Profesorii care se alătură programului 3DUTECH pot avea parte de cursuri de formare cu personal specializat, iar în cadrul conferinței online organizate cu ocazia lansării celei de-a patra ediții a campaniei „Modelează viitorul. Printează-l 3D!”, cadrele didactice interesate au putut vedea un scurt exemplu de curs.
Proiectul 3DUTECH a ajuns până acum la 40 de licee din țară, transformate în hub-uri de imprimare 3D, iar extinderea continuă, potrivit organizatorilor și susținătorilor de la Asociația Oamenilor de Afaceri din România și Dedeman.
Demonstrația de 3D design & printing a fost realizată de Mihai Peca, specialist în formare și certificare ECDL 3D Printing.
În cadrul conferinței au fost lansate și două concursuri naționale, unul adresat elevilor și unul adresat profesorilor, de 3D design & printing. Proiectele se pot elabora până pe 30 martie și apoi înscrise în concurs până pe 15 mai 2022.
Detalii despre concursul 3DUTECH:
Proiectul realizat cu sprijinul ECDL România și Dedeman, alături de AOAR (Asociația Oamenilor de Afaceri din România) și în acord cu Ministerul Educaţiei, se axează pe oferirea unor noi perspective pentru învățământul preuniversitar, inclusiv pentru cel profesional, spre specializări noi, cu foarte mare potențial de creștere economică. Una dintre aceste specializări este imprimarea 3D, având implicit scopul formării și adaptării la evoluţia noilor tehnologii. Pentru al patrulea an, elevii se vor acomoda cu meseriile din domeniul fabricației aditive (imprimarea 3D), alături de alte meserii inovatoare.
Prin intermediul campaniei „3DUTECH. Modelează viitorul. Printează-l 3D!”, mai multe şcoli din România devin anual hub-uri de imprimare 3D. La fiecare ediție 10 licee din țară sunt dotate cu imprimante 3D performante și consumabile, iar cel puţin 20 de profesori și 200 de elevi au oportunitatea să obţină gratuit certificarea recunoscută internațional ECDL 3D Printing.
Până în prezent, în total sunt implicate 40 de licee din majoritatea județelor României și sute de profesori și elevi care au trecut prin proiect. Ediția a patra se va desfășura în perioada ianuarie – iunie 2022 și va urmări activarea următoarelor 10 noi EDUTECH 3D printing hubs din: București, Buzău, Piatra Neamț, Vaslui, Galați, Mureș, Sălaj, Gorj, Arad și Hunedoara.