VIDEO Droguri în școli: ”Băuturile de la party-uri nu trebuie lăsate nesupravegheate. Din glumă sau altă intenție, așa apare foarte des primul consum / E un vid de educație pe drumul dintre casă și școală” – activist ONG anti-drog

793 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Droguri în școli, droguri la festivaluri, droguri la petreceri. Fenomenul pare de necontrolat și cu o amploare sporită în ultima perioadă, atât prin prisma activităților oamenilor legii, cât și a mediatizării acestora. Cel mai periculos poate este fenomenul drogurilor la volan. Tot mai des, alcoolemia în rândul șoferilor opriți de poliție a fost înlocuită de consumul de stupefiante.

În urma festivalurilor de pe litoral, oamenii legii au reținut și anchetează zeci de persoane pentru consum sau trafic de droguri. Doar asupra unuia au fost găsite 2,5 kilograme din mai multe substanțe psihoactive pe care urma să le vândă. În alte cazuri semnalate anterior, elevii primeau substanțe care conțineau anestezic pentru cai. G4Media a publicat, la începutul lunii aprilie, sinteza celor mai relevante cazuri și evenimente din ultima perioadă, privind traficul și consumul de droguri în școlile din România.

George Drăgan, președintele Asociației ”Tomis Antidrog” din Constanța consideră că un factor care contribuie considerabil la creșterea fenomenului este ”vidul de educație” la care elevii sunt expuși ”pe drumul de la școală spre casă”. Altfel spus, timpul liber. Acesta consideră că statul ar trebui să găsească soluții atât pentru prevenție, cât și printr-o ”constrângere mai dură”, printr-un cadru legislativ care, ”pe de-o parte, să apere elevul, dar și să-i corecteze acestuia exemplele negative la care este expus zilnic între școală și casă”.

”Băuturile de la party-uri nu trebuie lăsate nesupravegheate. Din glumă sau altă intenție, așa apare foarte des primul consum”, explică George Drăgan, într-un interviu pentru G4Media, în cadrul proiectului ENTR.

Acesta mai consideră că, din punct de vedere al intervenției instituțiilor, acestea nu se coordonează suficient, nu lucrează organizat și eficient, astfel că ar trebui să existe o colaborare strânsă între inspectoratele școlare, psihologii școlari, ONG–uri și Ministerul de Interne, prin care elevii să fie monitorizați mai pragmatic, iar implicarea instituțiilor să fie constantă: ”Fiecare să se ocupe de domeniul lui de activitate și să colaboreze”, mai spune acesta.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pregătirea olimpicilor internaționali rămâne subfinanțată, atrag atenția mai mulți profesori. Ministerul Educației acordă câte 100 de lei per participant, din bugetul propriu, pentru taberele celor mai performanți elevi, fără o reglementare exactă pentru aceste fonduri

Finanțarea pentru pregătirea olimpicilor internaționali ai României este făcută de Ministerul Educației la un nivel derizoriu, după cum semnalează mai mulți profesori consultați de Edupedu.ro. Aceștia mai spun că cei…
Vezi articolul

Oana Moraru, mesaj pentru educatoare: În grădinițe, fie că îmbrățișați filozofia ‘în pădure’, ‘Reggio Emilia’, fie sistemele finlandeze, Waldorf sau Montessori, nu există abdicare de la metodica predării activităților în învățământul preșcolar

Pedagog și fondator de școală privată, Oana Moraru le transmite educatoarelor următorul mesaj: “În grădinițe, fie că îmbrățișați filozofia ‘în pădure’, ‘Reggio Emilia’, fie sistemele finlandeze, Waldorf sau Montessori, nu…
Vezi articolul

Profesoară cu 19 ani de activitate la catedră, mesaj către liderii sindicali: Trebuie să vă luptați pentru drepturile noastre. Ne-a ajuns cuțitul la os. Cum putem să cerem performanță unui tânăr care care intră în sistemul de învățământ cu 2.400 de lei? Cum să cerem unui cadru didactic în prag de pensionare să reziste cu 4.400 de lei, iar un șofer de la Ministerul Educației să aibă peste 5.000 de lei? Este jignitor

O profesoară din Timișoara, care predă educație muzicală la Școala Gimnazială nr 30, și are 19 ani vechime la catedră, a transmis un mesaj către liderii sindicali care sunt acum…
Vezi articolul

Elevii de la Colegiul Pedagogic din Iași vor învăța în viitorii trei ani în containere / 600 de elevi au fost evacuați din sălile lor de curs, din cauza riscului seismic de gradul unu al clădirii principale / Soluția a fost agreată de părinți și profesori

Elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi vor învăţa, potrivit autorităţilor locale, într-o construcţie modulară, în arealul unităţii de învăţământ. Această soluţie ar urma să fie aplicată din toamnă, fiind…
Vezi articolul