VIDEO Cum visurile pot deveni realitate: Povestea Florinei, educatoare în centrul de plasament unde a copilărit / “Educația este un colac de salvare”

172 de vizualizări
Foto: Unsplash.com – Melissa Askew
Cât de mult trebuie să lupți pentru a trece peste o copilărie dificilă și neajunsuri, ca să îți găsești locul, în viața de adult? Când greutăți precum abuzul în familie, neajunsurile materiale și trecerea prin centrele de plasament sunt prezente în ecuație, dezvoltarea spre maturizare este extrem de complicată. Florina Olariu, o tânără de 25 de ani din București, participantă la proiectul cinematografic „Fără frică”, a vorbit cu ENTR/G4Media despre cum educația, ajutorul profesionist, susținerea emoțională și reziliența personală pot ajuta un copil să treacă peste asemenea obstacole și să-și urmeze visurile.

Florina lucrează ca educatoare chiar la unul din centrele de plasament din București unde și-a petrecut mare parte a copilăriei. Astfel a cunoscut-o pe actrița și regizoarea Alina Șerban, care i-a propus să-și spună povestea în cadrul proiectului „Fără Frică”, o serie de scurtmetraje realizate cu tineri care au crescut în sistem și care au fost difuzate pentru prima oară la mijlocul lunii martie, la a doua ediție a Galei Tinerilor Instituționalizați „Eu Contez”, desfășurată în luna martie. 

Pentru Florina, instituționalizarea nu a avut loc de la naștere, ci la vârsta de 7 ani, când a ajuns pentru prima oară într-un centru de plasament de stat. Împreună cu alți peste 30 de copii. După aproximativ un an, a fost mutată într-un centru privat, același unde lucrează în prezent. 

În experiența tinerei, deși neajunsurile materiale reprezintă o problemă pentru copiii instituționalizați, nu pot fi ignorate mai ales problemele de natură emoțională și psihologică.

VIDEO și citește articolul complet, pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mihaela Popa, fost secretar de stat în Educație: Două treimi dintre problemele de la Evaluarea Națională sunt pe sistem grilă. La BAC nu există subiecte de tip grilă. Propun Ministerului Educației ca doar o treime dintre problemele de la Evaluare să fie tip grilă, pentru a putea vedea clar cunoștințele și competențele acumulate de elevi

„Două treimi dintre problemele de la Evaluarea Națională au răspunsuri în sistem grilă”, în condițiile în care la Bacalaureat nu există nicio întrebare de tip grilă, spune fostul secretar de…
Vezi articolul

PROIECT Portofoliul educațional al elevului poate fi un biblioraft sau în format digital – model. Va conține foi matricole, diplome de absolvire, rezultate de la evaluări, recomandări de orientare și cel mult 10 diplome de la concursuri și certificate

Portofoliul educațional, care urmează să intre în vigoare în septembrie pentru copiii care încep anul școlar 2024-2025 în grupa mijlocie și elevii de clasa pregătitoare, va putea fi în format…
Vezi articolul

Lista integrală a școlilor și grădinițelor cu rata de vaccinare care indică faptul că pot funcționa cu prezență fizică săptămâna viitoare, 15-19 noiembrie, a fost publicată de Ministerul Educației. Este vorba despre peste 12.800 de unități / În aproape 5.000 personalul încă nu e vaccinat peste 60%

Ministerul Educației precizează că funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și structuri arondate în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021 va fi cu școală față în față pentru…
Vezi articolul