VIDEO Demonstrație-curs de formare pentru profesori în 3D Printing. Mihai Peca, ECDL România: Cum pot fi folosite modelele 3D la clasă, la orele de Matematică, Biologie, Chimie, Istorie sau Geografie / Concurs pentru elevi și profesori

539 de vizualizări
Foto: ECDL Romania
Profesorii care se alătură programului 3DUTECH pot avea parte de cursuri de formare cu personal specializat, iar în cadrul conferinței online organizate cu ocazia lansării celei de-a patra ediții a campaniei „Modelează viitorul. Printează-l 3D!”, cadrele didactice interesate au putut vedea un scurt exemplu de curs.

Proiectul 3DUTECH a ajuns până acum la 40 de licee din țară, transformate în hub-uri de imprimare 3D, iar extinderea continuă, potrivit organizatorilor și susținătorilor de la Asociația Oamenilor de Afaceri din România și Dedeman.

Demonstrația de 3D design & printing a fost realizată de Mihai Peca, specialist în formare și certificare ECDL 3D Printing.

În cadrul conferinței au fost lansate și două concursuri naționale, unul adresat elevilor și unul adresat profesorilor, de 3D design & printing. Proiectele se pot elabora până pe 30 martie și apoi înscrise în concurs până pe 15 mai 2022.

Detalii despre concursul 3DUTECH:

Proiectul realizat cu sprijinul ECDL România și Dedemanalături de AOAR (Asociația Oamenilor de Afaceri din România) și în acord cu Ministerul Educaţiei, se axează pe oferirea unor noi perspective pentru învățământul preuniversitar, inclusiv pentru cel profesional, spre specializări noi, cu foarte mare potențial de creștere economică. Una dintre aceste specializări este imprimarea 3D, având implicit scopul formării și adaptării la evoluţia noilor tehnologii. Pentru al patrulea an, elevii se vor acomoda cu meseriile din domeniul fabricației aditive (imprimarea 3D), alături de alte meserii inovatoare.

Prin intermediul campaniei „3DUTECH. Modelează viitorul. Printează-l 3D!”, mai multe şcoli din România devin anual hub-uri de imprimare 3D. La fiecare ediție 10 licee din țară sunt dotate cu imprimante 3D performante și consumabile, iar cel puţin 20 de profesori și 200 de elevi au oportunitatea să obţină gratuit certificarea recunoscută internațional ECDL 3D Printing.

Până în prezent, în total sunt implicate 40 de licee din majoritatea județelor României și sute de profesori și elevi care au trecut prin proiect. Ediția a patra se va desfășura în perioada ianuarie – iunie 2022 și va urmări activarea următoarelor 10 noi EDUTECH 3D printing hubs din: București, Buzău, Piatra Neamț, Vaslui, Galați, Mureș, Sălaj, Gorj, Arad și Hunedoara.

Citește și:
VIDEO Prin acest proiect de 3D printing suntem pe cale să schimbăm nomenclatorul de ocupații în România – Florin Pogonaru, președintele AOAR, despre 3DUTECH / Managerul ECDL, Irinuca Văduva: Profesorii pot urma cursuri de certificare pentru predare, care au la final credite profesionale transferabile
Apel al Ministerului Educației către partenerii din mediul de afaceri și organizații să contribuie la „adaptarea către noile tendințe” prin pachetul de competențe pe care România îl va transmite Comisiei Europene, anunțat de secretarul de stat Florian Lixandru / Plus o hartă interactivă a proiectelor din școli și posibilitatea de scalare a celor mai bune prin linii de finanțare din PNRR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“A cere ajutor este un semn de putere: arată autocunoaștere și curajul de a căuta sprijin în momentele dificile!” – Sfaturi de la UNICEF pentru adolescenți despre cum să începi o discuție cu privire la sănătatea mintală, gânduri și sentimente

Într-un ghid destinat adolescenților, despre cum să spargă bariera emoțiilor și să vorbească despre sentimentele sau gândurile lor, UNICEF punctează câteva sfaturi – cum să începi o discuție și cum…
Vezi articolul

Program complet Săptămâna Verde pentru profesori: 30 de ateliere ce pot acoperi 6 ore dintr-o zi, idei și instrumente de evaluare și debriefing, jocuri, filmulețe și activități care să anime procesul de învățare (P)

Programul Săptămâna Verde rămâne obligatoriu și anul acesta. Viitor Plus, un ONG de mediu, a creat și anul acesta un material compact care să ajute profesorii să treacă prin program…
Vezi articolul

Mulțumiri gravate-n piatră adresate premierului Dăncilă și președintelui CJ Maramureș, pentru reabilitarea unei școli “din mila lui Dumnezeu”. Președintele Consiliului Județean: Cu ce să mă deranjeze? Este inițiativa primarului, i-am strâns mâna

Premierul Viorica Dăncilă și președintele Consiliului Județean Maramureș au fost trecuți pe lista “ctitorilor” unei școli reabilitate din fonduri publice, anul acesta. Luni, la deschiderea anului școlar, primarul orașului Dragomirești…
Vezi articolul

Colegiile pedagogice sunt surse de sintaxe mentale dezirabile, susține Adrian Opre, decanul Facultății de Științele Educației a UBB Cluj / El a militat pentru „păstrarea libertății noastre de a coerentiza formarea cadrului didactic” și în liceele pedagogice, în replică la propunerea de desființare a specializării de învățător din proiectul legii Deca

Colegiile pedagogice și instituțiile de învățământ superior au fiecare locul lor în formarea cadrelor didactice, iar dorința de aliniere la normele europene “nu ne obligă la o abordare exclusivă”, a…
Vezi articolul

VIDEO Studiu Salvați Copiii: 31% dintre copiii participanți au petrecut mai puțin timp cu familia sau făcând lucruri pentru școală, pentru a naviga pe internet / Mulți dintre cei de pe rețelele de socializare cu care cei mici se compară sunt influenceri și bloggeri, oameni care din asta trăiesc – Iulia Ionescu, jurnalist și consultant social media

Mulți dintre cei cu care noi facem comparații și în special cei cu care cei mici se compară pe rețelele de socializare sunt influenceri și bloggeri, sunt oameni care din…
Vezi articolul