VIDEO Cinci liceeni au câștigat un concurs cu tema „Drepturile omului în timpul pandemiei”, organizat de Ambasada SUA. Atașatul cultural, William O’Connor: Pentru mine e uluitor să văd unde a ajuns această națiune în 30 de ani

2.266 de vizualizări
Foto: © Vladek | Dreamstime.com
Câştigătorii concursului „Drepturile omului în timpul pandemiei”, organizat pentru liceeni de Ambasada SUA la București, au fost desemnați, miercuri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc online, transmite Agerpres. Pe primul loc s-a clasat Andra Dimitriu de la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” din Bucureşti, pe locul al doilea Iulia Mihaela Sturzu şi Diana Necula, de la Colegiul Naţional “Bogdan Petriceicu Haşdeu” Buzău, iar pe locul al treilea Răzvan Andrei Timofte şi Irina Cristiana Dulugea, tot de la Colegiul Naţional “Bogdan Petriceicu Haşdeu” Buzău.

„Pentru mine e uluitor să văd unde a ajuns această naţiune în 30 de ani. Eu am 50 de ani, îmi amintesc Revoluţia de aici, am scris despre ea, am citit despre ea şi îmi amintesc când s-a întâmplat. Şi, dacă i-aţi fi spus tânărului Billy, care era atunci în Los Angeles, că peste 30 de ani va fi alături de cea mai tânără generaţie de români, iar aceştia vor prezenta materiale inovatoare, cool, profund originale despre drepturile omului în pandemie nu aş fi crezut, aş fi spus că este imposibil ca o ţară să evolueze de unde a fost atunci unde este astăzi şi este meritul dumneavoastră, al acestei ţări, al profesorilor dumneavoastră, al părinţilor dumneavoastră”, a mărturisit ataşatul cultural al Ambasadei SUA, William O’Connor.

La concurs au participat elevi de la Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, Colegiul Bilingv “George Coşbuc”, Şcoala comercială superioară “Nicolae Kretzulescu”, Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, Liceul “Alexandru Ioan Cuza”, Liceul “Mihail Sadoveanu”, Liceul “George Călinescu” şi Liceul “Decebal” din Bucureşti, Colegiul Naţional “Zinca Golescu” şi Liceul “Ion Barbu” din Piteşti, Colegiul Naţional “Alexandru Odobescu” şi Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” – Slobozia, Colegiul Naţional “Bogdan Petriceicu Haşdeu” – Buzău, Colegiul Naţional “Emil Bota” – Adjud, Colegiul Naţional “Petru Rareş” – Beclean, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” şi Colegiul Tehnic “Toma Socolescu” – Ploieşti, Liceul Tehnologic “Barbu Ştirbey” – Buftea, Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini – Mioveni, Liceul Teoretic Costeşti.

Ambasada SUA la Bucureşti a invitat liceenii cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani să participe la o competiţie de clipuri video pe tema Drepturile omului în timpul pandemiei.

Lucrând individual sau în echipe de maxim două persoane, liceenii au creat câte un clip video de maxim două minute pe tema concursului.

Un juriu format din diplomaţi americani a selectat primele trei clipuri video, evaluate pe bază de originalitate, creativitate şi calitate video, precizează sursa citată.

Foto: Vladek | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educației, după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis: “Cred că există posibilitatea detensionării situației în momentul de față, dar decizia va fi strict a colegilor noștri”

Liderul FSE, Marius Nistor, a spus la ieșirea de la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis că discuția a fost constructivă: “Cred că există posibilitatea detensionării situației în momentul de față,…
Vezi articolul

Radu Gologan: Un profesor, în ziua de astăzi, nu are timp să își facă teste pentru copii care să se potrivească, pentru că trebuie toată ziua să facă hârtii / „Profesorii foarte buni sunt tot mai puțini”, spune vicepreședintele Academiei Române, Marius Andruh

Profesorul Radu Gologan a declarat, la TVR Info, că un cadru didactic de matematică, în ziua de azi, „nu are timp să pregătească suficient, să discute problemele învățământului matematic, să…
Vezi articolul

UPDATE Peste 800 de elevi și profesori din 60 de țări vin în România în decembrie la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori – IJSO. Proiectul de hotărâre prin care ministerul Educației alocă 546.000 de euro, aprobat miercuri în ședință de Guvern

Proiectul de hotărâre de Guvern (HG) prin care ministerul Educației alocă 546.000 de euro (2,7 milioane de lei) pentru Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori – IJSO 2024, este discutat…
Vezi articolul

Ligia Deca justifică de ce primii 30% din elevii unei clase vor lua bursă de merit: Va exista o competiție sănătoasă în interiorul fiecărei clase. Ideea este nu să comparăm medii, ci să-i susținem pe cei care performează cel mai bine în fiecare clasă

„Ideea este nu să comparăm medii care, de altfel, arată foarte diferit de la o școală la alta, ci să-i susținem pe cei care performează cel mai bine în fiecare…
Vezi articolul