației aplicabile

Candidații care au susținut examenul național de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie-iulie, nu vor putea să-și vadă lucrările înainte de contestații, potrivit unui răspuns al Ministrului Educației către Asociația Federației Părinților…
Vezi articolul

Școlile se pot înscrie pentru granturi de câte 200.000 de euro până vineri, pentru reducerea abandonului școlar, anunță Ministerul Educației. Webinar explicativ pentru profesori și directori, organizat miercuri de World Vision România și Minister

Ministerul Educației a anunțat că se prelungește termenul de înscriere a școlilor pentru granturi de câte 200.000 de euro, până la data de 21 ianuarie, în cadrul Programului Național pentru…
Vezi articolul

Peste 1.200 de cadre didactice auxiliare sau personal nedidactic (1,53%) vor fi date afară din școli și grădinițe săptămâna viitoare, după interzicerea detașărilor, potrivit Ministerului Educației

Ministerul Educației anunță că „doar 1,53%” din numărul posturilor didactice auxiliare și nedidactice din sistemul de învățământ preuniversitar „se vor vacanta”, după intrarea în vigoare a OUG 1/2020. Ordonanța prevede…
Vezi articolul